bonderoza Opublikowano 13 Listopada 2008 Opublikowano 13 Listopada 2008 mam ten sam problem ruszającego sie fotela i przy ruszaniu np. i niewiem co jest przyczyna...
kuszner Opublikowano 25 Listopada 2008 Opublikowano 25 Listopada 2008 Wczoraj byłem w zaprzyjaźnionym zakładzie i okazało się że przyczyną mojego skrzypienia nie są rozjechane ślizgi, ale rozwalony fotel. Remedium - spawanie ... ale chyba będę musiał się zdecydować bo jest coraz gorzej. No chyba że nowy fotel ...
agentsmith Opublikowano 7 Września 2010 Opublikowano 7 Września 2010 Ostatni post co prawda był dawno ale się dopisze także mam lekkie stuki właśnie z okolic fotela kierowcy. Zrobię co zalecacie i napiszę czy pomogło. I na marginesie nie działa mi podgrzewanie fotela kierowcy ale to poszukam w innym temacie...
Orange Opublikowano 11 Września 2010 Opublikowano 11 Września 2010 wszystkim którym sie rusza fotel polecam sprawdzić czy napewno jest dobrze przykręcony do podłogi
kry2503 Opublikowano 19 Września 2010 Autor Opublikowano 19 Września 2010 orange dobrze gada, dosyć duże śruby torks schowane pod osłoną plastikową, u mnie to było przyczyną
Orange Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 u mnie akurat były śruby spline czyli te 12 kątne
rusektdi Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 Wczoraj byłem w zaprzyjaźnionym zakładzie i okazało się że przyczyną mojego skrzypienia nie są rozjechane ślizgi, ale rozwalony fotel. Remedium - spawanie ... ale chyba będę musiał się zdecydować bo jest coraz gorzej. No chyba że nowy fotel ... Mialem ten sam problem.... Spokojnie i bez obaw
george17w Opublikowano 12 Października 2012 Opublikowano 12 Października 2012 witam, u mnie również stuka przy ruszaniu/hamowaniu i gwałtownym ruszaniu fotelem-plecami w tył i w przód stukanie wyczuwalne jest na takich nitach z przodu fotela po lewej i prawej stronie. na nich chyba jest regulacja góra - dół więc nie można ich zastąpić np srubami i skręcić na maksa żeby nie było luzu. jutro wstawię zdjęcie o które nity mi chodzi czy ktoś to przerabiał?
PiterA4 Opublikowano 13 Października 2012 Opublikowano 13 Października 2012 ja w b5 mialem tez trzaski piski itp rozebralem gnoja i psikalem polstalym bialym smarem wurtha po niecalym roku come back:grin:
Rekomendowane odpowiedzi