icecool Opublikowano 24 Grudnia 2012 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Co roku ten sam problem - urwana osłona pod silnikiem od śniegu, wszystko dzieki zawieszeniu S-line . Czy ktos ma lub mial cos takiego. Proszę o wypowiedź na ten temat. Osłona silnika aluminiowa alu Audi A4 B6 B7 Exeo (2827041035) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
piotr93 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Czytałem o takim rozwiązaniu na forum Passata i nawet ludzie sobie to chwalili, więc czemu nie..
greg2505 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 napewno jest trwalsza ,ale jak gdzieś nią zawadzisz to razem ze zderzakiem pójdzie ,a plastikowa się połamnie i raczej nic więcej nie uszkodzi
.Pablo. Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Wygląda jak z czołu hahaha. A tak na poważnie mam zawieszenie s-line i ani razu nie połamałem osłony jedynie zmieniłem śruby mocujące osłonę bo te ori to do bani są.
otomsono Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Obawiałbym się, że jak nią zachaczysz to możesz pourywać dokładkę zderzaka/spoiler koła/nadkola...
icecool Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2012 Wygląda jak z czołu hahaha. A tak na poważnie mam zawieszenie s-line i ani razu nie połamałem osłony jedynie zmieniłem śruby mocujące osłonę bo te ori to do bani są. ori osłona połamała się od leżących na drodze lodowych gruzd po odśnieżaniu których nie sposób czasem ominąć. A w tym roku urwalem zamiennik na nieodśnieżonej drodze... dużo spadło śniegu w jeden dzień w podlaskim wtedy.
.Pablo. Opublikowano 30 Grudnia 2012 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Tak jak wszyscy piszą jesli znowu na coś najedziesz to podda się najsłabsze miejsce mocowania czyli dokładka zderzaka. I oby to była tylko dokładka. Ja osobiście bym takiej słony nie założył bo może wyrzadic więcej szkody niż pożytku .
RalphA4 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Ogolnie pomysł niezły, ale też bym się obawial o zderzak i nadkola. Chodź z drogiej strony musiałbyś nieźle przywalic zeby ci tak wytargalo
greg2505 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Opublikowano 31 Grudnia 2012 jadąc do przodu ciężko pewnie byłoby ją uszkodzić ,ale przy cofaniu można spory bałagan zrobić
amaradaar Opublikowano 31 Grudnia 2012 Opublikowano 31 Grudnia 2012 jeśli już to może lepiej takie: STALOWA OSŁONA SILNIKA do Audi A4 (2885560136) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
otomsono Opublikowano 1 Stycznia 2013 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Wg. mnie lepsza od poprzedniej. Ale ta cena...
giena Opublikowano 1 Stycznia 2013 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Moim zdaniem montaż takich osłon to jedna wielka pomyłka .Gdyby one posiadały dodatkowy system mocowania do karoserii to może miało by to jakiś sens, ale w tym wypadku to tylko możemy narazić się na dodatkowe koszty podczas gdy zaczepimy osłoną o przeszkodę bo osłona napewno nie "puści " tylko to co jest do niej przykręcone.
bialy986 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Ja już straciłem 3 osłony.Pierwsza była ori a kolejne zamienniki.Przy ostatniej za blisko podjechalem do kraweznika i cofajac wyrwalem razem z hokejem i zderzak ze slizgow wyskoczył :banghead: Pewnie jak by była metalowa to całkiem by urwalo przód samochodu:D wysłane za pomocą tapki2
amaradaar Opublikowano 2 Stycznia 2013 Opublikowano 2 Stycznia 2013 miałem stalową osłonę w golfie IV mocowaną do karoserii, re-we-la-cja, na kamlotach podskakiwało cale auto a miska ani inny element nawet nie draśnięty, z tego co widzę stalowa jest tylko do karoserii, ale może się mylę, bynajmniej dlatego ją podałem, tylko strasznie droga, a tylko dlatego że nie ma konkurencji, bo golfowa taka sama a nawet lepsza a trzy razy tańsza
grzes1150 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Co Wy w polu oracie tymi autami? Zwykły plastik daje radę 2 razy tylko nitowałem bo kawałeczek wyrwało ale daje radę. Takiej alu bym nie kupił... pewnie sporo waży i odpadła by sama
Al@n Opublikowano 2 Stycznia 2013 Opublikowano 2 Stycznia 2013 a ja zdjąłem osłonę przy pierwszej lepszej wymianie oleju i latam bez
Szefcio Opublikowano 2 Lutego 2017 Opublikowano 2 Lutego 2017 Odgrzeje temat ktoś to montował u siebie http://allegro.pl/oslona-silnika-aluminiowa-alu-audi-a4-b6-b7-01-08-i6674206792.html Ja dziś po robieniu za pług śnieżny zmasakrowałem osłonę pod silnikiem (jak chłopaki w 2 ją ściągali to mało ich śnieg nie zasypał tyle napchało śniegu między osłonę a silnik). Nie chcę powtórki bo jeszcze coś szlak trafi jakieś kable itp.. No więc mam klina zamiennik plastikowy czy aluminium. Dodam iż śnieg naleciał przez te 2 otwory w osłonie gdyby nie one było by okej.
Kavior78 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Odgrzeje kotleta... Ma ktoś z Was tę osłonę z alu blachy ryflowanej z allegro? Jakieś opinie? Muszę coś kupić bo ori mi się rozsypuje i zastanawiam się czy nie dopłacić i nie kupić tej aluminiowej. http://allegro.pl/oslona-silnika-aluminiowa-alu-audi-a4-b6-b7-01-08-i7078262513.html
Rekomendowane odpowiedzi