Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Śnieg w nadkolach.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam u siebie obnizone zawieszenia i gdy jest większy śnieg to między kołem a nadkolem zbiera się dużo sniegu w szczególnści przy rancie nadwozia. Gdy zamarznie to niezła bryła się robi. Czy u was też się tak dzieje?

Opublikowano

nie ważne jest zawieszenie,przy śniegu w większości aut jest tak nabite śniegu między kołem a nadkolem,że nic tam nie idzie wsadzić,to raczej normalka.

Opublikowano

całkowicie normalne..

Opublikowano
  • Autor

Bo widzę, że w autach, które mają większy prześwit tego nie ma. Dodam, że nie mam chlapaczy.

Opublikowano

U mnie tez się zbiera.Najgorzej jest po nocy,jak mróz chwyci to rano tylko strzela przy ruszaniu,dlatego zawsze gdy trzeba odśnieżać to przy okazji i z nadkoli staram się usunąć te kawały zlepionego śniegu.

Opublikowano

nawet w autach z dużym prześwitem takie coś się zdarza,wszystko zależy od warunków na drodze,jaki śnieg i ile go na drodze,jak szybko się jeździ i na pewno jeszcze czegoś,Praktycznie każde nadkole idzie się nabić śniegiem no chyba,że prześwit 50cm ale to i tak nie wiadomo:mysli:

Opublikowano

dawno już temu miałem przygodę, że zbrylony zamarźnięty śnieg po wpadnięciu koła w dziurę zerwał całe przednie nadkole. Połamało się na drobne kawałki, ale to było w renault megane:wink:

od tamtej pory zawsze staram się oczyszczać nadkola w miarę możliwości oczywiście:decayed:

Opublikowano

u mnie tez zawsze snieg sie zbiera.. ja w domu mam przygotowany specjalny kijek i wieczorem jak i rano snieg ten wyskrobuje.. kiedys zastanawialem sie czy chlapacze cos pomoga.. ktos podpowie??

Opublikowano

nie wiadomo jak z chlapaczami ale jak :a4fan:będzie z tym wyglądać:grin:

Opublikowano

ja mam sprawdzony sposób - kop w koło przed wjazdem do garażu i problem z głowy :decayed:

a w czy chlapacze miałyby pomóc?? nie ma co z tym walczyć - to tak jak walka z wiecznie brudną tylną klapą w hatchbacku :wink:

Opublikowano
  • Autor

Jak zamarznie to ciężko to wyskrobać, dlatego staram się zazwyczaj w miarę możliwości wyczyścić kijkiem po dojechaniu na miejsce a przed kilkugodzinnym postojem, żeby nie miało co zamarznąć.

Opublikowano

a Ja nie mam garażu,więc po co kopać-szkoda koła:grin:

masz kolego rację,daremna walka,

jest sprawdzony sposób-nie jeździć zimą:grin:

Opublikowano

jest to jakiś sposób :decayed:

Opublikowano

Ja mam 1be i chlapacze na przodzie :glupek2: i też trochę czasami nazbieram zwłaszcza jak latam bokami po zaśnieżonych drogach ale najwięcej śniegu gromadzi się na chlapaczach i tylnej dokładce. Sposób na to taki że jak jest go sporo to przed wjazdem do garażu biotę kij i wypycham syf :wink:

Opublikowano

ja mam duży prześwit , tak samo mi się zbiera. A sposób mam prosty, jak już jest max nabite , jadę na myjnie i po problemie :naughty:

Trochę klną na początku , bo dużo wody im idzie, no ale klient nasz pan :grin:

Opublikowano

Ja też nie mam obniżonego zawieszenia, a problem ze sniegiem w nadkolu jest. Dla mnie to normalka, nie przejmuję się, pare razy kopnę i jest ok:decayed:

Opublikowano

ja też mam dość wysokie zawieszenie i zawsze jest tam sniegu co nie miara az kola tra po tym sniegu, jedyne wyjscie to od czasu do czasu wykruszyc go i nie przejmowac sie

Opublikowano

zawsze przed postojem oczyścić bo jak mróz złapie to przy ruszaniu można uszkodzić lakier na nadkolach

i ruda wyjdzie po zimie, kumpel tak miał w golfie 4

koniec zimy to i tak z kopaniem w koła możesz poczekać chyba że sprawia ci to przyjemnosć to wal i do lipca

Opublikowano

jak sie ma chlapacze to jest o wiele prosciej te bryły zwalić, wystarczy kopnąć w ten chlapacz:naughty:

Opublikowano

Zawsze można wysmarować nadkola mieszanką oleju i diesla. W Skandynawii tak przygotowują odśnieżarki, wtedy śnieg nie ma czego się czepić, tylko pytanie ile takie "smarowanie" wytrzyma...:wink: