zakix Opublikowano 24 Marca 2020 Opublikowano 24 Marca 2020 W dniu 12.03.2020 o 16:23, pila24 napisał: Sporo tych awarii ostatnio modułu od be-smart. A już byłem bliski kupna od tego sprzedawcy :|
doman96b6 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 W dniu 24.03.2020 o 10:04, zakix napisał: A już byłem bliski kupna od tego sprzedawcy :| Fajna sprawą by było gdyby moduł włączał sie po prostu np 5s po odpaleniu a nie wtedy gdy ładowanie
GreGoriO Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 (edytowane) 8 minut temu, doman96b6 napisał: Fajna sprawą by było gdyby moduł włączał sie po prostu np 5s po odpaleniu a nie wtedy gdy ładowanie To akurat nie jest żaden problem. Kup przekaźnik opóźniający załączenie z ASE i ustawisz sobie czas jaki chcesz, przekaźniki CZASOWE 12V - opóźniające włączenie 12V :: ASE ASE.HOSTE.PL Edytowane 8 Kwietnia 2020 przez GreGoriO
kamil-vag Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 59 minut temu, doman96b6 napisał: Fajna sprawą by było gdyby moduł włączał sie po prostu np 5s po odpaleniu a nie wtedy gdy ładowanie Dlatego najlepiej mieć sterowanie spod ori przełącznika DRL, lub jak ja zrobiłem rozłączanie modułu po zaciągnięciu ręcznego...
lewiatan1989 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 14 minut temu, kamil-vag napisał: Dlatego najlepiej mieć sterowanie spod ori przełącznika DRL, lub jak ja zrobiłem rozłączanie modułu po zaciągnięciu ręcznego... A najlepiej i to i to Dzięki pomocy @kamil-vag u mnie wyłącza drl przy zaciągnięciu ręcznego ale również pokrętłem
zakix Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Tak w ogóle jak wygląda żywotność żarówek przy takim module?
jaras99 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 40 minut temu, zakix napisał: Tak w ogóle jak wygląda żywotność żarówek przy takim module? Normalnie. Jeżdżę niecałe dwa lata z modułem i żarówek nie wymieniałem z powodu spalenia
zakix Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 3 minuty temu, jaras99 napisał: Jeżdżę niecałe dwa lata z modułem Na module od Be Smart?
Axel1 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Przy DRL H7 prędzej pójdzie ze starości niż zużycia technicznego. Kupujesz markowe żarówki H7 niektóre mają info long life czyli bez żadnych + 30 +50 % i masz na dłużej.
kamil-vag Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Godzinę temu, zakix napisał: Tak w ogóle jak wygląda żywotność żarówek przy takim module? Wytzrymuja jeszcze dłużej, szczególnie jeśli moduł ma funkcje płynnego rozjaśniania żarówek.
jaras99 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, zakix napisał: Na module od Be Smart? Tak
johnnythebest Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Czy zakładając moduł DRL w światła drogowe to tracimy je czy podczas załączania świateł mijania wyłącza się DRL i mamy normalnie drogowe światła?
kamil-vag Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Nie tracisz, a najlepiej podpiąć wyłączanie modułu pod postojowki, bo one świecą cały czas i z mijania i z drogowymi.
komzuald Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 (edytowane) Wlasnie mi sie chyba skonczyl modul od be-smart po prawie 2 latach zaczal sie wlaczac i wylaczac co pare sekund. Mysle nad zakupem jakiegos z czujnikiem zmierzchu, i tu pytanie - ma ktos tak zrobione, lub ma na to pomysl jak to wszystko dobrze ogarnac zeby modul sam zmienial swiatla na pozycji „auto” na przelaczniku swiatel, ale tez moc go wylaczac tym pokretelkiem od drl (takowy juz mam podlaczony)? czyli z wylaczonym drl pozycja 0 nie swieci nic pozycja auto/drogowe - pali ciagle xenon z wlaczonym drl pozycja 0 nie pali nic pozycja auto - sam decyduje co swieci pozycja drogowe - ciagle xenon Edytowane 28 Kwietnia 2020 przez komzuald
kamil-vag Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Najlepiej poszukać i za niedużą kasę idzie wyrwać lusterko z czujnikiem, włącznik Auto i moduł high...
komzuald Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 14 minut temu, kamil-vag napisał: Najlepiej poszukać i za niedużą kasę idzie wyrwać lusterko z czujnikiem, włącznik Auto i moduł high... wlacznik auto mam, modul high tez, a do lusterka z czujnikiem nie potrzebuje jakiejs specjalnej szyby?
pila24 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Do lusterka z b6 (a takie musisz mieć do modułu high z b6) nie potrzebujesz specjalnego uchwytu,pasuje na mały.
franc321 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 U mnie tez ostatnio po dwoch latach zaczął szwankować moduł proeltec, raz działał a raz nie. Po zmierzeniu napięć przy kostce (były ok) wyjąłem moduł i podłączyłem na stole. Okazało się, że moduł działa prawidłowo a problem jest z sama kostką. Pin zasilający w module zrobił sie ciemny (pewnie od iskrzenia) a same gniazda w kostce sa zdecydowanie za luźne na piny w module. Wyczyściłem piny, ścisnąłem konektory i jest ok. Ostatecznie wymienie kostkę na inny patent.
komzuald Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 12 godzin temu, franc321 napisał: U mnie tez ostatnio po dwoch latach zaczął szwankować moduł proeltec, raz działał a raz nie. Po zmierzeniu napięć przy kostce (były ok) wyjąłem moduł i podłączyłem na stole. Okazało się, że moduł działa prawidłowo a problem jest z sama kostką. Pin zasilający w module zrobił sie ciemny (pewnie od iskrzenia) a same gniazda w kostce sa zdecydowanie za luźne na piny w module. Wyczyściłem piny, ścisnąłem konektory i jest ok. Ostatecznie wymienie kostkę na inny patent. sprawdze u siebie, moze tez jest szansa na odratowanie
Dawid10691 Opublikowano 27 Maja 2020 Opublikowano 27 Maja 2020 Witam wszystkich planuje podłączyć do a4 b6 modul drl leopard pod drogowe ma ktoś schemat gdzie który kabel podłączyć. Z góry dzięki.
Rekomendowane odpowiedzi