Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 Crew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dwójkę i daje radę w A4. Wiadomo, ze dzieci nie kulają się na tylnej kanapie , ale spokojnie wystarcza dla każdego; )

• Odpowiedzi 12,2 tys.
  • Wyświetleń 822,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

Za dziecka to nad morze fiatem 126p się jechało i wszyscy żyją.

Opublikowano
Za dziecka to nad morze fiatem 126p się jechało i wszyscy żyją.

Ja jeździłem dużym fiatem [emoji6]

Dla mnie a4 to taki hot hatche po sterydach!
Opublikowano

Z namiotami i kuchnią polową i nikt nie narzekał :D

Opublikowano

Witam koledzy moze komuś zalega do 2.0 tdi
poduszki silnika p+l (1 z czujnikiem)

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Frimuś napisał:

Witam koledzy moze komuś zalega do 2.0 tdi
poduszki silnika p+l (1 z czujnikiem)

Nie ma poduchy z czujnikiem, jest z zaworem.

Opublikowano
Nie ma poduchy z czujnikiem, jest z zaworem.

W takim razie z zaworem.
Palniki potrzebuje. Pisalem posta.

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

:hi: Panowie kolejne pytanie z tym że jak by się udało coś wyłapać to wpadł by zawias 1 BE :banan: zamiast 1 BA tylko nie wiem czy dobrze rozszyfrowałem jakie kolorki sprężyn mam upolować.

Obecnie mam:

Przód

Różowy fioletowy fioletowy fioletowy czyli klasa wagowa 9

Tył

Biały zielony czyli klasa wagowa 10

Wlepka z książki serwisowej mówi: 0YK i 0JJ

I teraz jeśli dobrze myślę to potrzebuje w 1 BE :

Przód:

Zielony biały biały biały czyli klasa wagowa 9

Tył

Niebieski zielony lub szary brązowy brązowy czyli klasa wagowa 10

I teraz pytanie czy dobrze to rozszyfrowałem czy przy zmianie zawieszenia trzeba też zmieniać jakoś klasy wagowe bo swego czasu coś mi się obiło o uszy ale nie pamiętam, ani nie mogę nic znaleźć na ten temat :kwasny: a nie chce czego kupić i potem się z tym bujać bo coś źle dopasowałem...

Tu link do PDF'a z kolorkami jak by ktoś mógł coś podpowiedzieć i mnie sprawdzić.

https://www.a4-klub.pl/SiA.pdf

Opublikowano
  • Autor
21 minut temu, fox60 napisał:

:hi: Panowie kolejne pytanie z tym że jak by się udało coś wyłapać to wpadł by zawias 1 BE :banan: zamiast 1 BA tylko nie wiem czy dobrze rozszyfrowałem jakie kolorki sprężyn mam upolować.

Obecnie mam:

Przód

Różowy fioletowy fioletowy fioletowy czyli klasa wagowa 9

Tył

Biały zielony czyli klasa wagowa 10

Wlepka z książki serwisowej mówi: 0YK i 0JJ

I teraz jeśli dobrze myślę to potrzebuje w 1 BE :

Przód:

Zielony biały biały biały czyli klasa wagowa 9

Tył

Niebieski zielony lub szary brązowy brązowy czyli klasa wagowa 10

I teraz pytanie czy dobrze to rozszyfrowałem czy przy zmianie zawieszenia trzeba też zmieniać jakoś klasy wagowe bo swego czasu coś mi się obiło o uszy ale nie pamiętam, ani nie mogę nic znaleźć na ten temat :kwasny: a nie chce czego kupić i potem się z tym bujać bo coś źle dopasowałem...

Tu link do PDF'a z kolorkami jak by ktoś mógł coś podpowiedzieć i mnie sprawdzić.

https://www.a4-klub.pl/SiA.pdf

Najlepiej jak klasy wagowe są takie same, ale jak to w życiu bywa zazwyczaj i tak auto stoi jak chce, przeważnie przód trochę wyżej. Pytanie ile to 1BE ma kosztować..

Opublikowano
21 minut temu, H4mm3R napisał:

Najlepiej jak klasy wagowe są takie same, ale jak to w życiu bywa zazwyczaj i tak auto stoi jak chce, przeważnie przód trochę wyżej. Pytanie ile to 1BE ma kosztować..

A w jakiej cenie idzie coś sensownego z używki kupić? Bo co patrzyłem po alledrogo do 400-600 zł już taki zestaw można wyłapać i wygląda on w miarę normalnie. A masz coś do zaproponowania? 

Opublikowano
23 minuty temu, fox60 napisał:

A w jakiej cenie idzie coś sensownego z używki kupić? Bo co patrzyłem po alledrogo do 400-600 zł już taki zestaw można wyłapać i wygląda on w miarę normalnie. A masz coś do zaproponowania? 

W tej cenie masz nowe Eibachy :facepalm: 

Opublikowano
1 minutę temu, hejneken napisał:

W tej cenie masz nowe Eibachy :facepalm: 

Ale pewnie same sprężyny a ja poluje na komplet z amorkami bo w moim 1BA jeden już puszcza soki i bym wjechał z 1 BE, dojechał amory i wrzucił resztę nowe, a potem już bym jezdził jak Bóg przykazał :P

Opublikowano
11 minut temu, fox60 napisał:

Ale pewnie same sprężyny a ja poluje na komplet z amorkami bo w moim 1BA jeden już puszcza soki i bym wjechał z 1 BE, dojechał amory i wrzucił resztę nowe, a potem już bym jezdził jak Bóg przykazał :P

Nie możesz od razu zrobić jak Bóg przykazał? Po co dwa razy to rozbierać i składać? 1be/1bv to dość twardy zawias, markowe gwinty są bardziej komfortowe, każdy Ci to powie. Sam miałem 1bv i cieszę się, że już nie mam. Przy Eibachach nie trzeba kupować amorków o skróconym skoku, podchodzą pod seryjne. Mowa o pro kitach.

Edytowane przez hejneken

Opublikowano
5 minut temu, hejneken napisał:

Nie możesz od razu zrobić jak Bóg przykazał? Po co dwa razy to rozbierać i składać? 1be/1bv to dość twardy zawias, markowe gwinty są bardziej komfortowe, każdy Ci to powie. Sam miałem 1bv i cieszę się, że już nie mam. Przy Eibachach nie trzeba kupować amorków o skróconym skoku, podchodzą pod seryjne.

A na eibachu o ile zjadę na dół i czy ze zwykłymi amorkami nie będę się bujał na zakrętach jak na łodzi?

Bo znowu nie mogę sobie pozwolić za nisko bo auta używam też jako firmowego i czasem dojazd do klienta nawet na 1BA był dość problematyczny aby lotka z Cupry nie została na kamieniu, chociaż żona i tak dała jej radę. :facepalm:

Opublikowano
1 minutę temu, fox60 napisał:

A na eibachu o ile zjadę na dół i czy ze zwykłymi amorkami nie będę się bujał na zakrętach jak na łodzi?

Bo znowu nie mogę sobie pozwolić za nisko bo auta używam też jako firmowego i czasem dojazd do klienta nawet na 1BA był dość problematyczny aby lotka z Cupry nie została na kamieniu, chociaż żona i tak dała jej radę. :facepalm:

Jak dobrze pamiętam 1be obniża o 1,8cm a Eibach pro-kit 3cm.  Na forum jest temat z Eibachami, pogrzeb, poczytaj wszystkiego się dowiesz, ewentualnie pogadaj z kimś kto ma taki setup u siebie.

Opublikowano

Ja mam 1be na eibach u mnie w wątku masz foty[emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
19 minut temu, hutch1 napisał:

Ja mam 1be na eibach u mnie w wątku masz fotyemoji6.png

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tylko że albo wpakuje 1BE komplet albo 1BA + Eibach, jestem w trakcie laktury głównego wątku o tym połączeniu i są różne opinie, dojde do końca to coś pewnie zdecyduje :wink:

Opublikowano

z amorami 1ba bym nic nie łączył , miałem kiedyś u siebie i auto pływało po całej drodze

Opublikowano
5 minut temu, tomekhxc napisał:

z amorami 1ba bym nic nie łączył , miałem kiedyś u siebie i auto pływało po całej drodze

I właśnie boję się tego samego bo też widzę że te amortyzatory dość miekko pracują na drodze, a druga sprawa to jak dla mnie 3 cm na obecny moment to chyba za dużo bo potem problem dojechać do klienta który mieszka na odludziu i lotka lubi odpadać...

Edytowane przez fox60

Opublikowano

no to gwint , podkrecisz sobie jak chcesz a komfort całkiem inny :decayed: