Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 Crew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Wady to ma akurat 1.9tdi w b7 bo to ten sam słupek co 2.0tdi np BPW tylko inne wtryski i turbo. Czyli wycierają się wałki jak ktoś jeździł na kiepskim oleju, wyrabia się gniazdo przez jedno punktowe mocowanie i coś jeszcze by się znalazło. 2.0tdi 16V jest lepsze i mnie awaryjne. Jeden silnik wymieniłem bo miał grubo ponad 300kkm nalatane, na nowym zrobione ponad 100kkm i poza rozrządem, olejem i filtrami nic nie robiłem. Więc jak ktoś wie co szukać i co ewentualnie trzeba zrobić może długo bezawaryjne pojeździć.

• Odpowiedzi 12,2 tys.
  • Wyświetleń 823,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jeśli miało to być auto dla matuli to bym brał 1.8T i do tego Lpg , na takie dystanse bedzie sie dobrze sprawował , 2.0t tu juz lpg nie założysz , tzn są instalacje ale nie opłacalne póki co , diesel fajny ale na krótkie odcinki szkoda silnika ;)

Opublikowano

dzieki bardzo wszystkim za odp :) tak tez wlasnie myslalem, a 163km to juz nawet jedzie;)

Opublikowano

Dla sprostowania nawet jedzie jeśli ominie sie ta turbo dziurę od dołu ;) ale mamie raczej powinno to wystaczac ;)

Opublikowano

nie bardzo rozumiem :D

Opublikowano

Ooo, tu mnie zaskoczyles. A jakie sa te "świeże" numery? ;)

ponawiam pytanie :)

Opublikowano
  • Autor

Najnowsze co etka pokazuje do b7, jutro mogę Ci nr podać.

Opublikowano

jestes kochany :) moze byc na Pw

Opublikowano

Tył 7H0919275D

Opublikowano
  • Autor

http://olx.pl/oferta/audi-s4-a4-b7-cabrio-quattro-v8-4-2l-2008r-CID5-IDbCnSB.html#2cd3fe18a7

taka dokładka od cabrio podejdzie do sedana?

ma ktos nr tej części ?

Nie podejdzie

Tył 7H0919275D

Przód ten sam i takie kupować :wink:

Opublikowano

Wady to ma akurat 1.9tdi w b7 bo to ten sam słupek co 2.0tdi np BPW tylko inne wtryski i turbo. Czyli wycierają się wałki jak ktoś jeździł na kiepskim oleju, wyrabia się gniazdo przez jedno punktowe mocowanie i coś jeszcze by się znalazło. 2.0tdi 16V jest lepsze i mnie awaryjne. Jeden silnik wymieniłem bo miał grubo ponad 300kkm nalatane, na nowym zrobione ponad 100kkm i poza rozrządem, olejem i filtrami nic nie robiłem. Więc jak ktoś wie co szukać i co ewentualnie trzeba zrobić może długo bezawaryjne pojeździć.

Ale co ty prawisz synek 300 k to powinna benzyna robic a nie disel.

2.0 w b7 bardzo awaryjne silniki jak nie zrobisz ingerencj w nie to zapmnin ze dojedziesz do 300 k. A kupujac teraz b7 ktore ma 8-9 lat nie oszukujmy sie ze bedzie mialo 100-150k bo to obsurd!

Opublikowano
  • Autor

Ale co ty prawisz synek 300 k to powinna benzyna robic a nie disel.

2.0 w b7 bardzo awaryjne silniki jak nie zrobisz ingerencj w nie to zapmnin ze dojedziesz do 300 k. A kupujac teraz b7 ktore ma 8-9 lat nie oszukujmy sie ze bedzie mialo 100-150k bo to obsurd!

Ja nie wiem ile Niemiec skręcił zanim sprzedał i szczerze mało mnie to obchodzi. Swoją drogą diesel na miasto to kiepski pomysł, bo główne po mieście będzie latać matka Emila

Edytowane przez H4mm3R

Opublikowano

A kupujac teraz b7 ktore ma 8-9 lat nie oszukujmy sie ze bedzie mialo 100-150k bo to obsurd!

Nie każdy robi kilkadziesiąt tyś rocznie... W pl transport lotniczy jest ograniczony stąd mamy tak ogromne przebiegi. W innych krajach ludzie latają samolotami nawet te 300km, a u nas każdy śmiga autem...

Edytowane przez Norbas

Opublikowano

http://olx.pl/oferta/audi-s4-a4-b7-cabrio-quattro-v8-4-2l-2008r-CID5-IDbCnSB.html#2cd3fe18a7

ma ktos nr tej części ?

Nie podejdzie

dlaczego?

ale z tego nr co mi podaliście to wychodzi dokładka os s4 powiedzmy "zwykłego" , mam takową :dance: ALE ta z tej aukcji ładniejsza :P

Opublikowano
  • Autor

ma ktos nr tej części ?

Nie podejdzie

dlaczego?

ale z tego nr co mi podaliście to wychodzi dokładka os s4 powiedzmy "zwykłego" , mam takową :dance: ALE ta z tej aukcji ładniejsza :P

Bo zderzak w cabrio jest inny i inaczej jest wyprofilowana dokładka.

Opublikowano

ma ktos nr tej części ?

Nie podejdzie

dlaczego?

Bo zderzak w cabrio jest inny i inaczej jest wyprofilowana dokładka.

To szkoda bo ładnie te przetłoczenia nad wydechem wyglądają ehhh :(

Opublikowano

No jak, założył taki gril i tyle