greg2505 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 V200 to jest z pompa koncowka Q właśnie się zastanawiałem o co chodzi w tych oznaczeniach ,bo były jeszcze V140
traktorek_tdi Opublikowano 4 Grudnia 2015 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Witam , pojawił się wyciek z pompy vacum. Mechanik twierdzi ,że to spod tego dekielka a nie z uszczelki pomiedzy pompą a silnikiem. Do wymiany pompa czy pomędzy tym deklem jest jakaś uszczelka którą da się wymienić ?
Gregorski3 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Są zestawy naprawcze ale ja odradzam. Wydałem na niego kupę kasy a i tak nie pomogło i musiałem kupić inną pompę.
Perez Opublikowano 4 Grudnia 2015 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Są zestawy naprawcze ale ja odradzam. Wydałem na niego kupę kasy a i tak nie pomogło i musiałem kupić inną pompę. kupiłeś używkę ?? ile dałeś ?
greg2505 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Witam , pojawił się wyciek z pompy vacum. Mechanik twierdzi ,że to spod tego dekielka a nie z uszczelki pomiedzy pompą a silnikiem. Do wymiany pompa czy pomędzy tym deklem jest jakaś uszczelka którą da się wymienić ? szukaj drugiej pompy ,uszczelniałem 2 razy nic to nie dało i kupiłem boscha
Perez Opublikowano 4 Grudnia 2015 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Witam , pojawił się wyciek z pompy vacum. Mechanik twierdzi ,że to spod tego dekielka a nie z uszczelki pomiedzy pompą a silnikiem. Do wymiany pompa czy pomędzy tym deklem jest jakaś uszczelka którą da się wymienić ? szukaj drugiej pompy ,uszczelniałem 2 razy nic to nie dało i kupiłem boscha Nową czy używaną ???
machina Opublikowano 4 Grudnia 2015 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Powiem na swoim przykładzie, miałem z końcówką A, zmieniłem na nowy typ LUKa z końcówka N oczywiście używka z alledrogo i po problemie. Nie ma co gdybać tylko wadliwą pompę trzeba wymienić na nową Luka lub Boscha.
Perez Opublikowano 4 Grudnia 2015 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Powiem na swoim przykładzie, miałem z końcówką A, zmieniłem na nowy typ LUKa z końcówka N oczywiście używka z alledrogo i po problemie. Nie ma co gdybać tylko wadliwą pompę trzeba wymienić na nową Luka lub Boscha. A kupując używkę jaką masz pewność ze ktoś jej już nie uszczelniał ???
machina Opublikowano 5 Grudnia 2015 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Nowe pompy są wolne od wad nie ciekną i mają inny króciec co nie daje oczywiscie gwarancji ze bedzie w pełni sprawna. Ale to nie skrzynia biegów nie ma duzego kosztu wymiany a gwarancję rozruchową sprzedawcy dają. Każdy zrobi jak uważa.
Gregorski3 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Ja kupiłem uzywke z literką N. Wizualnie widać,że ma grubszy dekiel przez co nie wystepuje problem cieknięcia. Ja szukałem pompę po numerze i chyba z jakiegoś VW kupiłem za 50zł. Już około pół roku mam ją na aucie i jest ok.
machina Opublikowano 5 Grudnia 2015 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Mam taką sama od ponad roku i również jest ok
Radex121 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 (edytowane) https://www.youtube.com/watch?v=joPaLW5MweM&feature=youtu.be Panowie jest ktoś wstanie ocenić ten krócieć ? rusza się on przód tył ale nie na boki ... Edytowane 8 Grudnia 2015 przez Radex121
greg2505 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 nie działa film ,ale ten kruciec wogóle nie powinien się ruszać
greg2505 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 (edytowane) ok teraz działa, napisałem ci pw Edytowane 8 Grudnia 2015 przez greg2505
giemar Opublikowano 9 Grudnia 2015 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Witam Panowie.. Mam autko Audi A4 b6 z silnikiem 130 KM AVF z końcówki roku 2003, pytanie czy pompa vacum z literką C będzie pasować do mojego autka?...
iksiak Opublikowano 11 Grudnia 2015 Opublikowano 11 Grudnia 2015 (edytowane) Witam! Ja mam nieco inny problem, co prawda posiadam sharana ale silniki i pompy takie same więc może ktoś da mi odpowiedź. Posiadam pompke z końcówką E (według ETKI powinna być Q, przypuszczam że ktoś założył starszą) Mój problem polega na tym że pompa cieknie i chce ją wymienić, ale na króćcu podciśnienia mam taką końcówkę jak na załączonym zdjęciu (zdjęcie z ebay - to nie jest moja pompka) i nie wiem jak to ugryźć żeby nie rozwalić. Czy to się po prostu ściągą? czy trzeba coś wcisnąć? przekręcić? Czy te literki na końcu numeru wprowadzają jakieś zmiany w konstrukcji? Czy Q będzie pasować? Z góry dzięki za pomoc tutaj link do aukcji z vacupompką chyba od 2.0TDI ale końcówka taka sama i troche wyraźniej widać. http://allegro.pl/sharan-7n0-pompa-podcisnienia-vacum-03l145100f-i5809234874.html Edytowane 11 Grudnia 2015 przez iksiak
suzuki999 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Panowie, gdzie mogę sprawdzić w Lubelskim pompe vacum na vakumetrze ??
Lukasz_N Opublikowano 16 Grudnia 2015 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Kup sobie vacumeter za 20 PLN i samemu sprawdzisz.
mikich Opublikowano 4 Stycznia 2016 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Czy mógłbyś podać z jakiego źródła są schematy układu które zamieściłeś ? (Interesuje mnie opis oznaczeń cyfrowych i ewentualnie inne schematy)
Rekomendowane odpowiedzi