SoMeS Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 nikt nie chce browarów w piątek :gwizdanie: wszystkim szkoda krola w sumie to jak widzę go targającego krate piwa to też nic nie piszę
kris_kilt Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 pamietacie na jednym spocie kolesia w subaru ?? http://www.autokrata.pl/lod/6395/gymkhana_2_-_wielka_premiera/
egon0407 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Bry chlopaki:) Ostatnio wymienialem tarcze w Niuni i z tyłu w obydwu jarzmach mialem zapieczone takie prowadzenia tzn ze caly czas jezdzilem na hamulcu<LOL2> radze posiadacza B5 sprawdzic z tyłu jarzma:P
gregory Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Witam! Panowie Ostatnio się nie udzielałem bo mało czasu mam ogólnie. Jakiś czas nie zaglądałem regularnie na forum spotów śląskich a tu 29 stron czytania Spamowicze ogólnie dają radę. Ostatnio w niedziele moja fura ucierpiała w stłuczce. Nie wiem kiedy będzie naprawiona, dlatego nie wiem kiedy pojawię się na spocie. W piątek przyjedzie rzeczoznawca z MTU Ergo Hestii i będe chiał jak najwięcej kasy od nich dostać. Stłuczka była nie z mojej winy. Sprawca, że tak powiem był na kacu. Wezwałem policję. Fura jest "trochę" uszkodzona, dostała w tył (lepiej w tył niż w przód z dwojga złego w sumie, bo z przodu to co najcenniejsze). Było dość mokro bo padał deszcz. Zatrzymałem się przed przejściem dla pieszych i za chwile miałem skode w tyłku. Tak na prawdę okaże się w piątek co zostało uszkodzone. Pozdrawiam i życzę bezpiecznego przemieszczania.
M@rk Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 No dzisiaj miałem wolne od pracy więc zabrałem się za wymianę pompy wodnej po 7 godz. i 4 piwkach udało się autko trzyma cały czas temp. 90 stopni nie rośnie nie maleje, w środku też leci ciepełko wiec wygląda że jest git, ale nie zapeszając jutro w drodze do pracy wszystko się okaże P.S moja pompa wodna w środku była cała połamana i zepsuło się łożysko bo nawet jak trzymałem wirnik to i tak się całość kręciła :kwasny:
czester Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Gregor szkoda takiego ladnego autka ;( moge cie pocieszyc, bo mialem do czynienia z MTU i naprawde solidna firma, sama prosila sie, zeby wyplacic kase, a za zderzak do malowania i stluczona lampe dostalem 1400zl :>
keżor Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 gregory , no to będziesz miał zderzaczek z S4 do kompletu z przednim RS4 ja tam bym sie cieszył i żałuje że nie zadzwoniłem po policje jak mi jakiś czas temu policjant wjechał w dupe na światłach
SoMeS Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Panowie potrafi ktoś podnieść "wolne" obroty?
piterra Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Panowie potrafi ktoś podnieść "wolne" obroty? a cóż Ci się stało Tomuś??
SoMeS Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 a bo chciałem sobie lekko zmniejszyć drgania w środku zauważyłem że jak delikatnie muskam pedał to w środku jest nieco ciszej na postoju... tak na 900 obrotów
czester Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 A wymieniałes może poduszki pod silnikiem ?
SoMeS Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 no prawą w dalszym ciągu mam do wymiany [br]Dopisany: 03 Czerwiec 2009, 00:20_________________________________________________ale mimo to chce te obroty podnieść a poduszkę też wymienię jak znajdę motywacje na uniesienie silnika :gwizdanie:
czester Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Są 2 opcje: ja mam wyrąbane poduchy i autkiem na pracującym silniku w ogóle nie telepie, za to przy włączaniu i wyłaczaniu trzepie masakrycznie, druga opcja np. u mojego ojca w pasku poduchy sa ok i telepie buda przy włączonym silniku, ale przy gaszeniu i zapalniu nie. Morał z tego: dobre poduchy telepie autem, wyrabane poduchy nie telepie autem nie wiem jak to sie ma w rzeczywistości, ale obrotów bym raczej nie ruszał.
SoMeS Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 no ja tą prawą poduche czuje na każdej dziurze i na postoju jak trzymam na biegu... sprawdzałem i faktycznie jest aż popękana :gwizdanie: muszę się za to w końcu wziąść... a co do obrotów to podnoszę i już PONAWIAM APEL: Potrafi ktoś?
piterra Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 ja bym nie kopał przy obrotach przecież masz skrzynię automat i obroty biegu jałowego mogą mieć wpływ na pracę silnika i skrzyni no ale zrobisz jak uważasz niestety nie wiem jak się zmienia wolne obroty w TDI a dziś nie chce m się szukać
keżor Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 zablokuj pedał w położeniu jakim uzyskujesz 900obrotów , tak żeby nie odbijał bardziej :polew: a tak serio to bym nic nie ruszałm, a jak nie chcesz telepania to świat stoi otworem , taki urok
SoMeS Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 tylko ja z reguły jak się na coś uprę to to musi być myślę że podniesienie o 50/70 obrotów na minute nic nie popsuje.... a ja będę się czuł lepiej... spalaniem się nie przejmuje
Rekomendowane odpowiedzi