Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sprzęgło się ślizga po chip tuningu w Audi A4 B8 2.0 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Kodzak33"

Dopytałem znajomego - przysłany komplet był złożony, ale nie skręcony (śruby były luźne). Zauważył, że samoregulacja była rozjechana - docisk został wzięty na prasę, wycofany i złożone wszystko. To tak w skrócie. 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Audi B8 2010 143km zrobione na 170km i 390 niutkow, przebieg 193tys. Po chipie zrobiłem coś ok 4 tys i teraz zaczęło się delikatnie ślizgać i to nie zawsze przy 2000-2400 na 4,5,6 biegu. Co o tym sądzicie? Samo obicie kewlarem wystarczy? Czy trzeba całe sprzęgło wymienić? 

Edytowane przez Silus

Opublikowano
W dniu 8.05.2019 o 06:37, Daro32 napisał:

Wykres ok. Czwartym rozwiązaniem jest sprzęgło z silnika CGLC. Jeśli masz dobry dwumas to ja bym obił kevlarem i wymienił łożysko, a jeśli dwumas do wymiany to kompletne sprzęgło od CGLC jak dobrze poszukasz to znajdziesz za 3500zł

Dużo taniej można kupić 

Screenshot_20191106-163609_Samsung Internet.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy a jak wygląda sprawa w Seacie Exeo z sinikiem CAGA. Gdzieś czytałem, że seat ma sprzęgło z A4 B7. Porównywałem numery w Etce online i wygląda na to, że to prawda. Czy sprzęgło z B7 140 KM jest mocniejsze niż to montowane w B8 i spokojnie przeniesie 380 nm?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 6.11.2019 o 16:45, Kodzak33 napisał:

Dużo taniej można kupić 

Screenshot_20191106-163609_Samsung Internet.jpg

Wiesz może czy ten zestaw pasuje do oryginalnego koła dwumasowego  ?

Opublikowano

W dniu 2.05.2019 o 17:39, qmek napisał:

Witam,

2012 polift silnik CJCC po chipie 177km i 393 Nm. Przebieg 155kkm. Po przejechaniu ~4000km sprzęgło zaczęło się ślizgać od 3 biegu w górę. Auto konkretnie butowane. 

Jak oceniacie wykres? Czy max moment nie jest osiągany zbyt szybko? 

Przeczytalem ten i kilka innych wątków i z tego co zrozumiałem to problem leży w docisku. Odrzucam wymiane sprzegła na nowe fabryczne. Z tego co widze dużo ludzi miało problem nawet z nowymi po wymianie. 

Widzę takie rozwiązania:

1. Wymiana kompletu na sachs performance (drogo).  Ewentualnie inne (jakie?). Ktoś proponował z A6. 

2. Regeneracja tego co jest + obicie kewlarem (pytanie czy to wystarczy czy należy dodatkowo wzmocnić docisk?). Może wiecie gdzie to można dobrze zrobić w Poznaniu i okolicach? 

3. Drastyczne obniżenie momentu obrotowego (niepreferowane - nie po to chipowałem, żeby teraz wracać w dół). Ewentualnie jakaś korekta programu. Jaka? 

Może widzicie jeszcze jakieś inne sensown ewyjście? Co polecacie zrobić? Póki co jeżdzę delikatnie i szukam rozwiazaniaScreenshot_20191211-214912_Gallery.jpg

Edytowane przez Lukaszd7
Brak odpowwiedzi

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, żeby nie otwierać nowego tematu. 

Czytałem dosyć dużo na ten temat ale jedni mówią tak inni znowu tak.

Audi a4 B8 2.0 CJCC

Sprzęgło z CGLC podejdzie? Jakiś numer katalogowy ktoś posiada?

Jakie turbo P&P żeby te 210 szło pyknąć? :D

Wykresik.jpg

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

A czy sprzęgło cglc podejdzie na seryjny dwumas od caha ?

Jak w miarę tanio wzmocnić sprzęgło, nie będę dwumasu kupował jak mam jeszcze mój dobry. A ten docisk sahs performans też jest drogi. 

Jak by tylko kewlarem obić ale pytanie ile to wytrzyma po programie

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

moc podniesiona na 179 (załącze wykres) , po czym wymiana dwumasu na LUK'a kompletnego i delikatne rozłożenie niuta bo po tygodniu sprzegło zaczeło się ślizgać . Po 5k Km pojawił sie poślizg sprzegła ale po rozebraniu przez mechanika wszystko wygląda dobrze (tarcza docisk itd nie widać zużycia). Nie wiem już czy składać to i wrócić do seryjnej mocy czy wysłać na Warszawe i obijać kevlarem (tu troche jednak sie boje ze problem poślizgu wróci za jakiś czas i kolejne pieniądze w błoto) Co myslicie?

NIUT.png

Opublikowano

Monent jak widać dość szybko wstaje  albo korekta programu albo wzmocnienie sprzegła.

Opublikowano

Panowie, czy to sprzęgło od CGLC naprawdę jest mocniejsze od innych i czy na pewno pasuje p&p? 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, panowie dwa lata temu zrobiłem chipa z 143 na 178 no i odrazu zaczęło ślizgać się sprzęgło ale dopiero po jakimś czasie jazdy i mocnym wciśnięci gazu. Nic z tym nie robiłem praktycznie za wiele mi to nie przeszkadzało i nadal jest bez zmian. Mam zamiar niedługo sprzedać auto i niechciałbym komus robic niespodzianki. Tu moje pytanie czy jeśli przywrócę do 143km sprzęgło przestanie ślizgać czy konieczna jest jego wymiana? 

Opublikowano
2 godziny temu, Intruz_b8 napisał:

Tu moje pytanie czy jeśli przywrócę do 143km sprzęgło przestanie ślizgać czy konieczna jest jego wymiana? 

Szklana kuli mówi - wgraj to zobaczysz. Mniej niuta to i sprzęgło ma lżej.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy ktoś wie czy sprzęgło z CGLC 177ps podejdzie do dwumasy z CJCA/CAGA? 143ps??

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy wam też po wymianie sprzęgła na zestaw od CGLC sprzęgło chodzi wyraźniej ciężej ? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie mam CAHA około 8 miesięcy temu kompletne sprzęgło, dwumas, dociski (po prostu komplet) było zrobione.

Zastanawiam się czy nie zrobić programu myślicie, że warto ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 10.01.2022 o 22:08, SkOs napisał:

Panowie mam CAHA około 8 miesięcy temu kompletne sprzęgło, dwumas, dociski (po prostu komplet) było zrobione.

Zastanawiam się czy nie zrobić programu myślicie, że warto ?

Warto, ale żeby było z głową zrobione ^^

• 1 rok później...
Opublikowano

dobra zanalazłem

Edytowane przez bercik2

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Przewertowałem cały wątek i jedynym  sensownym(nie drogim)rozwiązanie wydaje się kpl z A6 

Czy ktoś mógłby coś więcej napisać ?

Albo inaczej,pół forum ma zawirusowane 2,0tdi ,jakie sprzęgła macie?,muszę u siebie zmienić wszystko kpl i zrobić program

Edytowane przez rrrudy25

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 29.12.2021 o 22:12, soul87 napisał(a):

Czy wam też po wymianie sprzęgła na zestaw od CGLC sprzęgło chodzi wyraźniej ciężej ? 

Też bardzo mocno się zastanawiam nad wymianą na cglc choć opinie z tym twardym sprzęgłem są podzielone, jedni mówią że nie czują różnicy, drudzy że jest trochę twardszy. A jak u ciebie? Sprzęgło cglc to jedyne rozwiązanie odnośnie ślizgającego się sprzęgła a także tzw,, kangurków" przy ruszaniu z jedynki. Choć zastanawiam się czy nie nie rozwiało by obicie tarczy kevlarem na oryginalnym sprzęgle...