truckmaniac Opublikowano 9 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Swoje żarniki kupowałem u niego przez allegro, ale sprzedaje też ze stronki. www.automotoparts.eu e mail: [email protected] tel. 0604 535 516 Gość jest bodajże z Wa-wy ps. Coś na jego stronie nie widzę żarników (spisałem adres z wizytówki), ale uderz na tel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 9 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Swoje żarniki kupowałem u niego przez allegro, ale sprzedaje też ze stronki. www.automotoparts.eu e mail: [email protected] tel. 0604 535 516 Gość jest bodajże z Wa-wy ps. Coś na jego stronie nie widzę żarników (spisałem adres z wizytówki), ale uderz na tel. Dzięki - zadzwonię w poniedziałek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Bartek i jak z wysokoscia tylu? mierzyles czy cos sie zmienilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Bartek i jak z wysokoscia tylu? mierzyles czy cos sie zmienilo Póki co wygląda tak samo - czyli siedzi teraz na dedykowanych przez H&R -35mm. Dziś już nie dam rady ale jutro pomierzę jeszcze raz... BTW - nowy zakup, maglownica pod servotronic w komplecie z zaworem Jeszcze tylko przekaźnik i mam komplet gratów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Moj kolejny mod Bartek - mozesz podrzucic na PW koszty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Bartek - mozesz podrzucic na PW koszty? Dawaj tutaj, kazdy jest ciekawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Moj kolejny mod Bartek - mozesz podrzucic na PW koszty? Może być tutaj Wszystko zależy od tego w jakiej cenie dorwiesz magiel - ten w/w kupiłem za 450zł (wyjęty z B7, niski przebieg). Na allegro ceny krążą między 600 a 1000zł. Wszystkie drążki kierownicze pod servotronic, które są wystawione - mają w komplecie zawór (to duży plus bo cena tej pierdoły w ASO to 950zł). Do kompletu brakuje jeszcze przekaźnika (na allegro cisza), za który w ASO chcą 480zł Na allegro powinien kosztować w granicach 20zł. Doliczając jeszcze brakujące kostki i piny (wiązka elektryczna) wyjdzie jakieś 500zł - całkiem fajny i niedrogi mod Wykaz części i schemat mam już gotowe - jak tylko dojdzie przekaźnik, robię swap magla + fotostory i wrzucam do warsztatu. ...jako ciekawostkę podam jeszcze - w B6 servotronic nie był dostępny dla aut z zawieszeniem S line 1BV. Dla tej zawiechy jest specjalna wersja magla, który nie występował w wersji z zaworem N119. Od nadwozia B7 nie ma już tego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Bardzo fajny i praktyczny MOD Czekamy na relacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamooo Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 też będę rezał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 też będę rezał Adaś Ty masz za***iste dojścia do towarów - poszukaj nam przekaźników 640. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamooo Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 też będę rezał Adaś Ty masz za***iste dojścia do towarów - poszukaj nam przekaźników 640. a pokaż gdzie on jest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 też będę rezał Adaś Ty masz za***iste dojścia do towarów - poszukaj nam przekaźników 640. a pokaż gdzie on jest ? Przekaźniki masz nad MCE - na fotce jest wariant B6 czyli 53 (przekaźnik klaksonu) i 370 (odciążeniowy). Jeśli B6 ma servotronic to zaraz obok przekaźnika 53 (po jego lewej stronie) jest też 629. W B7 przekaźnik servotronika jest w tym samym miejscu ale zmieniono jego wersję na 640 (w maglu jest inny model zaworu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamooo Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 a reszta pasi ? trzeba zlewać płyn ? przewody ? mocowania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Swap tak jak normalne czynności przy wymianie drążka kierowniczego. Wychodzi na to, że całość jest plug'n'play - B7 ma inne drążki i końcówki drążków ale myślę, że jakoś to dopasuję. Oprócz magla robisz wiązkę elektryczną zgodnie z poniższym schematem... Jak widać wielkiej filozofii tu nie ma - zasilanie przekaźnika po zapłonie, sygnał prędkości z zegarów (który mamy już w zielonej kostce 17-pin na panelu konektorów słupka A) i na koniec zasilanie zaworu N119 na maglu. Adaś - załatw mi przekaźnik 640 to w przyszłym tygodniu przetrę szlak i sprawdzę czy elementy z B7 bez problemu będą pasować do B6 (handlarze twierdzą, że tak). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekpolanica Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 ...jako ciekawostkę podam jeszcze - w B6 servotronic nie był dostępny dla aut z zawieszeniem S line 1BV. Dla tej zawiechy jest specjalna wersja magla, który nie występował w wersji z zaworem N119. Od nadwozia B7 nie ma już tego problemu. Czyli jak ja mam u siebie 1BV to musze szukac specjalnie do tego przystosowanego magla?? Jest on bez zaworu czy jest inaczej umiejscowiony?? Fajna sprawa z tym servotronikiem. Chcialem do lupo 3L wsadzic wspomaganie elektryczne ale nie moge nigdzie dorwac schematu:( Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 11 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 ...jako ciekawostkę podam jeszcze - w B6 servotronic nie był dostępny dla aut z zawieszeniem S line 1BV. Dla tej zawiechy jest specjalna wersja magla, który nie występował w wersji z zaworem N119. Od nadwozia B7 nie ma już tego problemu. Czyli jak ja mam u siebie 1BV to musze szukac specjalnie do tego przystosowanego magla?? Jest on bez zaworu czy jest inaczej umiejscowiony?? Fajna sprawa z tym servotronikiem. Chcialem do lupo 3L wsadzic wspomaganie elektryczne ale nie moge nigdzie dorwac schematu:( Pozdrawiam Jeśli masz B6 z 1BV to trzeba próbować szczęścia z maglem (wyposażonym w zawór) z B7.[br]Dopisany: 11 Lipiec 2011, 12:56_________________________________________________Przekaźnik zakupiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamooo Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 ja bede mial graty moze jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 11 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 ja bede mial graty moze jutro Które - bo jest lika wersji magla... 2 wersje przekaźnika, 2 wersje zaworu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Również mój kolejny mod Rób Bartku DIY dla potomnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 11 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Również mój kolejny mod Rób Bartku DIY dla potomnych. Będzie wszystko łącznie z numerami części i kosztami - przyszły tydzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi