chrisnetpl Opublikowano 2 Marca 2013 Opublikowano 2 Marca 2013 Witam, mam problem z działaniem elektrycznych lędźwi, tzn sterując słychać jak silniczki działają ale brak reakcji w fotelu. Demontował ktoś i próbował ktoś naprawiać ten element ? jak się tam dostać i co może być przyczyną. Dodam że można lekko wyczuć że w dół i w górę chyba działa sterowanie. Jedynie jest brak pompowania. Pozdrawiam
Kshyhu87 Opublikowano 2 Marca 2013 Opublikowano 2 Marca 2013 Pewnie linka się wypieła. Ściągnij tylną pokrywę fotela i zobaczysz problem :-)
Reggi Opublikowano 3 Marca 2013 Opublikowano 3 Marca 2013 Albo linka, albo ktoś się za mocno oparł ( czytaj jebnął na fotel ) i poszła plastikowa prowadnica Ja tak miałem w 2 autach.
chrisnetpl Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Opublikowano 3 Marca 2013 Zmieniałem fotele więc nie znam historii :-) ale tak przypatrując się bliżej to już chyba ktoś majstrował w tyle siedziska. wpierw kupię nowe zatrzaski bo są klejone. Dzięki. Pozdrawiam
Kamyk Opublikowano 3 Marca 2013 Opublikowano 3 Marca 2013 Albo linka, albo ktoś się za mocno oparł ( czytaj jebnął na fotel ) i poszła plastikowa prowadnica Ja tak miałem w 2 autach. to chyba będzie ta druga opcja jakiś mastodont z nadwagą musiał się rzucić na siedzenie, zamiast wsiąść po ludzku ...
chrisnetpl Opublikowano 4 Marca 2013 Autor Opublikowano 4 Marca 2013 tę prowadnicę to można jakoś wymienić ? czy da się naprawić ?
chrisnetpl Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2013 okazało się pęknięty jest czarny pręt na samym dole konstrukcji. można go kupić w aso lub jakiś zamiennik znaleźć? poza tym można może kupić gdzieś komplety zatrzasków do plastikowego tyłu fotela (mocowanie góra i dół) ? ---------- Post dopisany 04-04-2013 at 09:14 ---------- Poprzedni post napisany 06-03-2013 at 12:06 ---------- wymieniłem drut ale ciągle nie działa. mechanizm nie reaguje na sterowanie nadal. w działającym fotelu przy sterowaniu stelaż gnie się mocno i bez problemu. natomiast w zepsutym stelaż lędźwi prawie w ogóle się nie porusza. może jakiś silniczek nie działa ? ma ktoś pomysł ?
jaca.gsm Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 :hi:Kolego gdzie kupiłeś ten "czarny drut"???? Mam podobny problem w swoim siedzeniu i już poluję na mechanizm pompowania lędźwia od kilku miesięcy. Chodzi właściwie o czarny drut który przytrzymuje cały mechanizm - jest ułamany. Pozdrawiam okazało się pęknięty jest czarny pręt na samym dole konstrukcji. można go kupić w aso lub jakiś zamiennik znaleźć? poza tym można może kupić gdzieś komplety zatrzasków do plastikowego tyłu fotela (mocowanie góra i dół) ?---------- Post dopisany 04-04-2013 at 09:14 ---------- Poprzedni post napisany 06-03-2013 at 12:06 ---------- wymieniłem drut ale ciągle nie działa. mechanizm nie reaguje na sterowanie nadal. w działającym fotelu przy sterowaniu stelaż gnie się mocno i bez problemu. natomiast w zepsutym stelaż lędźwi prawie w ogóle się nie porusza. może jakiś silniczek nie działa ? ma ktoś pomysł ?
ucho.77 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 :hi:Kolego gdzie kupiłeś ten "czarny drut"????Mam podobny problem w swoim siedzeniu i już poluję na mechanizm pompowania lędźwia od kilku miesięcy. Chodzi właściwie o czarny drut który przytrzymuje cały mechanizm - jest ułamany. Pozdrawiam okazało się pęknięty jest czarny pręt na samym dole konstrukcji. można go kupić w aso lub jakiś zamiennik znaleźć? poza tym można może kupić gdzieś komplety zatrzasków do plastikowego tyłu fotela (mocowanie góra i dół) ?---------- Post dopisany 04-04-2013 at 09:14 ---------- Poprzedni post napisany 06-03-2013 at 12:06 ---------- wymieniłem drut ale ciągle nie działa. mechanizm nie reaguje na sterowanie nadal. w działającym fotelu przy sterowaniu stelaż gnie się mocno i bez problemu. natomiast w zepsutym stelaż lędźwi prawie w ogóle się nie porusza. może jakiś silniczek nie działa ? ma ktoś pomysł ? kolego mi pękło w tym miejscu też nie umiałem dostać całości i rozwiązałem problem poprzez kupno prentu do sufitów podwieszanych, dogięciu ułamanego kawałka (na żółto) i skręceniu na trzech opaskach od roku mam tak skręcone i jest OK
jaca.gsm Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Mi pękło dokładnie w tym samym miejscu. Dzięki za pomysł, skorzystam, myślę że będzie si Pozdrawiam!!!
chrisnetpl Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2013 ja zamówiłem w firmie która zajmuje się produkowaniem sprężyn. zrobili identycznie :-) ale nadal mi nie działa w stronę - tył..przód
Slawek Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 :hi:Kolego gdzie kupiłeś ten "czarny drut"????Mam podobny problem w swoim siedzeniu i już poluję na mechanizm pompowania lędźwia od kilku miesięcy. Chodzi właściwie o czarny drut który przytrzymuje cały mechanizm - jest ułamany. Pozdrawiam okazało się pęknięty jest czarny pręt na samym dole konstrukcji. można go kupić w aso lub jakiś zamiennik znaleźć? poza tym można może kupić gdzieś komplety zatrzasków do plastikowego tyłu fotela (mocowanie góra i dół) ?---------- Post dopisany 04-04-2013 at 09:14 ---------- Poprzedni post napisany 06-03-2013 at 12:06 ---------- wymieniłem drut ale ciągle nie działa. mechanizm nie reaguje na sterowanie nadal. w działającym fotelu przy sterowaniu stelaż gnie się mocno i bez problemu. natomiast w zepsutym stelaż lędźwi prawie w ogóle się nie porusza. może jakiś silniczek nie działa ? ma ktoś pomysł ? kolego mi pękło w tym miejscu http://s21.postimg.org/wqnzjiwyr/3150273008.jpghttp://s16.postimg.org/4h49gvrgh/3150273008.jpg też nie umiałem dostać całości i rozwiązałem problem poprzez kupno prentu do sufitów podwieszanych, dogięciu ułamanego kawałka (na żółto) i skręceniu na trzech opaskach http://s22.postimg.org/qv1v1hhm5/CE1767_1.jpghttp://s21.postimg.org/yww2j94kj/844661627_64190_large.jpg od roku mam tak skręcone i jest OK I ja muszę zaglądnąć do tej regulacji, jeśli będzie u mnie to samo to fajnie że jest jakieś rozwiązanie i ciekawy pomysł
radio22 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Witam ja też nie dawno przerabiałem ten temat z tym pękniętym prętem co podtrzymuje mechanizm lędźwi. Musze powiedzieć że ten pręt to jest wada fabryczna AUDI. U mnie w aucie pękł pręt i dodam że mój tato ma też audi a4 b6 i też ta sama przyczyna pręt pękł w tym samym miejscu na zgięciu po lewej stronie. Dolne zaczepy od osłony fotela ułamały się pod naporem niepodtrzymywanego mechanizmu lędźwi. Ja dorobiłem pręt stalowy z podrywki na ryby heh dodam że nie było łatwo go wygiąć ale wyszedł jak ori. A zaczepy dolne osłony zrobiłem z blachy aluminiowej rant zaczepu jest wsunięty w boki plastiku i przykręcony żeby nie wskoczył zaczep. Najgorzej było przy wyciąganiu pręta z tych otworów a także montaż jego no i ten pancerz na środku zaciskanie tych blaszek ja dodatkowo łączenie umocniłem opaskami elektrycznymi. Po założeniu osłony fotela pasuje jak ori nic nie odstaje a przy nowym pręcie sterowanie lędźwi zaczęło w końcu działać.Dużo cierpliwości pozdrawiam...
szakal222 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 a przerabialiscie brak wypychania i cofania ledzwia 2 sterowanie dziala
chrisnetpl Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2013 no właśnie mi też to nie działa i nie wiem za co się brać ? :-/
radio22 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 U mnie i u taty było wszystko ok ze sterowaniem 1. podnoszenie góra dół 2. wypychanie lędźwi Może nie macie 1.założonej tej linki na plastik 2.założonych sprężyn napinających 3.kostka elektryczna wypięta 4.źle drut wygięty
chrisnetpl Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2013 w końcu naprawione :-) okazała się opcja nr 1. linka spadła z plastiku.
radio22 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Jeśli ktoś czegoś nie wie to chętnie pomogę (w temacie z fotelami) ja to 2 krotnie przerabiałem heh:)
darkle Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 W zeszłym roku na szybko też tak to naprawiłem, sobota po południu udało mi się dostać w jednym sklepie szprychę od jakiegoś motorowerku i takie same małe cybanty:decayed: Dogiąłem ułamaną część ze szprychy i przymocowałem do reszty na cybanty - trzyma jak ori:naughty: :hi:Kolego gdzie kupiłeś ten "czarny drut"????Mam podobny problem w swoim siedzeniu i już poluję na mechanizm pompowania lędźwia od kilku miesięcy. Chodzi właściwie o czarny drut który przytrzymuje cały mechanizm - jest ułamany. Pozdrawiam okazało się pęknięty jest czarny pręt na samym dole konstrukcji. można go kupić w aso lub jakiś zamiennik znaleźć? poza tym można może kupić gdzieś komplety zatrzasków do plastikowego tyłu fotela (mocowanie góra i dół) ?---------- Post dopisany 04-04-2013 at 09:14 ---------- Poprzedni post napisany 06-03-2013 at 12:06 ---------- wymieniłem drut ale ciągle nie działa. mechanizm nie reaguje na sterowanie nadal. w działającym fotelu przy sterowaniu stelaż gnie się mocno i bez problemu. natomiast w zepsutym stelaż lędźwi prawie w ogóle się nie porusza. może jakiś silniczek nie działa ? ma ktoś pomysł ? kolego mi pękło w tym miejscu http://s21.postimg.org/wqnzjiwyr/3150273008.jpghttp://s16.postimg.org/4h49gvrgh/3150273008.jpg też nie umiałem dostać całości i rozwiązałem problem poprzez kupno prentu do sufitów podwieszanych, dogięciu ułamanego kawałka (na żółto) i skręceniu na trzech opaskach http://s22.postimg.org/qv1v1hhm5/CE1767_1.jpghttp://s21.postimg.org/yww2j94kj/844661627_64190_large.jpg od roku mam tak skręcone i jest OK
Rekomendowane odpowiedzi