Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 Crew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3 ramienna pod 3 ramienną kiere podejdzie. analogicznie z 4 ramienną.

• Odpowiedzi 12,2 tys.
  • Wyświetleń 822,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Dnia 24.03.2017 o 00:08, kaju napisał:

3 ramienna pod 3 ramienną kiere podejdzie. analogicznie z 4 ramienną.

Dzieki.

Panowie mam jeszcze do was taka sprawe od dluzszego czasu mam taki dziwny dzwiek jak na filmiku dokladnie chodzi o syczenie z okolic baku/pompy paliwa.

Moze ktos z was bedzie wiedzial co to jest.

Opublikowano

dawno się nie odzywałem, ale przydałaby mi się pomoc, pewnie dość banalna, chce sobie zdeomontować/wymienić blendę z podświetleniem tab.rej, ale walczę z wkłądką zamka

4 śruby w okolicach lampek znalazłem

1 dłuuugą przy zamku też a mimo to zamek nie chce puścić - blenda od strony lampek wyłazi, ale zamek wyraźnie trzyma, czy tam jeszcze jakaś  śruba jest czy jak to wyjąć? z 2h kombinowałem i nic...

wkłądka jedynie przekręca się moze o 15 stopni w lewo od strony zamka, ale ani drgnie jak ciągnę, napisałem w innym temacie o wymiance, ale niestety tam kolega jeden jedynie potwierdził, że się da, ktoś Was to robił i pamięta jak, czy młotkiem:P

Opublikowano

Sprawdź czy od środka bębenek nie jest dodatkowo zablokowany taką zawleczką w kształcie "C". Męczyłem się podobnie w golfie i ledwo to dojrzałem, po wyjęciu wystarczyło z zewnątrz lekko puknąć w bębenek i poszło.

Edytowane przez MAT1000

Opublikowano

dzięki wielkie za ten temacik, przyda się i będę testował :)

Opublikowano
2 godziny temu, DarkMind napisał:

dawno się nie odzywałem, ale przydałaby mi się pomoc, pewnie dość banalna, chce sobie zdeomontować/wymienić blendę z podświetleniem tab.rej, ale walczę z wkłądką zamka

4 śruby w okolicach lampek znalazłem

1 dłuuugą przy zamku też a mimo to zamek nie chce puścić - blenda od strony lampek wyłazi, ale zamek wyraźnie trzyma, czy tam jeszcze jakaś  śruba jest czy jak to wyjąć? z 2h kombinowałem i nic...

wkłądka jedynie przekręca się moze o 15 stopni w lewo od strony zamka, ale ani drgnie jak ciągnę, napisałem w innym temacie o wymiance, ale niestety tam kolega jeden jedynie potwierdził, że się da, ktoś Was to robił i pamięta jak, czy młotkiem:P

Robiłem to jakiś miesiąc temu. Wkładkę zamka przekręcałem i wychodziła bez problemu. Psiknij może jakimś penetratorem bo musi dać się przekręcić i zdjąć. Dodatkowo dla ułatwienia wypnij linkę.

Opublikowano

właśnie linki nie wypinałem, widziałęm, że jest więc to zrobię. patrząc od strony kluczyka, kręciłeś w lewo? bo mi tylko w tą stronę trochę się rusza, ale coś jakby tam blokowało, zaleje wszystko wd40 i będę próbował :P

chociaż próbowałem już pomagać sobie śrubokretem od strony kluczyka;P

----

w temacie który mi podrzucił MAT1000, czytam, że jednak w prawo, ale właśnie, żeby linkę wypiąć więc pójdę tą drogą ;)

Edytowane przez DarkMind

Opublikowano

Panowie! Szukam, szukam i nie mogę znaleźć. Znacie może nr części dodatkowych pokryw pod maska? Oczywiście do wersji 3.0TDI. Jeśli tak, plz help. Dzięki. :hi:

Opublikowano
Godzinę temu, pksmlody napisał:

Panowie! Szukam, szukam i nie mogę znaleźć. Znacie może nr części dodatkowych pokryw pod maska? Oczywiście do wersji 3.0TDI. Jeśli tak, plz help. Dzięki. :hi:

Coś tam trzeba docinać, przycinać, rezać. Tak poza tym lato w drodze, chcesz gotować silnik pod tymi wszystkimi plastikami? Ja robię odwrotnie, ściągam wszystkie obudowy poza dolną i podszybiem. Zawsze to trochę lżej dla silnika w upalne lato. :wink:

Opublikowano
57 minut temu, afroo. napisał:

Coś tam trzeba docinać, przycinać, rezać.

Aha. Myślałem że pasują P&P to bym się nie zastanawiał, ale jeżeli tak, to nie ma sensu.

BTW. Znalazłem => o to mi chodziło: http://allegro.pl/oslony-komory-silnika-mocowania-audi-a4-b6-b7-i6736031131.html?reco_id=1daa8a75-1567-11e7-a227-020a8722a376&ars_rule_id=201

A na ostatnim obrazku jest silnik 3.0 V6 :wink: więc może?

Edytowane przez pksmlody

Opublikowano
1 godzinę temu, pksmlody napisał:

Aha. Myślałem że pasują P&P to bym się nie zastanawiał, ale jeżeli tak, to nie ma sensu.

BTW. Znalazłem => o to mi chodziło: http://allegro.pl/oslony-komory-silnika-mocowania-audi-a4-b6-b7-i6736031131.html?reco_id=1daa8a75-1567-11e7-a227-020a8722a376&ars_rule_id=201

A na ostatnim obrazku jest silnik 3.0 V6 :wink: więc może?

Do 3.0 TDI  nie ma dedykowanych osłon dodatkowych i żadna nie pasuje P&P trzeba niestety rzeźbić , docinać . Użytkownik @blade13 wyrzeźbił u siebie zapytaj się go jak to podocinał .

Opublikowano

Bartek podziękował :hi:

Opublikowano

Moge podeslac juto jakies fotki jak to trzeba podciąć :) 

Opublikowano

Jak masz i możesz, to będę wdzięczny!

Opublikowano

Panowie czym rozklejacie lampy przednie a nastepnie czym je sklejacie? Ciężko zdemontować Chromowaną ramkę w lampie? 

:hi: 

Opublikowano
53 minuty temu, Norbas napisał:

Panowie czym rozklejacie lampy przednie a nastepnie czym je sklejacie? Ciężko zdemontować Chromowaną ramkę w lampie? 

Opalarką delikatnie podgrzej miejsce składania klosza z obudową i w B7 to elegancko odchodzi :ad:. Ja sklejałem to na zasadzie złóż i ponownie podgrzej tylko trochę mocniej żeby tek klej się zrobił elastyczny i siedzi szczelna do dziś i nic nie paruje. A Wszystkie ramki są na śrubach więc demontujesz bez problemu ( myślę że chodzi o xenon) bo w zwykłej tylko klosze zamieniałem i nic więcej nie grzebałem ( bo nie ma co grzebać :facepalm:

Opublikowano
27 minut temu, fox60 napisał:

Opalarką delikatnie podgrzej miejsce składania klosza z obudową i w B7 to elegancko odchodzi :ad:. Ja sklejałem to na zasadzie złóż i ponownie podgrzej tylko trochę mocniej żeby tek klej się zrobił elastyczny i siedzi szczelna do dziś i nic nie paruje. A Wszystkie ramki są na śrubach więc demontujesz bez problemu ( myślę że chodzi o xenon) bo w zwykłej tylko klosze zamieniałem i nic więcej nie grzebałem ( bo nie ma co grzebać :facepalm:

Kurcze opalarki nie mam. Spróbuję podgrzać suszarką do włosów :) 

Dzięki :hi: 

Opublikowano
9 minut temu, Norbas napisał:

Kurcze opalarki nie mam. Spróbuję podgrzać suszarką do włosów :) 

Dzięki :hi: 

Tez pojdzie tylko trzeba chwile dluzej pogrzac :decayed:

Opublikowano
Dnia 30.03.2017 o 22:53, Norbas napisał:

Panowie czym rozklejacie lampy przednie a nastepnie czym je sklejacie?

piekarnik :decayed:

Opublikowano

Pod warunkiem że żony nie ma w pobliżu ;)

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka