Giede Opublikowano 17 Stycznia 2013 Opublikowano 17 Stycznia 2013 No właśnie, gdzieś tu czytałem, że nie ma problemu z rezaniem takiej dokładki sline na dwa kominy sedana b7 do zwykłej dokładki tdi bez kominów b6. Chodziło o wycięcie otworu w dokładce b6 i zespawanie plastików razem Ktoś nawet zapodał stronę ze zdjęciami, ale teraz nie mogę tego znaleźć. W związku z powyższym zastanawiam się czy taka dokładka od avanta b7 podejdzie do sedana b6 ? Wiem, wiem najlepiej brać dokładkę sline b6 lub 18t, ale mi się podoba ta od sline b7 może ktoś jeszcze raz zapoda stronę z tym modem?
tomekhxc Opublikowano 17 Stycznia 2013 Opublikowano 17 Stycznia 2013 http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-73/b6-amb-1-8-t-usa-mala-alicja-ze-stanow-sprzedam-kola-18-dobrej-cenie-211011/index4.html tu kolega ma zalozona jesli o to ci chodzi:wink:
Giede Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2013 Tamta stronka była niemiecka krok po kroku pokazująca rezanko. Tej nie znalazłem, ale o coś takiego właśnie mi chodzi, tylko czy ta dokładka jest taka sama od sedana i avanta, a jak inna to czy od avanta podpasuje w zderzak od sedana b6. Chociaż te zderzaki różnią się chyba tylko górą, a dyfuzor jest identyczny. Mógłby ktoś to potwierdzić i może zapodać nr z etki, ewentualnie cena w aso?
ciasnyWiesiek Opublikowano 20 Stycznia 2013 Opublikowano 20 Stycznia 2013 prosze Rodaz A4 B6 Limo / verkauft 02/2011 jak szprechasz po niemiecku to zaczaisz chociaz po samych zdjeciach mozna dojsc co i jak numery dokladek do sedana i avanta sa rozne wiec zapewne w b7 nie podejdzie ale do b6 to zadna roznica chyba
Giede Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2013 Wielkie dzięki chłopie, o to mi właśnie chodziło
olek_BB Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 jak sądzicie na czym można to wkleić? żywica, klej np do szyb żeby nie popękało i było trochę elastyczne.
Giede Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2013 Ja jak będę coś takiego rezał, oddam do plastikarza by pospawał.
olek_BB Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Ja jak będę coś takiego rezał, oddam do plastikarza by pospawał. mi gdy pytałem się właśnie plastikospawaczy powiedzieli, że 1 zł za cm i żeby było mocno to trzeba to zrobić z dwóch stron. Tak więc dokładka powiedzmy, że ma ok 100 cm x dwie strony =200. A to już wydaje mi się średnio opłacalne. Chyba, że tylko tak mi zaśpiewali bo nie chcieli z czymś takim sie dłubać dlatego zastanawiałem czy samemu się z tym nie pobawić
Giede Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2013 Wydaje mi się, spawać może tylko od wewnętrznej strony, bo jak by to wyglądało od zewnątrz jak kupa poza tym może pospawać w kilku miejscach, tak by się trzymało, a nie na całej długości, potem w domu sobie dorobisz jakimś klejem czy cuś, ale od wewnętrznej strony oczywiście -przynajmniej ja mam taką wizję Dwie stówki to rzeczywiście kosmos, ale 50 zeta za 50 punktów po 1 cm lub 25 punktów po 2 cm było by ok
kris_91 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 A jest taki dyfuzor bez otworów na wydechu?
Dave J. Opublikowano 8 Czerwca 2013 Opublikowano 8 Czerwca 2013 custom rear valence DIY On tego nawet nie kleił
Dave J. Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Żeby nie odstawało musiałbyś rzeźbić w zderzaku. Jak widać zderzak ma zagięcie na dole i dlatego powstaje ta luka... dokładki od b7 raczej tak nie dogniesz Spróbuję to zrobić jak skończe pochwale się wynikiem, jeśli będzie czym
HiRide Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 ludzie nie lepiej taniej i prosciej kupic poprostu dokladke na dwa wydechy od b6 niz robic taki kicz ?
rufek84 Opublikowano 24 Lipca 2014 Opublikowano 24 Lipca 2014 no właśnie co ori to ori zwłaszcza że nie jest to jakoś mega drogie...wystarczy dobrze poszukać.
krisssx Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Przerabiałem temat Ponizej foto chetnie pomogę
Dawid P. Opublikowano 13 Lipca 2016 Opublikowano 13 Lipca 2016 A czy do tylnego zderzaka s line probowal ktos zaadoptowac dokladke z b7 na 2 rurki?
Rekomendowane odpowiedzi