Klejk Opublikowano 7 Marca 2013 Opublikowano 7 Marca 2013 tak jak w temacie... chodzi o to ze mam mozliwosc kupienia dwuletniej instalacji BRC i pytanko... mysle ze z instalacja dla jakiegos fachowca nie bedzie problemu, ALE jak wyglada teraz wbicie tego w dowod? jest to wogole mozliwe? z jakimi kosztami moze sie to wiazac?
edekxp Opublikowano 7 Marca 2013 Opublikowano 7 Marca 2013 legalnie nie można montować używanych instalacji, wszystko nowe nielegalnie to jak się dogadasz z gazownikiem że ci wystawi fikcyjną fakturę na montaż i wtedy wbijesz gaz w dowód Sam się kiedyś nad podobnym rozwiązaniem zastanawiałem. Kupienie części np allegro i własny montaż wychodzi około połowę taniej niż w warsztatach, a w nich to też różnie montują. Czasem trzeba po nich poprawiać. Kupiłem auto z instalacją LPG, więc się udało bez gazownika.' Sam oczywiście powymieniałem to co mi nie pasowało sterownik z wiązką,parownik i wtryski
Łukasz13 Opublikowano 7 Marca 2013 Opublikowano 7 Marca 2013 Sam ostatnio montowałem używkę fakutura to koszt ok 300 zl na allegro nawet jest ogłoszenie, albo jakis gazownik w okolicy też w tej cenie powinien wystawić.
darko Opublikowano 7 Marca 2013 Opublikowano 7 Marca 2013 ogarnięcie takiej instalacji to żaden problem dla fachowca zostaje tylko kwestia czy się za 300 zeta tego podejmie-w co wątpię bo do używki na pewno będzie musiał dołożyć nowe węże ,wężyki nową miedź czy faro do tego jeszcze dolicz fakturę,homologację no i dzień pracy a później może jeszcze okazać się,że coś nie tak z używką
Klejk Opublikowano 7 Marca 2013 Autor Opublikowano 7 Marca 2013 noo dokumenty ze tak powiem wszystko jest instalacja jest nowa no 2 lata to i tak nie duzo butla ma legalizacje itd... ale z tego co widze ogolnie jest to mozliwe... takze jutro popytam u mnie jakis gazownikow
uris Opublikowano 14 Marca 2013 Opublikowano 14 Marca 2013 A jaka cena ten instalacji bo to chyba podstawowe pytanie
Klejk Opublikowano 15 Marca 2013 Autor Opublikowano 15 Marca 2013 kupuje ja od dobrego koleszki :-) takze nie rozmawialismy jeszcze o kasie... jak znajde kogos kto mi to zalozy to wtedy dam znac co mnie ike kosztowalo
uris Opublikowano 15 Marca 2013 Opublikowano 15 Marca 2013 Żeby to się opłacało to 500-700zl max za taka instalacje inaczej moim zdaniem się nie opłaca .
grzegorzzewski Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Może z jakiegoś powypadkowego samochodu? Ja robiłem przekładkę ze starego auta, które rozwaliłem do nowszego. Fakturę wystawili na 400 zł i na tej podstawie wbili co trzeba w dowód rejestracyjny.
Rekomendowane odpowiedzi