Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wypełnienie wnęki pod koło dojazdowe w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam
Potrzebuje wykaz części potrzebnych do dołożenia koła dojazdowego w bagażnik a4 b8, najlepiej jak by ktoś podesłał z Etki.
Mam zestaw naprawczy i chciałem to badziewie wywalić i dołożyć koło .

bj97csh7.jpg

Opublikowano

Też to robiłem. Było tak:

image.jpg

Jest tak:

image.jpg

image.jpg

Opublikowano

fly07 - ten styropian kupiłeś w serwisie? to był komplet z lewarkiem i kluczem czy osobno i jaki to koszt ? a oprócz tego rozumiem że masz dojazdówkę ? wchodzi na to bez problemu ? a wogóle to jak się to wszystko wyjmie to wejdzie normalne koło 16" 205/55 ? a lewarek to widzę na zdjęciu i jeszcze gdzieś widziałem że jest taki dwuramienny jak na foto, a ten z a4 b7 nie będzie pasował ? a klucz to 17 ?? noszę właśnie się z zamiarem kupna koła, tylko myślałem o normalnej 16" lewarek i klucz, a samochód to B8 w sedanie

Opublikowano

Cały komplet z allegro - ceny róże, ja dałem stówkę, ale chyba drożej chodzą. Żadne inne koło w to miejsce, jak jest styropian, nie wejdzie - płytko. Pasuje ori dojazd 19" - też mam z alle ceny (300-500). Nie kombinuj ze składaniem zestawu z różnych modeli - jak znam żucie zawsze coś tam nie podejdzie i wyjdzie drożej.

Opublikowano

mam pytanko chce wrzucić dojazdówke 19 do siebie teraz wygląda to u mnie tak jak na zdjęciu drugim wyżej u fly07, rozumiem że muszę to wyrzucić wszystko aby to koło weszło?

gdzie wtedy trzyma się lewarek, klucze i jak się to koło przymocowuje wtedy w tym bagażniku?

Opublikowano

jak chcesz aby wszystko pasiło to kup oryginalne graty, jak się uprzesz to włożysz dojazdówkę na stary styropian z pokrywą ale będzie koło lekko pod kątem, zamknie się pokrywa i jest oK

Problem jest nie ze styropianem ale z pokrywą która ma inny kształt i wypycha koło :wink:

Opublikowano
Cały komplet z allegro - ceny róże, ja dałem stówkę, ale chyba drożej chodzą.

Stówa to jak za darmo. Obecnie cały zestaw (styropian, kompresor + pozostałe graty) jest po 499 :/ Do tego dojazdówka kolejne kilka setek i lecimy ostro w koszty :/

Sam chętnie uzupełniłbym zestaw naprawczy do pełnego zestawu z dojazdówką, ale raczej będę kompletował po elemencie żeby nie bujać się później ze zduplikowanymi elementami.

Opublikowano

Ja ostatnio wyrwałem nową dojazdowkę za 290 z przesyłka ;)

iPad Tapatalk HD

Opublikowano

czyli co samochody które były seryjnie wyposażone w dojazdówkę, mają jakiś inny styropian i pokrywę pod to?

to jest do kupienia?

Opublikowano
czyli co samochody które były seryjnie wyposażone w dojazdówkę, mają jakiś inny styropian i pokrywę pod to?

to jest do kupienia?

porównaj obrazki w 4 poście :wink:

Opublikowano

Cześć, orientuje się ktoś czy ten styropian (8T0012109A) pasuje również do sedana (b8, 2008r) ???

Opublikowano

Jak wygląda montaż tego styropianu pod koło zapasowe ale jeśli mamy zamontowany subwoofer? Wtedy jest jeszcze inny styropian?

Opublikowano (edytowane)

Mariusz raczej Ci nie wejdzie, wyżej ktoś dał zdjęcia styropianu i plastiku jaki jest pod koło.

Edytowane przez dawidg2
Opublikowano

Witajcie, dorwałem ori koło za 200 pln i stwierdziłem, że chce i to i to(zestaw i koło). Jak na razie powiem tyle. Jak się ma osłonę o której mowa w poście #13 użytkownika arekp to wydaje mi się, że wystarczy bardzo malutka modyfikacja do tego zestawu i wszystko wejdzie pięknie ładnie. Problem jest taki, że kompresor wystaje na około 1,5cm i to powoduje krzywe, nie pasujące koło. bez kompresora pasuje wszystko pięknie. Planuje pogłębić w ori styropianie miejsce na kompresor i zobaczę co z tego wyjdzie, ale najpierw dokładnie przebadam temat czy to na pewno wystarczy. :) Jak ktoś jest zainteresowany to jak tylko to zrobię to wrzucę foto. :)

Troche przesadziłem z tym 1,5cm. wszystko sprawdze i napisze.

Opublikowano

Witajcie, dorwałem ori koło za 200 pln i stwierdziłem, że chce i to i to(zestaw i koło). Jak na razie powiem tyle. Jak się ma osłonę o której mowa w poście #13 użytkownika arekp to wydaje mi się, że wystarczy bardzo malutka modyfikacja do tego zestawu i wszystko wejdzie pięknie ładnie. Problem jest taki, że kompresor wystaje na około 1,5cm i to powoduje krzywe, nie pasujące koło. bez kompresora pasuje wszystko pięknie. Planuje pogłębić w ori styropianie miejsce na kompresor i zobaczę co z tego wyjdzie, ale najpierw dokładnie przebadam temat czy to na pewno wystarczy. :) Jak ktoś jest zainteresowany to jak tylko to zrobię to wrzucę foto. :)

Troche przesadziłem z tym 1,5cm. wszystko sprawdze i napisze.

niy trzeba rzezbic w styropianie, w tyj ori pokrywie ktoro przychodzi pod kolo jest wycieta dziura na kompresor, pokrywa wtedy ladnie siedzi na styropianie i kolo tez ladnie pasuje, wiym bo ostatnio kompletowolem caly zestaw :D

Opublikowano

Sławko jeżeli możesz to wstaw zdjęcia tego co dokładnie trzeba dokupić żeby uzupełnić zestaw o koło dojazdowe. Pozdrawiam

Opublikowano

A ktoś może wie czy ten zapas z allroada podejdzie do zwykłego sedana ?

rozmiar opony 175x55x19

felga 6x19 Et36

Opublikowano

Witam, czy każde auto ma wyścieloną tą wnękę pod styropianem? u mnie widać blache...

Opublikowano

wszędzie widać blachę :wink:

Opublikowano

No chyba nie wszędzie bo i mnie jest taka mata cienka takie tworzywo przypominające tekturę ale mocniejsze i nie widać nigdzie blachy