quake_cos Opublikowano 13 Stycznia 2013 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Witam, sam opracowałem to ostrzegam - proszę przekazać dalej
krzysiekml Opublikowano 13 Stycznia 2013 Opublikowano 13 Stycznia 2013 gdzie to jest dokładnie? bo z tego co kumam to jak by nie jechał i co by nie robił to i tak fotograf za kilka stówek k...wa to i tak celowe działanie żeby kasę zarobić ..uje jedne
bialy986 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Rafał Ameryki nie odkryłeś To radar stojący Sikorskiego/Sobieskiego.Tam są 3 z tego co pamiętam.
chopin Opublikowano 13 Stycznia 2013 Opublikowano 13 Stycznia 2013 dostałem z tego fote jak leciałem na żółtym mimo że przepisowo ! skrzyżowanie sobieskiego i sikorskiego na mokotowie, takie duże skrzyżowanie jak zlatujesz z mostu siekierkowskiego w strone poznania , tranzyt itp , dalej przechodzi w dolinke służewiecką , niestety pany trzeba uważać ---------- Post dopisany at 20:56 ---------- Poprzedni post napisany at 20:51 ---------- biały żeś mnie uprzedził , własnie dodałem posta jak Ty już go machnąłeś
krzysiekml Opublikowano 13 Stycznia 2013 Opublikowano 13 Stycznia 2013 no to taki monopol i tak zapłacisz jak przejedziesz przez to skrzyżowanie tylko za prędkość czy światło
bialy986 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Opublikowano 13 Stycznia 2013 no to taki monopol i tak zapłacisz jak przejedziesz przez to skrzyżowanie tylko za prędkość czy światło Z tego co się orientuję to np.jadąc prawidłowo obok przelatuje pojazd,który przekroczył prędkość a radar zrobi fotkę to taka focia idzie do kosza,bo nie wiadomo kto popełnił wykroczenie.Co innego jak oba auta złapie na czerwonym świetle:wink:
quake_cos Opublikowano 13 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2013 Właśnie tam to było, tak nic nie odkryłem, ale ku przestrodze opracowałem dla innych konkluzja jest właśnie dokładnie taka - tak czy siak mandat...
miki Opublikowano 15 Stycznia 2013 Opublikowano 15 Stycznia 2013 no to taki monopol i tak zapłacisz jak przejedziesz przez to skrzyżowanie tylko za prędkość czy światło Z tego co się orientuję to np.jadąc prawidłowo obok przelatuje pojazd,który przekroczył prędkość a radar zrobi fotkę to taka focia idzie do kosza,bo nie wiadomo kto popełnił wykroczenie.Co innego jak oba auta złapie na czerwonym świetle:wink: No niestety kolego muszę Cię zmartwić... Ten radar obsługuje równocześnie kilka pasów, dlatego nazywają go inteligentny Tapnięte z SGS III
GreGoriO Opublikowano 16 Stycznia 2013 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Uwaga! TVN - Akcje Uwagi! - UWAGA! po UWADZE - Inteligentny system fotoradarów
Tzieland Opublikowano 17 Stycznia 2013 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Panowie ale co za problem się zatrzymać? Wtedy nikt nie dostanie mandatu, a stracicie tylko 30 sekund życia Stwierdzenie, że tak czy siak będzie mandat jest dziwne.
swiezak84 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Opublikowano 17 Stycznia 2013 wiesz... róznie bywa. na górczewskiej w wawie - od młynarskiej do trasy s8 (ok 5,5km) - jest chyba ze 20 świateł i najczęściej są tak "zsynchronizowane" że stoisz na kazdych jednych. wiec jak zblizasz sie do 15 swiatel i widzisz ze sie zmieniaja to prawa noga sama sie prostuje
Dev Opublikowano 17 Stycznia 2013 Opublikowano 17 Stycznia 2013 jak pojedziesz 'licznikowe" 70 to nie złapiesz flesza i zdarzysz na światłach
bobikos Opublikowano 17 Stycznia 2013 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Ani jeden ani drugi samochód, który nagrałeś, najprawdopodobniej nie dostał foty. Na samym początku fotoradar był ustawiony tak że obydwaj goście dostaliby zdjęcia, teraz jest inaczej i jak widać ani pierwszy ani drugi nie błysnął, tak więc mogłeś lecieć... Synchronizacja świateł to inny temat i na tych skrzyżowaniach jej raczej nie ma, ja na tym skrzyżowaniu nie miałem tam takiego problemu jak Ty. Tak jak dev mówi trzeba jechać tam delikatnie poniżej 70 i nie będziesz miał żadnych pamiątek. Każdy kto po Warszawie jeździ wie jednak że największym skur... jest fotoradar przed tunelem na wisłostradzie - cała trasa 70 - 80 km/h a tam 50. Teraz co prawda tunel zamknięty, więc i tak się zwalnia, ale potem będzie masakra....
melman_zyrafa Opublikowano 18 Stycznia 2013 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Te radary już tam stoją tyle czasu a ludzie się dalej na nie łapią?? W kwestii wyjaśnienia- na tym skrzyżowaniu było b. dużo potężnych dzwonów bo ktoś przelatywał "na żółtym" myśląc, że zdąży. Tam się jedzie max 60- i można się spokojnie zatrzymać przed zmieniającym się światłem. Dla tych fotopstryków nie ma znaczenia czy jest inne auto na pasie obok- każdy jest monitorowany oddzielnie. W jezdni jest pętla indukcyjna zintegrowana ze światłami- jak przejeżdżasz na żółtym/czerwonym- uruchamia foto- foto robi 2 zdjęcia po to, żeby nie było wątpliwości, że ktoś przejeżdżał na czerwonym. Jak jedziesz 60 i zapali się żółte- masz sporą szansę się zatrzymać- wtedy 2 ujawnia, że nie przelatywałeś na czerwonym. Jak nie znoszę fotopstyków a w szczególności SM i GITD z tym gównem to akurat niektóre fotoradary w W-wie stoją słusznie- między innymi ten. W niektorych miejscach bylo tyle poważnych dzwonów z głupoty, że szkoda gadać...
Rekomendowane odpowiedzi