jendrek163 Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 4 godziny temu, wrclaguna napisał: Tak mozna Dodatkowo okablowanie do nich Że tak zapytam. Dałbyś radę mi to ogarnąć? Mówię o samym montażu. Resztą ja sie zajmę ?
lysy106 Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Witam. Mam pytanie jako nowicjusz... na forum. Mam a4 b8 przed liftem ale chciałbym zmienić kierownice na polift i mam do kupienia ładny komplet z a6 c7. Moja kietownica i poduszka miała full opcje bez lopatek z Multifunkcja. Ci muszę zrobić krok po kroku żeby zamontować kierownice z a6 c7. Do dyspozycji mam wszystkie części że starej kierownicy włącznie z wiązka. Z góry dziękuję za pomoc. Nr nowej poduszki z A6 : 4g0880201p
Kozuch762 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Panowie, kupilem kierownice polift a4 b8 (z przyciskami mode, nie ze strzalkami). Wystarczy ze zmienie wiazke poduszki na 8U097589J? W przedlifcie jest inna kostka do MF.
MaciekPL Opublikowano 11 Czerwca 2018 Opublikowano 11 Czerwca 2018 W dniu 8.06.2018 o 14:05, Kozuch762 napisał: Panowie, kupilem kierownice polift a4 b8 (z przyciskami mode, nie ze strzalkami). Wystarczy ze zmienie wiazke poduszki na 8U097589J? W przedlifcie jest inna kostka do MF. Do A4 b8 idzie multifunkcja z przyciskiem Mode nie ze strzałkami, czyli dobrą kupiłeś. 1
k19k29 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 A4 b8 10r obecnie mam kierownice z mult zastanawiam się nad zmianą na kierownice z a1 8x0 która też ma przycisk Mode nie strzałki i to chyba będzie pasować tylko wydaje mi się że poduszka z A1 8x0 jest na 1 kostkę A u mnie są 2 kostki w poduszce. Ma ktoś jakieś i do na temat takiej przekładki?
jendrek163 Opublikowano 1 Października 2018 Opublikowano 1 Października 2018 Panowie jest tutaj ktoś lub znacie kogos z Małopolski (najlepiej okolice Rabki Zdrój) kto by podjął się montazu przyciskow multifunkcji w a4 b8? Pomocy ?
dominis23 Opublikowano 4 Października 2018 Opublikowano 4 Października 2018 Panowie wiem że zaraz mi powiecie przeczytaj cały wątek ale tak na szybko mam a4 z 2010 roku chce zmienić kierownice na ściętą. I teraz moje pytanie z których modeli podejdą p&p a z których trzeba zmieniać poduchę przyciski lub trochę porezać. Pozdrawiam
Hubertus01 Opublikowano 4 Października 2018 Opublikowano 4 Października 2018 2 godziny temu, dominis23 napisał: Panowie wiem że zaraz mi powiecie przeczytaj cały wątek ale tak na szybko mam a4 z 2010 roku chce zmienić kierownice na ściętą. I teraz moje pytanie z których modeli podejdą p&p a z których trzeba zmieniać poduchę przyciski lub trochę porezać. Pozdrawiam p&p będzie z a4 polift i a5 - prosta zasada: multifunkcja po lewej musi mieć funkcję MODE a nie strzałki, poduszka od tych modeli z wiązką też podejdzie i wszystko będzie działać
eriksonlena Opublikowano 19 Października 2018 Opublikowano 19 Października 2018 (edytowane) Witam Panowie mam pytanko czy taśma wyszczególniona w pierwszym poście 8R0 953 568 Q : FIS , obsługuje tempomat , Multifunkcje (nie potwierdzone !!!) obsługuję multifunkcję? Edytowane 19 Października 2018 przez eriksonlena
eriksonlena Opublikowano 19 Października 2018 Opublikowano 19 Października 2018 (edytowane) 30 minut temu, eriksonlena napisał: Witam Panowie mam pytanko czy taśma wyszczególniona w pierwszym poście 8R0 953 568 Q : FIS , obsługuje tempomat , Multifunkcje (nie potwierdzone !!!) obsługuję multifunkcję? już doczytałem jest na 6 stronie Edytowane 19 Października 2018 przez eriksonlena
piotrek83 Opublikowano 3 Listopada 2018 Opublikowano 3 Listopada 2018 Panowie postanowiłem wymienić kierownicę 4 ramienna bez MF na MF, kupiłem zestaw trojramienna + airbag z a6 c6 przedlift. Okazuje się że wiązka ma inne gniazdo:( Pomóżcie proszę co można z tym zrobić, będzie pasować po wymianie wiązki? Czy może wtyke można jakoś podpilowac żeby weszła? Poniżej fotka dwóch poduszek na gorze moja z b8 4ramienna z wiązka bez MF, na dole z a6 3-ramienna z nie pasująca wtyczka.
wrclaguna Opublikowano 3 Listopada 2018 Autor Opublikowano 3 Listopada 2018 @piotrek83 uzupełnij sobie PROFIL ! w pierwszym poscie jest numer wiazki ktora pasuje do A4 B8 2008-2012 8K0971589A
piotrek83 Opublikowano 3 Listopada 2018 Opublikowano 3 Listopada 2018 Przepraszam dawno nie zaglądałem i zostało po staremu. Profil uzupełniony bo przesiadlem się z b7 na b8. Wracając do tematu, wystarczy zamienić wiazke w nowej poduszce z a6 c6 na 8K0971589A i będzie OK?
Gość Opublikowano 30 Listopada 2018 Opublikowano 30 Listopada 2018 (edytowane) Witam. Wymieniając kierownice przedlift s line na polift s line, nie działa rolka od regulacji głośności? przycisk navi mnie nie interesuje bo mam concert. Czy trzeba przerabiać kostki albo kable ? Przeczytałem cały wątek i trochę jest pisane że trzeba przekładać kostki bo nie pasują, później że nic nie trzeba bo wszystko pasuje. Ktoś mi napisze: Po przełożeniu na polift co działa a co nie działa ? Czy wszystko pasuje p&p czy trzeba zmieniać kostki lub kable? Bo jedni piszą inaczej inni inaczej. Dzięki. Edytowane 30 Listopada 2018 przez Gość
Hadzi78 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Opublikowano 4 Grudnia 2018 W dniu 30.11.2018 o 14:37, adrian2901 napisał: Witam. Wymieniając kierownice przedlift s line na polift s line, nie działa rolka od regulacji głośności? przycisk navi mnie nie interesuje bo mam concert. Czy trzeba przerabiać kostki albo kable ? Przeczytałem cały wątek i trochę jest pisane że trzeba przekładać kostki bo nie pasują, później że nic nie trzeba bo wszystko pasuje. Ktoś mi napisze: Po przełożeniu na polift co działa a co nie działa ? Czy wszystko pasuje p&p czy trzeba zmieniać kostki lub kable? Bo jedni piszą inaczej inni inaczej. Dzięki. Generalnie nic nie trzeba przerabiać- żadnych kostek- montowałem u siebie kierę s line poliftową z multifunkcją do przedlifta z czteroramienną kierą też z multi. Rolka głośności też musi działać- tylko tak jak pisałeś wcześniej nie działa przycisk nav. Chyba, że do kiery poliftowej kupiłeś poduszkę bez kabla do multifunkcji- bo mi się tak zdarzyło- wtedy albo pzrerabianie swojej kostki z wiązką albo zakup wiązki do multifunkcji. Tylko nie pamietam nr wiązki do multifunkcji. Kupiłem nową poduchę ori ale wiazka byla bez multifunkcji. Jak normalnie masz komplet kiera z multi plus do niej poducha to oprócz przycisku nav wszystko musi działać.
piotrek83 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Opublikowano 4 Grudnia 2018 W dniu 3.11.2018 o 18:11, piotrek83 napisał: Przepraszam dawno nie zaglądałem i zostało po staremu. Profil uzupełniony bo przesiadlem się z b7 na b8. Wracając do tematu, wystarczy zamienić wiazke w nowej poduszce z a6 c6 na 8K0971589A i będzie OK? Dla potomnych wiązki nie trzeba wymieniac wystarczy upilowac niepasujace prowadnice wtyki i wszystko działa bez problemu 1
bross_84 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Witam Panowie Pacjęt A4 b8 przedlift brak fisa multi i tempomatu Chcę wymienić żeby był FIS kierownica multi i tempomat. Jedna i druga kierownica 4 ramienia. I teraz mam kilka pytań. Czy poduszka podejdzie bo kupiłem multi bez poduchy, manetki kupiłem razem z taśmą czy tempomat wystarczy tylko zakodować czy czeka mnie jakieś lutowanie przekładnie kabli itp?
phiel Opublikowano 22 Grudnia 2018 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Czy ktoś wie czy pasuje kierownica i poduszka z Q3 pierwszej generacji?
letallec Opublikowano 4 Stycznia 2019 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Czy jak mam kierownice multi, to tasma obsluzy mi lopatki do zmiany biegow? Zastanawiam sie czy bedzie mi potrzeba nowa tasma, czy ta ktora juz jest kompatybilna.
l2k2 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Opublikowano 4 Stycznia 2019 5 godzin temu, letallec napisał: Czy jak mam kierownice multi, to tasma obsluzy mi lopatki do zmiany biegow? Zastanawiam sie czy bedzie mi potrzeba nowa tasma, czy ta ktora juz jest kompatybilna. Powinna obsłużyć łopatki.
Rekomendowane odpowiedzi