.Pablo. Opublikowano 15 Marca 2013 Opublikowano 15 Marca 2013 Witam mam pytanie odnośnie cleanera który lepszy polih czy compound? Na lakierze mam delikatne okrągłe ryski od mycia auta widoczne tylko w słońcu. Z opisu wynika że ten i ten środek powinien sobie poradzić z tym że polish jest łagodniejszy. Po nałożeniu jednego z tych środków ile trzeba poczekać do nałożenia wosku? Finalnie miał być coli 475 ale podobno mocno łapie kurz więc wybór padł na POORBOY'S WORLD Natty's Paste Wax Blue 227g.Z góry dzięki za odpowiedź wiosna tuż tuż więc trzeba się przygotować.
alarec Opublikowano 15 Marca 2013 Opublikowano 15 Marca 2013 Z tego co podałeś do tego co chcesz to UC by sie nadawal na gąbce germana, ale lakiery VAG są za twarde dla niego. Dozbieraj i strzelaj w manzerne albo sholla
variocustoms Opublikowano 15 Marca 2013 Opublikowano 15 Marca 2013 Jak już to Scholla, Menzernę sobie odpuść, Scholl Concepts S17+ one step, nic innego Vario Customs - zmiana koloru auta powłokami Plastidip - dystrybutor felg ROTIFORM ---------- Post dopisany at 00:44 ---------- Poprzedni post napisany at 00:40 ---------- Ultimate i wszystko z Meguiars sobie odpuść, przereklamowane produkty Vario Customs - zmiana koloru auta powłokami Plastidip - dystrybutor felg ROTIFORM
alarec Opublikowano 16 Marca 2013 Opublikowano 16 Marca 2013 Ja mam aplikator słoneczko z megsa i to jest cos co lubie z tej firmy. Używałem jeszcze deep crystal polish i daje fajny efekt lustra na srebrnym lakierze, ale napewno nie pozbywa się ani nie zakrywa swirlów.
laki83 Opublikowano 16 Marca 2013 Opublikowano 16 Marca 2013 Jak już to Scholla, Menzernę sobie odpuść, Scholl Concepts S17+ one step, nic innegoVario Customs - zmiana koloru auta powłokami Plastidip - dystrybutor felg ROTIFORM ---------- Post dopisany at 00:44 ---------- Poprzedni post napisany at 00:40 ---------- Ultimate i wszystko z Meguiars sobie odpuść, przereklamowane produkty Vario Customs - zmiana koloru auta powłokami Plastidip - dystrybutor felg ROTIFORM vario z tym megsem to chyba przesadziłeś...ja uzywam tej pasty do metali i tego fioletowego żelu do opon i moim zdaniem są dobre.tym bardziej że żel jest bardzo wydajny i dość długo trzyma
variocustoms Opublikowano 16 Marca 2013 Opublikowano 16 Marca 2013 Mogę mieć swoją opinię, uważam, że są inne kosmetyki lepsze w podobnych cenach, nie raz już to pisałem a ludzie się uparli na Megsa Vario Customs - zmiana koloru auta powłokami Plastidip - dystrybutor felg ROTIFORM
laki83 Opublikowano 16 Marca 2013 Opublikowano 16 Marca 2013 Mogę mieć swoją opinię, uważam, że są inne kosmetyki lepsze w podobnych cenach, nie raz już to pisałem a ludzie się uparli na MegsaVario Customs - zmiana koloru auta powłokami Plastidip - dystrybutor felg ROTIFORM to co innego polecasz do opon?
Michał Opublikowano 16 Marca 2013 Opublikowano 16 Marca 2013 vario z tym megsem to chyba przesadziłeś...ja uzywam tej pasty do metali i tego fioletowego żelu do opon i moim zdaniem są dobre.tym bardziej że żel jest bardzo wydajny i dość długo trzyma Endurance jest ok, nie wiem skąd to uprzedzenie Vario:wink:
variocustoms Opublikowano 16 Marca 2013 Opublikowano 16 Marca 2013 Auto Glym Instant tyre dressing Wątek jest o UC jak by co Vario Customs - zmiana koloru auta powłokami Plastidip - dystrybutor felg ROTIFORM
.Pablo. Opublikowano 16 Marca 2013 Autor Opublikowano 16 Marca 2013 Dzięki za odpowiedzi już zamowiłem scholla s17. Teraz z innej beczki czy po nałożeniu wet looka trzeba robić jakąś przerwę typu kilka godzin czy od razu można nakładać wosk?
Zaraza8531 Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 Sorry, ale pracowałem jakiś czas w Meguiars i moim zdaniem te kosmetyki są najlepsze na rynku. Ja używam tylko megsa.
msck Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 nie są najlepsze, ale marketing i ładne opakowania robią swoje:)
eu4yaon Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 to co jest lepsze na drobne ryski i koła do reczneego polerowania od MEGUIAR'S Ultimate Compound???
cptolgierd Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 Nie zauważyłem żeby ktoś miał złe zdanie o UC i nadaje się idealnie do ręcznego polerowania, ale na lakierze Audi nic nie zdziałasz żadną pastą bo jest za twardy.
variocustoms Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 Zdziała się ale maszynowo i odpowiednio tnącą pastą. S2 ze Scholla super sobie radzi.
acecoupe Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 dzisiaj męczyłem się Ultimate Compound z maszyną rotacyjną więc nie wyobrażam sobie robić ręcznie z lakierem Audi
luck109 Opublikowano 23 Marca 2013 Opublikowano 23 Marca 2013 Jak już masz maszynę to lepiej zainwestować w jakieś pasty polerskie niż w UC
saint4 Opublikowano 24 Marca 2013 Opublikowano 24 Marca 2013 Panowie... jakich padów użyć do step 1 , 2 i wosk nxt? tarcze mocująca mam 180mm ale chyba bedzie trzeba zakupić 125...co wy na to?
kamien85 Opublikowano 24 Marca 2013 Opublikowano 24 Marca 2013 to co jest lepsze na drobne ryski i koła do reczneego polerowania od MEGUIAR'S Ultimate Compound??? Niedługo bede testował Auto Finesse Tripple. Sporo pozytywnych komentarzy jest na jego temat
luck109 Opublikowano 24 Marca 2013 Opublikowano 24 Marca 2013 180 to za duże... do robienia maski czy dachu to może i być
Rekomendowane odpowiedzi