Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

jakie macie spalanie? pytanie tylko do posiadaczy AFN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie. ile Wam pali? zaczne od siebie. jak jeżdżę tylko po miescie, pali mi ok 8. w cyklu mieszanym 6,5-7. na trasie najmniej mialem 5.8 (np. do krakowa albo do żywca jadac - nigdy nie przejechałem całego baku np. na autostradzie), ale liczmy ok 6. mam 4 biegowy automat i od wiosny do do jesieni uzywam klimy caly czas (w zime sie nie da bo sie sama wyłącza :wink: ), oponki 205/60/15. po miescie i w stylu mieszanym jezdze sam, w trasie zawsze 4-5 osób + bagaż. nie mam fisa, wiec splanie zawsze obliczam na podstawie tego ile weszlo do baku i jaki dystans na tym przejechałem, zawsze lejąc pod korek. co ciekawe, miedzy paliwem ON verva lub BP ultimate a ropką z Auchan czy neste, różnicy w zasiegu brak. jestenm ciekaw jak to u innych wyglada, zwlaszcza posiadaczy automatów. pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Wiadomo że w zimę spalanie będzie większe niż w lato nawet z klimą której używam zawsze ale tak ogólnie nie jest zle ,da się przeżyć miałem wcześniej vw vento na gaz i stwierdzam że diesel jest lepszy tak ogólnie :witch: pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Mój wciąga w mieście tak między 6,5-8 a trasa koło 6. Najniższe odnotowane spalanie 4,4l ale to był PSJ ponieważ zapaliła mi się kontrolka oleju i musiałem śmignąć ok 100km.

Opublikowano

na trasie 5,2-6,5

miasto 6,8-7,8

Opublikowano

cykl mieszany 6,83 l

Opublikowano

Na trasie z Niemiec 4,8, po mieście zimą na krótkich odcinkach 8-9

Opublikowano

Trasa 5,5 - 6,5 +/- klima, miasto 6,5 - 8 +/- klima.

Opublikowano
jak w temacie. ile Wam pali? zaczne od siebie. jak jeżdżę tylko po miescie, pali mi ok 8. w cyklu mieszanym 6,5-7. na trasie najmniej mialem 5.8 (np. do krakowa albo do żywca jadac - nigdy nie przejechałem całego baku np. na autostradzie), ale liczmy ok 6. mam 4 biegowy automat i od wiosny do do jesieni uzywam klimy caly czas (w zime sie nie da bo sie sama wyłącza :wink: ), oponki 205/60/15. po miescie i w stylu mieszanym jezdze sam, w trasie zawsze 4-5 osób + bagaż. nie mam fisa, wiec splanie zawsze obliczam na podstawie tego ile weszlo do baku i jaki dystans na tym przejechałem, zawsze lejąc pod korek. co ciekawe, miedzy paliwem ON verva lub BP ultimate a ropką z Auchan czy neste, różnicy w zasiegu brak. jestenm ciekaw jak to u innych wyglada, zwlaszcza posiadaczy automatów. pozdrawiam :hi:

Witam,

też chciałem pytać o spalanie z automatyczną skrzynią, bo jednak nie ma co porównywać 4-biegowego automatu a 5-biegowego manualu i w automacie zawsze spalanie będzie wyższe. Mam motor AHU 90PS. Powiem Ci Kolego że mam bardzo zbliżone spalanie do Twojego. Teraz w mieści wychodzi 7,8l, w cyklu mieszanym max. 7, a w trasie wychodzi mniej bo niecałe 6,5l ale za to w wakacje jechałem 600km autostradą (Austria-Czechy) a potem 350km przez Polskę (Cieszyn-Bielsko-Wadowice-Kraków-Tarnów-Rzeszów), więc znów jakieś 80km autostradą, to wyszło mi spalanie 5,2l (ON tankowane w Austrii). Jeśli chodzi o paliwo to widziałem zasadniczą różnicę w porównaniu Verva ON albo Diesel Gold z paliwem z Auchana. Więc tankuje tylko Verve albo Diesel Gold ze Statoil.

Opublikowano
:facepalm: takich watków juz jest kilka na forum.jak przeczytacie z 50 stron tematu to bedziecie wiedziec ile pali AFN.
Opublikowano

6,5 miasto garazowany

Opublikowano

Mi teraz w mieście pali do 8 litrów

Opublikowano

Jak wydaje Ci się że zaz dużo pali, to sprawdź czujnik temperatury, termostat i kat wtrysku :)

Opublikowano
  • Autor
Jak wydaje Ci się że zaz dużo pali, to sprawdź czujnik temperatury, termostat i kat wtrysku :)

nie o to chodzi :wink: po prostu i tu na forum, i w różnych ogłoszeniach albo np. na stronie autocentrum.pl gdzie sa raporty spalania, różne dziwne rzeczy mozna wyczytac :decayed: ale teraz widze ze to nie mój duzo pali, tylko inni walą scieme az miło. zastanawialo mnie zwlaszcza spalanie w trasie, bo czasami mozna wyczytac ze komus 4 litry pali i nie wiedzialem czy to wina mojej skrzyni czy co inne, bo mi sie nigdy nie udalo zejsc w okolice 5

Opublikowano

Zrób diagnostykę, może wtrysk Ci leje. AFNem w trasie da się zejść przy spokojnej jeździe do 5l.

Opublikowano

w passacie b5 afn którym jezdzi ojciec kolegi spalanie po miescie 5.5-6 l z tym że nie przekracza 2.5 tys obrotów ;/ na trasie to i do 5 sie wyrobi ale co to za jazda ...

na krótkie dystanse po miescie moja stara audi nawet ponad 8 łykała w lecie ;/

Opublikowano

Spalanie masz w normie. Mi poprzednia A4 AFN manual w cyklu mieszanym palił 6,5-7L.

Opublikowano

Witam.Od ponad roku mam problem taki ,że na liczniku średnie spalanie pokazuje mi ok 4-4,5 a naprawdę pali ok 1-1,5 litra więcej , a spalanie w danym momencie przy 100km7

---------- Post dopisany at 12:16 ---------- Poprzedni post napisany at 12:14 ----------

pokazuje 3,2 a kiedyś 4,3-4,4. Może miał ktoś z was coś podobnego

Opublikowano

Ja liczyłem po km i zalanym paliwie lanym od października do stycznia:

Trasa głównie miasto,na nie dogrzanym silniku,czasem wypad za miasto ogólnie 75/25% wyjszło 6,8 litra.

Uważam że to nie jest wiele.

Zaś latem przy wyjeździe na wakacje spalił poniżej 5litrów.Prawie cały czas klima,do tego 140 nie mniej i załadowany grubo:grin:

Opublikowano

Miasto 6,5-7,5 . W trasie raz udało mi się zejść do 4 podczas spokojnej ,samotnej jazdy nocą na odcinku 400km. Generalnie więcej niż 5 nie bierze. Teraz na odcinkach praca-dom (4km) po mega zaśnieżonych drogach 9,2 :kwasny:. Oponki na lato 215/55/16, zima 195/60/15. Oczywiscie lato -klima, zima-ogrzewanie załączane tak jak światła :decayed:

Opublikowano

We wrześniu 2012 do Norwegii i z powrotem wyszło 2600km, trzech chłopa i bagażnik załadowany po dach spalił 5,1l (autostrada tempomat 120km/h przez 1000km a reszta to góry tunele i zwykłe drogi), jazda po mieście też we wrześniu spalił 6,2l. Teraz w zimie jeszcze nie tankowałem (rzadko jeżdżę) a paliwo mam przejściowe :)