Skocz do zawartości
IGNOROWANY

tłumik końcowy z 2.7 S4 do 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie orientuje się ktoś czy podejdzie tłumik końcowy z 2.7 S4 do zwyklej b5 1.8 T? Mam środkowy i końcowy. Środkowy nie przypasuje ale zastanawiam się czy zmieszcze końcowy

Opublikowano

chyba masz inną średnicę wejścia do tłumika

Opublikowano

mysle, ze kazdy tlumikarz Ci przyspawa koncowy bez wiekszych problemow... tylko po co Ci to?

Opublikowano

po to ze kupilem oba tlumiki na forum za dobra cene a moj koncowy mi sie nie widzi jest w dobrym stanie ale nie pasuje mi stylistycznie do auta :) a ori tlumik koncowy nowy kosztuje dwa razy tyle co dalem za te oba

Opublikowano

wszystko ok, ale tlumik z s4 jest zupelnie inny niż ten w ośce, jakbyś miał Q to by podszedł bezproblemu jako zamiennik - mowa oczywiście o B5

Opublikowano

patrzyłem orientacyjnie powinien wejść mam teraz nie ori wydech z dość dużą puszka i jest jeszcze sporo miejsca. Zobaczymy w przyszłym tygodniu jak wezmę się za wymianę mam nadzieję że się uda

Opublikowano

Wrzucfoty bo ja nie wyobrażam sobie wepchnąć tłumik quattro do ośki, gdzie co i jak..... wnęki w podłodze na nie są zupełnie gdzie indziej w tych dwóch samochodach

Wysłano z HTC EVO 3D X515m z użyciem Tapatalk

Opublikowano

to jeszcze nie widziales jak twoj wydech wyglada w porownaniu do tego co kupiles?:P

---------- Post dopisany at 22:55 ---------- Poprzedni post napisany at 22:51 ----------

Tłumi tłumnik wydech Audi a4 1.9 TDI kombi Avant (2715836164) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

wydech audi a4 b5(95-01) quattro 1.9tdi (2722073293) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

tu masz porownanie, zobacz gdzie pucha zaczyna sie w osce a gdzie w q, końcowa, pozatym wieszaki są w ogóle gdzie indziej

Opublikowano

nie chce nic negować, pokaz po prostu jak pokombinujesz i to spasujesz bo jestem ciekaw :)

Opublikowano

Oj będzie mały problem podejrzewam,bez przeróbki wieszaków na pewno sie nie obejdzie.

Opublikowano

nie tylko wieszaków... ale zobaczymy co kolega pokombinuje :)

Opublikowano

A ja odświeżę temat:

wydech z s4 coś da, jeśli go założę do 1.8t Q ? Mogę być w posiadaniu części wydechu od siatki do końcowego, a DP bym gdzieś wyspawał.

Ma to jakikolwiek sens ?

Opublikowano (edytowane)

Wydech od S4 jest na większych rurach niż 1.8t Jeżeli dorobisz sobie rurę od turbo do tłumika środkowego to będziesz miał tanim kosztem wydech 2.5cala ;) Po takiej zmianie będziesz miał głośniejszy wydech...

Edytowane przez Pawel_M
Opublikowano

no tak myślałem właśnie, dzięki za odpowiedź ;)

odświeżę po raz kolejny. Ktoś mi jest w stanie podać rozmiary wydechów w s4 i w 1.8t ale AJL w wersji sport ?

Opublikowano

Witam

mam pytanko czy tłumik końcowy z audika z 2001r bedzie pasował do 1997? silniki tej samej pojemności? Różnica przed liftem a po lifcie jakaś jest?

Opublikowano (edytowane)

no tak myślałem właśnie, dzięki za odpowiedź ;)

odświeżę po raz kolejny. Ktoś mi jest w stanie podać rozmiary wydechów w s4 i w 1.8t ale AJL w wersji sport ?

Jak mnie pamięć nie myli 1.8T 55mm a S4 ma 2.5" czyli około 64mm mogę jutro sprawdzić na tłumiku z S4

Edytowane przez Pawel_M