Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 1.8 T Q AVJ Instlacja gazowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Myślę, że OK. Mniej na mieście na pewno nie zejdziesz. W sumie to nie ważne ile spali, liczy się przyjemność z jazdy :-)

Tak, ta przyjemnośc jest duża przy tankowaniu 115 zł = 360 km :-)

Opublikowano

Kulturę zrobili pod maską. Podoba mi się!

Opublikowano

Powiem wam że mój 2.0 Alt pali podobnie jak wasze 1.8 :thumbup: po mieście ok. 13 litrów teraz w zimie. W lecie 11- 12. Mam instalacje BRC sequent, przejechane mam jak na razie na niej ponad 12 tys km.

Pozdrawiam :)

Wysłane z mojego GT-I9300

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No moja trochę więcej pali bo na 40l robie 270km (robiłem 310) po mieście, ale prawdopodobnie coś nie tak jest z przepływką...

Ogólnie z instalacją zero problemu

Opublikowano
No moja trochę więcej pali bo na 40l robie 270km (robiłem 310) po mieście, ale prawdopodobnie coś nie tak jest z przepływką...

Ogólnie z instalacją zero problemu

Trochę sporo pali

Ostatnio mierzyłem swoim i 400km zrobiłem na 45 litrach, jazda 30% miasto 70% poza, ale nie autostrada

Opublikowano

No niestety dużo - wcześniej palił ładnie - w trasie to pali 10 a w mieście ok 14... ale mówię muszę zobaczyć przepływomierz czy nie jest brudny bo VAG nic nie pokazuje a instalka jest skalibrowana...

Opublikowano
  • Autor

po jakimś czasie jazdy na lpg powiem tak. Na 45 l robię zakre 360-400 km, jazda mieszana.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
po jakimś czasie jazdy na lpg powiem tak. Na 45 l robię zakre 360-400 km, jazda mieszana.

U mnie jest identycznie. Ja tankuje zazwyczaj 42 - 46 L i robie ok. 360 km z czego wiekszosc jest to trasa. Mam ciezką noge wiec nie zaluje gazu. Na trasie spokojnie przy 120 km/h. Silniczek BFB podkręcony został do 183 KM/290 Nm (Quattro) i jezdzi sie bardzo przyjemnie.

Witam.

U mnie ten sam silnik AVJ 1.8T Quattro, instalacja na Stagu i wtryski Hana, butla do pełna 43-44l. Lata na gazie rewelacyjnie. Samo miasto wychodzi 13l, średnio na butli ok. 320-340 km. Ostatnio jak przeliczyłem wychodzi ok 34zł/100km. Także uważam, że całkiem spoko. Jakbyś miał jakieś pytania odnośnie auta w przyszłości to pisz śmiało, mam nadzieję że można liczyć z twojej strony również na ewentualną pomoc :-) Pozdro

No mi na takim samym zestawie łyka 1-2 litr więcej tylko mam silnik BFB kręcony na 187KM :wink:

Piotrek, nie masz problemu z reduktorem ?? Chodzi mi o od 3-ego biegu w góre, powyzej 3,5 tys. obr./min, że tak jakby dostawal za malo gazu i sie dławił.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie jest identycznie. Ja tankuje zazwyczaj 42 - 46 L i robie ok. 360 km z czego wiekszosc jest to trasa. Mam ciezką noge wiec nie zaluje gazu. Na trasie spokojnie przy 120 km/h. Silniczek BFB podkręcony został do 183 KM/290 Nm (Quattro) i jezdzi sie bardzo przyjemnie.

Witam.

U mnie ten sam silnik AVJ 1.8T Quattro, instalacja na Stagu i wtryski Hana, butla do pełna 43-44l. Lata na gazie rewelacyjnie. Samo miasto wychodzi 13l, średnio na butli ok. 320-340 km. Ostatnio jak przeliczyłem wychodzi ok 34zł/100km. Także uważam, że całkiem spoko. Jakbyś miał jakieś pytania odnośnie auta w przyszłości to pisz śmiało, mam nadzieję że można liczyć z twojej strony również na ewentualną pomoc :-) Pozdro

No mi na takim samym zestawie łyka 1-2 litr więcej tylko mam silnik BFB kręcony na 187KM :wink:

Piotrek, nie masz problemu z reduktorem ?? Chodzi mi o od 3-ego biegu w góre, powyzej 3,5 tys. obr./min, że tak jakby dostawal za malo gazu i sie dławił.

Ja mam podobny problem ale jeszcze nie znalazłem rozwiązania. Zazwyczaj dzieje się to na 4 biegu w okolicach 2500 - 3000 obrotów kiedy próbuje wyprzedzać. Samochód tak jakby się dławił przez 2- 3 sekundy, szarpie nim następnie puszcza i idzie :/ Nie dzieje się tak zawsze no ale denerwuje mnie to. Mam jeszcze kontrolkę po tym na zegarze "elektronika silnika". Jestem po wymianie cewek i świec.

Pozdro

Opublikowano

Witam.

Ja mam podobny problem ale jeszcze nie znalazłem rozwiązania. Zazwyczaj dzieje się to na 4 biegu w okolicach 2500 - 3000 obrotów kiedy próbuje wyprzedzać. Samochód tak jakby się dławił przez 2- 3 sekundy, szarpie nim następnie puszcza i idzie :/ Nie dzieje się tak zawsze no ale denerwuje mnie to. Mam jeszcze kontrolkę po tym na zegarze "elektronika silnika". Jestem po wymianie cewek i świec.

Pozdro

Dla mnie mechanik wymienił reduktor na mocniejszy ( do 300 KM ) i teraz lata jak na benzynce. Pojezdzimy, zobaczymy.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

a mi udało się rozwiązać problem inaczej. Przy redaktorze jest trujnik przez który przepływa płyn chlodniczy w celu podgrzania gazu. Jakiś czas temu zauważyłem ubytek płynu który był spowodowany przez ten trujnik właśnie ponieważ był on wykonany z plastiku i pod wpływem temp odokształcal się. Mechanicy mocniej go scisneli co zmniejszyło fi tego trujnika i powodowało owe problemy (szarpanie przy przyspieszaniu, kontrolna żółta silnika). po zmianie na metalowy o takiej samej średnicy fi16 problem ustal. Może komuś to pomoże w przyszłości rozwiązać podobny problem. Pozdrawiam!

Opublikowano
  • Autor
a mi udało się rozwiązać problem inaczej. Przy redaktorze jest trujnik przez który przepływa płyn chlodniczy w celu podgrzania gazu. Jakiś czas temu zauważyłem ubytek płynu który był spowodowany przez ten trujnik właśnie ponieważ był on wykonany z plastiku i pod wpływem temp odokształcal się. Mechanicy mocniej go scisneli co zmniejszyło fi tego trujnika i powodowało owe problemy (szarpanie przy przyspieszaniu, kontrolna żółta silnika). po zmianie na metalowy o takiej samej średnicy fi16 problem ustal. Może komuś to pomoże w przyszłości rozwiązać podobny problem. Pozdrawiam!

Szarpanie to miales tylko na LPG czy na benzynie tez?

Opublikowano

Tylko na LPG.

Opublikowano

Co to jest trUjnik ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Co to jest trUjnik ?

MEGAPOL - samochodowe instalacje gazowe - LPG - auto gaz - autogaz

Opublikowano

to są trujnki tak ? chyba nie zrozumiales aluzji

Opublikowano
:) tak to są trójniki
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam! Ja dziś pierwszy dzień na gazie jeżdżę,motor AVJ, instalacja stag4Plus ,listwa jakaś czerwona ale nie znam się muszę popatrzeć w papiery,muszę przyznać że pierwsze wrażenia z jazdy znakomite ,brak różnicy między benzyną a gazem i na stacji też miło płacić mniej ,a i wyniosła mnie instalka 2.500zł. Pozdrawiam !

Opublikowano

ta czerwona listwa to zapewne Valteki-zapytaj gazownika czy za dopłatą możesz wymienić na Hany czy Barracudy,bo zapewne w niedługim czasie mogą zacząć się problemy z pracą silnika,do jakiegoś małego nie wymagającego auta ta listwa może jest wystarczająca ale nie do 1,8T,są to jedne z gorszych wtryskiwaczy na rynku,

co za reduktor wsadzili do auta,instalacja założona chyba po taniości,na gazie oszczędza się po montażu a nie na montażu

Opublikowano

Reduktor zwie się AC typ RO1 model 150 ,zdaje się że listwa to właśnie czerwony Valtek coś wspominał jeszcze o jakichś większych dyszach ,mam spotkanie z gazownikiem zaraz po świętach to jeszcze dopytam .Dzięki za info darko będę rozkminiał ten temat listwy.