Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Działanie, montaż i wymiana Vaccum pompy (tandemowa) w Audi A4 B6 1.9TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zalezy jak bardzo masz luźny króciec. Jeżeli łapie dużo lewego powietrza i masz twarde hamulce to może Ci braknąć podciśnienia na gruszę, egr itp

Opublikowano

A czy ma ktos mysl na temat takich wysokich cen na uzywane pompy na allegro? Co sie stalo z nimi? w zeszlem roku mazna bylo znalesti bosha za 150, i bylo ih sporo, a teraz nie ma co kupic. Moja (LUC) trzyma czisnenie ale cieknie paliwo.

Opublikowano

Wszyscy kupuja boscha i taki efekt. Zawsze możesz założyć luka z końcówką N to juz poprawiony model.

Opublikowano

Sprawdze dzisiaj ale moja est chiba z taka końcówką, - N. Ona ciekne nie przez krokiec , a tylko spod dekielka pompy.

Opublikowano

z pod krućca nie ma co cieknąć ,tam jest podciśnienie ,u mnie też z pod dekla ciekła ropa ,uszczelniałem 2 razy i dalej ciekło ,wymiana na boscha i spokój ,tylko ja miałem jeszcze luźny kruciec,spawdź przewód pod pompą ,idzie od odpowietrzenia układu chłodzenia ,u mnie pękł od cieknącej ropy

Opublikowano

Kupiłem swoją rok temu na allegro za stówkę i śmiga rok czasu bez problemu. Nic nie cieknie, widać trafiają się lipne egzemplarze albo przebieg je załatwia.

Może faktycznie szukaj boscha i będziesz miał spokój.

Opublikowano

No wlasnie, szukam, ale nie moge narazi znalezc. Albo sa za droge, a jak nie to nie chca wyslac za granica.

Opublikowano

Szukaj calych silników na sprzedaż i pytaj sprzedających o samą pompę

Opublikowano

Ja kupiłem N-kę z LUK-a jakiś miesiąc temu za 120zł , i na prawdę nie ma co narzekać nic nie cieknie podciśnienie takie jak trzeba turbo już się nie blokuje auto chodzi jak szatan, wg mnie nie ma co przepłacać i upierać się na boscha, LUK z młodszego rocznika też bardzo dobrze sobie radzi .

Mi udało się kupić pompke z jakiegoś małego diesla po nie wielkim przelocie .

Opublikowano

zgadzam sie z wami, ale ja estem w Moldawii, nie mam mozliwosczi przeglondania silnykuw i pomp na nich. Przez telefon oczewiscze sprzedawcy twerdza ze ja bende zadowolony, - wszystke pompy sa po malych przebegach.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam ma pytanie czy po wymianie vakuum pompy odpowietrzać trzeba cały układ :)

Opublikowano

Kurcze, niedawno wymieniałem pompę i nie pomyślałem nawet o tym :facepalm:

Wymieniłem, odpaliłem, jakiś niepokojących objawów nie zauważyłem :)

Ale czy tak sztuka nakazuje ??

Opublikowano

Listwa paliwowa odpowietrzy się podczas próby zapalenia silnika. Z tego co pamiętam to kręciłem dwa razy po 5 sekund i zapalił za trzecim razem.

Tapnięte z HUAWEI GRA-L09

Edytowane przez machina

Opublikowano

ja też nic nie odpowietrzałem ,zapalił za pierwszym razem ,aż się zdziwiłem ,bo na starej pompie po wymianie uszczelki musiałem z 5 razy kręcić

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

wszystjkie pompy na allegro jakie znajduje z końcówką N P Q to pompy LUK. Boscha z tym numerem nie znalazłem.

Może być ten LUK ? np P

http://allegro.pl/pompa-wakum-paliwa-038145209p-vw-audi-t5-1-9-tdi-i6100639780.html

Edytowane przez miro_x

Opublikowano

Panowie a wiedomo cos na temat pomp PIERBURG ?? jak jest zbudowana tez ma wkręcany krócieć ??

Edytowane przez Radex121

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ok. jeszcze raz. bo trochę nie mogę znaleźć różnicy.

Czym się różni stary luc (A E H) od nowego (N Q P) ? Czy jeśli kupię i założe z końcówka N to nie zacznie mi cieknąć i luzować się na króćcu?

Edytowane przez miro_x

Opublikowano

Nowy ma wkrecany króciec i jest metalowa uszczelka a nie guma za vacu

Opublikowano

Panowie takie 3 pierwsze z brzegu z alle . końcówka N wszystkie takie same ja nie widzę różnicy z tą cieknącą u mnie w aucie. tzn nie mam jak sprawdzić numeru mój samochód z 2004 r.

http://allegro.pl/vw-audi-skoda-1-4-tdi-038145209n-pompa-vacum-wakum-i6206891658.html

http://allegro.pl/vw-audi-seat-skoda-pompa-wacum-1-9-tdi-038145209n-i6239811300.html

http://allegro.pl/waku-pompa-vacum-vw-audi-1-9-2-0-tdi-038145209n-i6226928844.html