neuropathic Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Wezmę 3 litry na pewno się nie zepsuje jak kiełbasa z Violi dzięki na pewno sprawdzę ---------- Post dopisany at 22:01 ---------- Poprzedni post napisany at 21:58 ---------- Jakie realne przebiegi między zmianami tego oleju ja bym się nawet pokusił o 35-40 kkm
darko Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 nigdzie nie znajdziesz jakie przebiegi,wszędzie jest że oleju się nie wymienia tylko dolewka w razie ubytków,skrzyni na pewno się nie zaszkodzi
neuropathic Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Olej wymieniony, co prawda był dość ładny ale teraz jestem spokojniejszy ---------- Post dopisany at 20:20 ---------- Poprzedni post napisany at 20:20 ---------- Weszło 2,5 litra
rikardo Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Wezmę 3 litry na pewno się nie zepsuje jak kiełbasa z Violi dzięki na pewno sprawdzę---------- Post dopisany at 22:01 ---------- Poprzedni post napisany at 21:58 ---------- Jakie realne przebiegi między zmianami tego oleju ja bym się nawet pokusił o 35-40 kkm Ostatnio w necie był artykuł na temat wymiany oleju w skrzyni w którym autor obalił magiczny zapis o cudownym oleju w skrzyni a okres eksploatacji oleju w skrzyni manualnej był określony na 100 tkm.
neuropathic Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Olej wymieniony, co prawda był dość ładny ale teraz jestem spokojniejszy---------- Post dopisany at 20:20 ---------- Poprzedni post napisany at 20:20 ---------- Weszło 2,5 litra Tak mnie naszło, że moja była dziewczyna też była ładna i się do niczego nie nadawała więc ją zmieniłem :polew:
r7adek Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 A ja mam prośbę żeby ktoś zrobił zdjęcie która śrubę odkręcić żeby spuścić ten olej i która żeby go nalać. Byłbym wdzięczny.
rikardo Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 A ja mam prośbę żeby ktoś zrobił zdjęcie która śrubę odkręcić żeby spuścić ten olej i która żeby go nalać. Byłbym wdzięczny. Tam nie ma co fotografować w dolnej części skrzy biegów nasz okrągły kolek spustowy z kołkiem w środku dlatego klucz musisz mieć z otworkiem rozmiaru nie pamiętam. Natomiast przy lewej flanszy półośki wychodzącej ze skrzyni biegów masz korek wlewowy na klucz imbus w rozmiarze chyba 14. Nowy olej zalewasz do poziomu korka wlewowego, który zakręcasz po przelaniu się oleju.
Tobike Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 klucz do korka spustowego to splin 16 z otworem, klucz do korka wlewowego to imbus 17
neuropathic Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2013 U mnie spust i wlew był na klucz splin M16
alf Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Poniżej link gdzie szukać oznaczenia skrzyni. Skrzynie biegów AUDI - informacje
Rekomendowane odpowiedzi