M@rcus Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Faktycznie, problem normalnie napisac A właśnie, że może być to dla pewnych osób dylemat. Sam jestem ciekaw co lepsze - xclean, czy specific? Na stronie motula sugerowany jest xclean, natomiast sprzedawca polecił mi jednak wybór specific'a i na takim tez obecnie jeżdżę. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyznos321 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 (edytowane) U mnie obecnie do silnika CAGA poszedł olej, o którym przeczytałem sporo dobrych opinii: - AMSOIL European Car Formula 5W-30 Bezpośrednio po zalaniu silnik na pewno ciszej pracuje. Słychać tylko wyjącą pompę wspomagania Zobaczymy jak będzie później Edytowane 15 Grudnia 2016 przez zyznos321 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k232 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Emocje jak się czyta :D Szukacie mózgu , mówią wam Motul Xclean 5W40 lub Valvoline Synpower 5W40 i bejesz Pan zadowolony, jak nie spasuje to jest tylko 10 kkm, silnikowi nie zaszkodzi a Wy będziecie mieć doświadczenie na przyszłość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
east-import Opublikowano 20 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Do swojej zalałem Motul Specific 504/507 5w30k232 5w40 lałem do starej a4 b6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lcu Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Jaki dokładnie producent poleca olej Castrola może ktoś zapodać konkretnym linkiem do oferty na allegro lub innym sklepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian2916 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Witam wszystkich, panowie doradzicie jaki olej lac do silnika CAGA 143km rocznik 2011 a4 b8? Szykuje sie do wymiany a nie wiem jakim lepiej zalac. Poprzedni właściciel lał ten oryginalny longlife VW 5w-30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leewang Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Dnia 5.02.2017 o 16:25, damian2916 napisał: Witam wszystkich, panowie doradzicie jaki olej lac do silnika CAGA 143km rocznik 2011 a4 b8? Szykuje sie do wymiany a nie wiem jakim lepiej zalac. Poprzedni właściciel lał ten oryginalny longlife VW 5w-30 Ja wlałem do CAGA Motul 507.00 5W30, przejechałem 15000 km bez dolewki. Teraz kupiłem znowu ten sam i będę zmieniał przez weekend. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r.kuderawiec Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Witam od niedawna posiadam audi a4 b8 2.0 tdi CR i chce zmienic olej poprzedni właściciel zalewał silnik olejem castrol 5w30 longlife A WIĘC udałem sie po olej i filtr do Sklepu i sprzedający mi odradził tego longlifa że szkoda na to kasy i mówił abym kupił zwykłego 5 w 30 edge No i teraz już nie wiem co robic z tym olejem hehe ;-) Kolega łysy z YT też nie chwali tego oleju A i jeżeli może ktoś podpowiedziec ile wchodzi dokładnie tego oleju do silnika to dzięki z góry Bo jakoś nie mam zaufania do tego elektrycznego bagnetu w komputerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian.gawin Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Wchodzi chyba coś około 4.5l .dokladnie nie pamietam w sklepie ci powiedza ile dokladnie wchodzi ale tez leje zwyklego edge 5w30 .też odradzali longlife w hurtowni,wymieniam co 15tysWysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian.gawin Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Ja mam gagnet z tiguana 2.0tdi włożone ale ten elektyczny dobrze pokazujeWysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raxo Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Witam. Przedwczoraj wymieniałem olej i filtry w moim audi, wlałem 4,7 litra, komputer pokazywał że poziom jest OK, po przejechaniu 150km wyskoczyła kontrolka, że powinienem dolać oleju (max 1L) i tu moje pytanie myślicie że wskaźnik poziomu oleju padł czy faktycznie może mieć za mało oleju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart1907 Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Wymieniłen olej z filtrem w silniku CJCA wchodzi 5 litrów i tak książka mówi. Wlałem najpierw 4.7-4.8 litra pokazywalo na 3/4 skali wlałem resztę i jest idealny stan.Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a-kuba Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Panowie , nie mam bagnetu w silniku , gdzie to kupić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leewang Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 11 godzin temu, a-kuba napisał: Panowie , nie mam bagnetu w silniku , gdzie to kupić . http://e-katalog.intercars.com.pl/#/produkty/3317302032181-SEA_VS600ED-narzedzia-do-obslugi-ukladu-smarowania,scr_dItems.html To jest bagnet uniwersalny, wystarczy ustawić miarkę na odpowiednią kreskę dla silnika i można mierzyć. Ja mam u siebie w 2.0 TDI CAGA i pokazuje zgodnie z komputerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a-kuba Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 (edytowane) leewang , dzięki , wlałem do swego auta niecałe 5 l i komputer pokazuje troszkę ponad 3/4 stanu , dlatego chcę to sprawdzić bagnetem . Auto mam od niedawna , nie wiem jaki kod ma silnik . Edytowane 19 Marca 2017 przez a-kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quiz_87 Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Panowie kupiłem auto nie dawno i nastał czas by wymienić olej. W bagażniku po poprzedniku był olej castrol 0w30 co to za olej ? Chce zalać teraz 5w30 z norma 507 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaRone Opublikowano 25 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Spokojnie możesz to wlać zastanów się tylko czy ma to być castrol? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quiz_87 Opublikowano 25 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Napewno nie będzie to castrol. Po rozmowie z kolega który siedzi w biznesie olejarskim wybór padł na Quntum Q8 czy jakoś takos :). W poniedziałek jadę kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boukhiar Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 (edytowane) Dzień dobry Panowie, mam pytanko - kupiłem A4 B8 2.0 TDI 143KM z 2008 roku, ale nie wiem dokładnie jakie mam oznaczenie silnika. Gdzie to sprawdzić? Czy wystarczy jak zamówię Motul Specific 5W30 (504/507) i on będzie na pewno pasował? Jaki filtr do tego zamówić? Czy w filtry nie ma się co bawić w zamawianie, tylko podjechać do sklepu z częściami i tam będą mieć dopasowany? Z góry dziękuję za pomoc! Edytowane 8 Maja 2017 przez Boukhiar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek76 Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 13 minut temu, Boukhiar napisał: Dzień dobry Panowie, mam pytanko - kupiłem A4 B8 2.0 TDI 143KM z 2008 roku, ale nie wiem dokładnie jakie mam oznaczenie silnika. Gdzie to sprawdzić? Czy wystarczy jak zamówię Motul Specific 5W30 (504/507) i on będzie na pewno pasował? Jaki filtr do tego zamówić? Czy w filtry nie ma się co bawić w zamawianie, tylko podjechać do sklepu z częściami i tam będą mieć dopasowany? Z góry dziękuję za pomoc! Kod silnika masz we wnęce na koło zapasowe, ewentualnie w książce serwisowej na początku, olej motul jak najbardziej będzie pasował, ja na takim jeżdżę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi