diesel_power Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Ja mam CAGA (143KM) na bagnecie i zawsze wlewam około 4,7 litra i stan na miarce jest akuratny A te 3 setki wrzucam sobie do bagażnika i mam na ewentualną dolewkę. No i ostatnio jak sprawdzałem stan oleju (jakieś 2 tyś. przed następną wymianą) akurat się przydało na dolewkę bo troszku pobrał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golebiowski.rafal Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Właśnie jestem na etapie wymiany oleju i mam takie pytanie czym się różni olej CASTROL EDGE PROFESSIONAL LONGLIFE III 5W-30 od CASTROL EDGE FST 5W-30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadral20004 Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 long life "niby" mozna wymieniac co 30 tys km :D dluzsza ma zywotnosc,ale w to nie wierz.bierz ten drugi i wymieniaj co 15 kkm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golebiowski.rafal Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 a mam jeszcze dodatkowe pytanie "przy okazji" Czy do odkręcenia śruby pod silnikiem by spuścić olej trzeba mieć jakiś specjalny klucz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadral20004 Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 powiem ci szczerze ze wymienialem u siebie olej w sierpnio ;p juz zapomnialem co tam jest na 99 procent sruba torx w misce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golebiowski.rafal Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 ok zamówię sobie filtry i oleje i zabieram się za wymiany potwierdzam do silnika wchodzi 4,7 litra i jest prawie max (143 km kod silnika CJCA) Najlepsze jest to ze dzwoniłem do serwisu i powiedzieli bym lał 5 litrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 I maja rację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sensei Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 LIFT 2012 2.0 143km 135tyś przebiegu Olej i co jeszcze przy wymianie? Podobno 4 filtry, ale jakie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF76 Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 LIFT 2012 2.0 143km 135tyś przebiegu Olej i co jeszcze przy wymianie? Podobno 4 filtry, ale jakie ? Filtr powietrza, paliwa, oleju, kabinowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sensei Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Filtr powietrza, paliwa, oleju, kabinowy Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
main Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 u mnie CAGC z wymianą filtra wchodzi 5L i na MMI pokazuje max. wymiana co 10kkm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF76 Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 (edytowane) CAGB - wlałem 4,7l i jest 3/4 na miarce, sądzę że około 5l można wlać i będzie max Edytowane 23 Marca 2015 przez RALF76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrulawawa Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 co jeszcze przy wymianie? W Opelku kupowałem miedzianą uszczelkę pod korek. W Audi też taka idzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robsonh.77 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Też wlałem Shella przy tych silnikach 5 lit to 3/4 na wskaźniku , tyle było w silniku i tyle wlałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot1 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Ja wlewalem zawsze Castrol Edge. Jednak jutro bede wymienial olej znowu i tym razem wleje ten oryginalny 5w/30 longlife (chyba sygnowany marka VW). Podobno to samo co Castrol Edge... hm? Tylko mobil one Esp formuła 5 w 30 ( emission system protection ) full synthetic Ja także taki mam zalany i zero zużycia a już mam 11 tys po wymianie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msurma Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Mi mechanik specjalista wlał "na miarę", zobaczył ile oleju wyleciało podczas spuszczania i tyle wlał... całe 6 litrów. MMI cały czas informował o potrzebie obniżenia poziomu oleju, jednak po trasie 5k km problem zniknął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrulawawa Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 jednak po trasie 5k km problem zniknął. Czasem dopiero problem się zaczyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadral20004 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Mi mechanik specjalista wlał "na miarę", zobaczył ile oleju wyleciało podczas spuszczania i tyle wlał... całe 6 litrów. MMI cały czas informował o potrzebie obniżenia poziomu oleju, jednak po trasie 5k km problem zniknął. lol .ja wlalem 4,9 litra i musialem upuszczac.a 6 litrow:D heh zaraz bedziesz mial po panewkach itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exportsubripp Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 4,7 litra , wymienialem tydzien temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi