bart1907 Opublikowano 30 Marca 2013 Opublikowano 30 Marca 2013 Witam mam pytanie odnośnie regulacji lędźwi w przednich fotelach. Przy fotelach mam regulację lecz nie działa czy to może być tylko atrapa czy coś nie działa jak należy. ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting W kodzie wyposażenia nie mam numeru związanego z regulacją foteli. Z góry dziękuję za pomoc.
marda16 Opublikowano 30 Marca 2013 Opublikowano 30 Marca 2013 może były fotele wymieniane i ktoś coś nie podłączył?
Majkel Opublikowano 30 Marca 2013 Opublikowano 30 Marca 2013 dokładnie... sprawdź czy wszystko jest podłączone, czy kostka czasem gdzieś tam nie zwisa Ja mam podobny klopot, pompowanie poduch mi dziala ale przesuw w obu fotelach już nie...
wesz82 Opublikowano 30 Marca 2013 Opublikowano 30 Marca 2013 Ja jak kupiłem auto to na początku raz działało raz nie,potem zdechło całkowicie. Rozebrałem,przeczyściłem styki i śmiga jak nówka:wink: Dasz rady samemu to zrobić????
quattro80 Opublikowano 30 Marca 2013 Opublikowano 30 Marca 2013 a masz fotele z pełną elektryką czy tylko lędźwie?
dominos993 Opublikowano 31 Marca 2013 Opublikowano 31 Marca 2013 czyścić styki albo szukac rozłaczonych kabelków po drodze...
bart1907 Opublikowano 31 Marca 2013 Autor Opublikowano 31 Marca 2013 Same lędźwie, regulacja góra dół muszę pompować wajchą gdzie szukać tych kostek styków i jak to wszystko rozebrać .
pakotomasz Opublikowano 31 Marca 2013 Opublikowano 31 Marca 2013 Kostki powinny być pod fotelem, pod taką plastikową nakładką/osłoną.
Fr0styyy. Opublikowano 31 Marca 2013 Opublikowano 31 Marca 2013 Pin 1: N/C Pin 2: Zasilanie lampki przestrzeni nóg pasażera za kierowcą Pin 3: Masa lampki przestrzeni nóg pasażera za kierowcą Pin 4: Zasilanie elektryki fotela Pin 5: Masa elektryki fotela Pin 6: CAN High (sygnał ze sterownika memo) Pin 7: CAN Low (sygnał ze sterownika memo) Pin 8: N/C Pin 9: Linia diagnostyczna sterownika memo Pin 10: Połączenie sterownika memo ze sterownikiem drzwi kierowcy
Marianex Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Witaj, temat trochę przycichł, nie było dalszych postów a ja mam to samo w moim b6. Mam je od tygodnia i taka sama usterka - nie działa ustawianie elektryczne. Ale tylko to ....po za tym lampka za siedzeniem na dole świeci się, grzanie w zadek działa. Podłączone jest ładnie kostki sprawdzone, poduszka boczna podłączona. Czy udało się rozwiązać problem u Ciebie ?
Marianex Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Cześć, nie mogę jak na razie zlokalizować bezpiecznika, znalazłem w jednym z wątków info że " bezpiecznik (czerwone gniazdo) od regulacji fotela jest zaraz pod przekaźnikiem (złaczem) 75x" żeby się tam dokopać muszę chyba zdemontować całą pokrywę pod kierownicą ? od strony bezpieczników nie dam rady.
mycha1236 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 tak od fotela kierowcy jest pod ta pokrywa pod kierownica przykrecona jest tylko na 3 sruby bezpiecznik plytkowy 10A jezeli same el. ledzwie.
Marianex Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 dzięki za info Przemek na dniach instaluję Zedera to i tak będą rozbierali pod kierą wszystko to sprawdzę bezpiecznik
mycha1236 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 W razie czego od fotela pasażera jest oddzielny bezpiecznik pod czarnym progiem wewnetrznym drzwi w kacie próg jest na zatrzaskach Zrobiłem pomocnicze foto ;p :
lezy1 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Dobry post jak naprawić ustawienie lędźwi w fotelach : http://a4-klub.pl/wnetrze-99/elektryczne-ledzwie-fotele-263818/
Marianex Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Dzięki:wink: oblukam co i jak z tymi bezpiecznikami i opiszę jak już naprawię ---------- Post dopisany 29-04-2013 at 22:42 ---------- Poprzedni post napisany 28-04-2013 at 22:37 ---------- hej, sprawdziłem w końcu kody mojego cuda i okazało się że fabrycznie miał zwykłe foteliki:doh: poprzedni właściciel wsadził sobie kubełki. Niby wszystko podłączone pod fotelami grzenie działa ale elektryka lędźwi już nie. Pozaglądałem i bezpieczników w spodziewanych miejscach brak:thumbdown: także lipa
mycha1236 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Jak fabrycznie el. lędźwi / pełnej elektryki nie było to bezpieczników nie będzie. w czerwonej kostce masę masz już fabrycznie musisz tylko + podciągnąć i będzie działało.
agoonzo Opublikowano 22 Września 2013 Opublikowano 22 Września 2013 podepnę się pod temat, bo właśnie dzisiaj wymieniłem zwykłe fotele na sporty i oczywiście nie ma pinu z "+" w czerwonej kostce . Skąd najlepiej wziąść + do zasilenia foteli ?
Rekomendowane odpowiedzi