Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 Crew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak na serio to tylko całe zawieszenie i przepływomierz zrobiłem w sumie jakieś 3500 zł w 2 lata użytkowania. Ale felgi zimowe plus opony, alufelgi plus opony, rozrząd ori aso itp. 15 jak drut. Juz nawet nie liczę. ;-)

• Odpowiedzi 12,2 tys.
  • Wyświetleń 823,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

To coś podobnie jak ja w mojego małego cabrio- skarboneczka :wink:

Opublikowano

Bawi mnie tylko że moja cały czas jeździ a sąsiadów/kumpli Vectry C, Mondeo 2.0 Tdci, Insygnie itp mimo podobnych nakładów finansowych stoją w kółko rozkraczone. ;-)

W konkurencji chyba jest sterownik ustawiony na 200km do następnej naprawy. ;-)

Opublikowano

Muszę przyznać że piękne to autko jest, udało mi się kupić naprawdę zadbany! Wnętrze wygląda jak by dopiero z 10000Km zrobił, a ma ponad 200. Lakier super, poza 3 delikatnymi ryskami których praktycznie nie widać. Zawiasy też w OK, żadnych stuków, czy innych odgłosów, trakcyjnie nie ma się do czego doczepić. Teraz czas pokaże, jak bedie dalej! Mam Mondeo MK3 2.0 TDDI z podobnym przebiegiem i nie ma nawet porównania, Audi wyglada jakby dopiero co z taśmy produkcyjnej zjechało, chociaż mondeuszowi niczego nie brakowało, z zawodu jestem mechanikiem sam. i wszystko robiłem na czas i nie lubie nawet najmniejszych defektów !

Opublikowano
POWER-KRIS Dobijasz mnie :wink:, Pany- może chociaż coś optymistycznego na pocieszenie mnie :wink:

Szkoda że nie ma tu Mini Czatu bysmy sobie pogaworzyli!!!!!!

nikt Cie tu nie dołuje.Ale BPW to ma swoje mankamenty.Na początek wywal DPF dopóki wałek jeszcze "żyje":decayed:
Opublikowano
POWER-KRIS Dobijasz mnie :wink:, Pany- może chociaż coś optymistycznego na pocieszenie mnie :wink:

Szkoda że nie ma tu Mini Czatu bysmy sobie pogaworzyli!!!!!!

Nie martw się!

Ja już dawno przekroczyłem próg 20000 :grin::grin::grin:

Ale przynajmniej auto odgruzowane :decayed:

Opublikowano
Muszę przyznać że piękne to autko jest, udało mi się kupić naprawdę zadbany! Wnętrze wygląda jak by dopiero z 10000Km zrobił, a ma ponad 200. Lakier super, poza 3 delikatnymi ryskami których praktycznie nie widać. Zawiasy też w OK, żadnych stuków, czy innych odgłosów, trakcyjnie nie ma się do czego doczepić. Teraz czas pokaże, jak bedie dalej! Mam Mondeo MK3 2.0 TDDI z podobnym przebiegiem i nie ma nawet porównania, Audi wyglada jakby dopiero co z taśmy produkcyjnej zjechało, chociaż mondeuszowi niczego nie brakowało, z zawodu jestem mechanikiem sam. i wszystko robiłem na czas i nie lubie nawet najmniejszych defektów !
Będzie dobrze! :decayed: Jak sam sobie wszystko ogarniesz to zaoszczędzisz parę złotych! :wink:
Opublikowano

Panowie jak to jest z tą klimą ? Olej wymienia się w sprężarce oddzielnie od czynnika ? Zagłębiałem temat i znalazłem, że trzeba spuścić olej ze sprężarki :whistling:

Opublikowano
  • Autor
Panowie jak to jest z tą klimą ? Olej wymienia się w sprężarce oddzielnie od czynnika ? Zagłębiałem temat i znalazłem, że trzeba spuścić olej ze sprężarki :whistling:

Odpowiednia aparatura pobiera olej wraz z czynnikiem i go uzupełnia. Oddzielnie się nie wymienia.

Opublikowano

Odpowiednia aparatura pobiera olej wraz z czynnikiem i go uzupełnia. Oddzielnie się nie wymienia.

Robione mialem uzupełnienie czynnika kombajnem, wiec wali wszystko z automatu.

Olej odzyskany: 1cc i tyle samo wprowadzony

Gaz odzyskany: 155g, wprowadzony 500g.

Teraz klima chłodzi aż miło.

Opublikowano

Zastanawia mnie jedno, dlaczego np w lodówkach, chłodziarkach czy innych tego typu urządzeniach nie trzeba wymieniac czynnika, a w klimach tak, przeciez jest to samo tylko napęd nie jest elektryczny tylko z slinika spalinowego! Co innego odgrzybianie, to trzeba zrobić bo zapachy są nieprzyjemne!:slina:

Opublikowano

A jak u mnie chwile po wlaczeniu klimy, wali z nawiewow jak by cos zdechlo przez kilka sekund to klima do czyszczenia? Filtr kabinowy nowka zalozony.

Opublikowano
  • Autor

Standard, ja wczoraj uzupełniałem :wink:

Opublikowano

Wszystko załatwione tak jak należy? :-)

Duża różnica jest? Bo myślę czy zaraz nie zadzwonić do chłopaków żeby podlaczyli przy okazji jak juz stoi u nich autko

Opublikowano

Oczywiście, córa przespała całą operację uzupełniania w aucie, więc :thumbup1:

W moim przypadku różnica na duży plus, nie mierzyliśmy ile schodzi na max. temp. by śpiocha nie chłodzić, ale poniżej 10st i schodziło.

A jak u mnie chwile po wlaczeniu klimy, wali z nawiewow jak by cos zdechlo przez kilka sekund to klima do czyszczenia? Filtr kabinowy nowka zalozony.

Czeka Ciebie w takim razie gruntowne czyszczenie/odgrzybianie. Wymiana samego filtra nic nie da, teraz do odgrzybiania musisz kupić kolejny nowy.

Opublikowano

coś nie mogę się doszukać, lusterko fotochrom z b6 (mały uchwyt) będzie działało w b7?

mam normalne lustro, narazie nie chce wymieniać szyby pod lusterko z b7 i czujnik deszczu ale chętnie bym ogarnął fotochrom.

czy musi być w b7 usterko z b7 i ewentualnie montaż z czujnikiem w rogu szyby (opis z forum)?

podpowiedzcie jak to jest.

Opublikowano

Fotochrom z lusterka B6 będzie działał. Jak chcesz mieć czujnik deszczu/światła to musisz go dołożyć, ale w szybie pod mały uchwyt nie ma na niego miejsca.

Opublikowano

dzięki za info, na czujniku deszczu mi nie zależy (chyba, że będę w przyszłości szybe zmieniał pod duży uchwyt), czujnik zmierzchu by mógł być ;) ale to chyba w b6 w lusterku jest? czy nie?

Opublikowano

Jest, ale nie zagra z MCE z B7.