Skocz do zawartości
IGNOROWANY

AUDI S6 C7 4.0 V8 Bi-Turbo Ibissweiss Stage IV 701 KM / 880Nm by SPORTMILE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ta dzidzia to stoi już we wrocku na serwisie naprawa 200 tyś przeleciał przez ogrodzenie i był wyciągany dźwigiem ;o)

Coś tak mnie się o uszy obiło ale nie będę wyskakiwał przed szereg

No to ładny niefart :facepalm:

• Odpowiedzi 4.4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Szymon, jak tam u Ciebie sprawa wyglada z VATem? Wiesz juz, jak to w koncu finalnie bedzie wygladac?

Dziennik Gazeta Prawna

Opublikowano

Nie bedzie homologacji na RS. Takze zostaje 50% co i tak daje nfajna sumke. Mozna tez 100% ale zadtanawia mnie jak ma to byc ewidencjonawane ze auto tylko firmowo uzywane. Mie ma jeszcze wytycznych.

Opublikowano
Nie bedzie homologacji na RS. Takze zostaje 50% co i tak daje nfajna sumke. Mozna tez 100% ale zadtanawia mnie jak ma to byc ewidencjonawane ze auto tylko firmowo uzywane. Mie ma jeszcze wytycznych.

Ewidencjonowanie to znaczy że każdy kilometr ma być rozpisany w specjalnym zeszyciku i wpisane:np. 02.01.2014r ul.Średzka 49 start meta ul.Mińska przejechane 12,6km. start Mińska meta ul. Średzka przejechane 13km. i tak każdy kilometr i tankowania co ile km kazdy kilometr każdy dzien każdy tydzień każdy miesiąc i rok pełna ewidencja i do tego jeszcze jest rubryczka po co jechałeś trzeba wpisać sprawy firmowe itd. Jednym słowem nic trudnego :doh:

Opublikowano

Ale przypadkiem nie musi byc do tego jakiejs regulacji prawnej? O ile wiem to teraz nie ma obowiazku prowadzenia ewidencji uzytkowania pojazdow...

Opublikowano
Ale przypadkiem nie musi byc do tego jakiejs regulacji prawnej? O ile wiem to teraz nie ma obowiazku prowadzenia ewidencji uzytkowania pojazdow...

w tym artykule jest tak napisane "Kiedy więc można zaoszczędzić 100 proc. podatku? Gdy nie będzie nawet potencjalnej możliwości korzystania z pojazdu poza działalnością, bo np. wyklucza to jego konstrukcja (koparka). Albo podatnik zastrzeże w dokumentacji (regulaminie, umowie czy zarządzeniu), że np. jego pracownik nie może pojechać do domu autem służbowym. Trzeba też prowadzić szczegółową ewidencję przebiegu takiego pojazdu."

ale to dopiero napisali :"

Przepisy wejdą w życie 14 dni po opublikowaniu, być może już w lutym lub marcu.

Ważne

W okresie przejściowym, od 1 stycznia 2014 r. do wejścia w życie nowych przepisów, można odliczać pełny VAT od aut o masie do 3,5 tony z homologacją ciężarową N1 (m.in. z kratką) "

więc auto zakupione w styczniu podlega 100% odliczeniu ...? :eusathink:

Opublikowano

Ewidencjonowanie to znaczy że każdy kilometr ma być rozpisany w specjalnym zeszyciku i wpisane:np. 02.01.2014r ul.Średzka 49 start meta ul.Mińska przejechane 12,6km. start Mińska meta ul. Średzka przejechane 13km. i tak każdy kilometr i tankowania co ile km kazdy kilometr każdy dzien każdy tydzień każdy miesiąc i rok pełna ewidencja i do tego jeszcze jest rubryczka po co jechałeś trzeba wpisać sprawy firmowe itd. Jednym słowem nic trudnego :doh:

jak w Holandii

Opublikowano

jak na stratę 2X50% Vatu podziwiam optymizm.(dwa auta)

Ja bym sie wkur..Z drugiej strony marne były szanse na homologację dla RS-a, za mało sztuk sprzedają w Polsce, a to jednak kosztuje.

Opublikowano

Ja bym sie wkur..Z drugiej strony marne były szanse na homologację dla RS-a, za mało sztuk sprzedają w Polsce, a to jednak kosztuje.

Taki kraj co poradzisz ? Ja po prostu powoli szykuję się do opuszczenia "naszej" ojczyzny i pomimo tego, że to nie patriotyczne to niestety nie wyobrażam sobie dalszego oglądania marnotrawienia pieniędzy z moich podatków. Zmian nie widać i pomimo tego iż wielu znajomych twierdzi że i tak mam lepiej niż 99% społeczeństwa to boli mnie kwestia "danin" i całego tego gówna i burdelu ZUS+US itp.

Opublikowano

Przestań się mazać i nie pytaj co Twój kraj może zrobić dla Ciebie, ale zapytaj co Ty możesz zrobić dla swojego kraju :decayed:

Opublikowano
Przestań się mazać i nie pytaj co Twój kraj może zrobić dla Ciebie, ale zapytaj co Ty możesz zrobić dla swojego kraju :decayed:

Ja jestem mistrzem drugiego planu, pozostawię pole do popisu innym :wink:

Opublikowano

esa sprzedana ???

Opublikowano
esa sprzedana ???

tak, właśnie postawiłem u siebie w garażu :hi:

kaju bazgroli na iPhonie via Tapatalk

Opublikowano

Taki kraj co poradzisz ? Ja po prostu powoli szykuję się do opuszczenia "naszej" ojczyzny i pomimo tego, że to nie patriotyczne to niestety nie wyobrażam sobie dalszego oglądania marnotrawienia pieniędzy z moich podatków. Zmian nie widać i pomimo tego iż wielu znajomych twierdzi że i tak mam lepiej niż 99% społeczeństwa to boli mnie kwestia "danin" i całego tego gówna i burdelu ZUS+US itp.

lubie to , dawno bym to zrobił tylko Żaneta nie chce :wallbash:

Opublikowano
esa sprzedana ???

Można tak powiedzieć :decayed: w każdym razie zostaje w rodzinie

Opublikowano
esa sprzedana ???

szwagier!! :drunk::decayed:

Opublikowano

Bartek trzeba było już to dawno zrobić. Ja przygotowuje sobie metę w Niemczech na Bawarii.

---------- Post dopisany at 18:40 ---------- Poprzedni post napisany at 18:36 ----------

esa sprzedana ???

szwagier!! :drunk::decayed:

Dla Ciebie jest R8 co się przed szereg wpierdalasz :grin:

Opublikowano

Jak zamawialem auta to mozna bylo odliczyc 2x6 tys. Teraz odlicze 2 x 40tys przy 50% vat wiec jestem bardzo zadowolony. Mozna by sie pokusic o te 100% ale za duze ryzyko w stosunku do kar jak Ci udowodnia ze uzywasz auta do celow prywatnych a nie firmowych. A mysle ze beda robic wszystko by jak najwiecej kasy z kar uzyskac.

Opublikowano

Jak zamawialem auta to mozna bylo odliczyc 2x6 tys. Teraz odlicze 2 x 40tys przy 50% vat wiec jestem bardzo zadowolony. Mozna by sie pokusic o te 100% ale za duze ryzyko w stosunku do kar jak Ci udowodnia ze uzywasz auta do celow prywatnych a nie firmowych. A mysle ze beda robic wszystko by jak najwiecej kasy z kar uzyskac.

Otóż to ja tylko czekam jak wezmą się za obecne ciężarówki i znowu będą jakieś dziwne interpretacje wymyślać i kary z sufitu dopieprzać

Opublikowano

Dla Ciebie jest R8 co się przed szereg wpierdalasz :grin:

:banan:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...