Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ASN] Co lepsze - skóra czy welur ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam kolegow ... ma problem chcialbym zmienic sobie tapicerke z weluru na skore . Nigdy nie mialem skorzanej tapicerki i nie wiem czy po jakims czasie nie bede zalowal swojej decyzji ..wiem ze podobno bardzo sie nagrzewa latem i jest nie przyjemnie . Czy ktos moze sie ze mna podzielic swoimi uwagami na ten temat :mysli: z gory dziekuje :good:

Opublikowano

najlepsza kombinacja jak dla mnie to skora + alcantra.Skora na bokach foteli a alcantra w srodku i na oparciu.Boczki drzwi sama skora :good:

Opublikowano

skóra :good:

Opublikowano

Mam taką kombinacje jak o jakiej pisze HiRide i kiedy słońce nagrzeje fotel to miejsca skorzane są wściekle gorące, alcantara nie przyjmuje tak promieni słonecznych i jest spoko w dotyku.

Na Twoim miejscu nie kombinerkowałbym, chyba że jesteś mocnym fanem skóry.

Opublikowano
  • Autor

mi bardziej zalezy na zmianie koloru niz materialu ale wiem ze czerwona skora lepiej wyglada niz czerwony welur . Chociaz mialem kiedys w bmw czrwony welur i bardzo mi sie podobalo wiedz chyba zostanie welur ale czerwony ...dzieki koledzy :good:

Opublikowano

tylko skóra :) miałem raz juz w aucie skóre teraz mam welur i mnie to strasznie denerwuje :)

skóra to skóra

Opublikowano

Fakt skóra to skóra - ale najlepiej przy ogrzewanych fotelach, bo w lato masakra, a i w zimę zimno :disgust:

A welur dla mnie kox, tylko że w niektórych kolorach - ciemny grafit np. :good:

Opublikowano

W lato to masakra ze skórą, najlepsze rozwiązanie to boki w skórze a srodek alcantara :mysli:

Opublikowano

siodła z weluru, ale boki ze skóry czemu nie

Opublikowano

MALY A4 a masz mozliwosc załatwienia skóry do B6 ?

Opublikowano

Ja stawiam SPID :good:

Opublikowano

Skora ma jedna wade - w lato czlowiek sie do niej przykleja niestety...

W zime jezdzilo mi sie bardzo elegancko.

Idealnym rozwiazaniem jest polskora, albo skorka wentylowana - ktorej chyba w B6 nie bylo.

Opublikowano

Idealnym rozwiazaniem jest polskora, albo skorka wentylowana - ktorej chyba w B6 nie bylo.

zdaje się, że dopiero od B8 jest nawet.

Opublikowano

Tylko skóra :kox:

Jak sie nagrzeje w lecie to jest mały problem, ale nawet w tym mankamentem nie zamieniłbym na nic innego.

Opublikowano

Tylko welur - ciepły w zimie,a w lecie się nie nagrzewa.

Skóra nigdy do auta no chyba,że jako kurtka :tongue4:

Opublikowano

Tylko welur - ciepły w zimie,a w lecie się nie nagrzewa.

Skóra nigdy do auta no chyba,że jako kurtka :tongue4:

nie zgadzam się :no:

SKÓRA jest poprostu piękna dodaje elegnacji i jeszcze ten zapach :naughty:

Ja stawiam SPID :good:

to jest rozwiązanie i mis ie bardzo podoba , poluje na cos takiego :good:

skóra ma jeden plus , jak sie coś wyleje to wystraczy szmatka i juz jest czysciutko , na materiale niestety ale zostaje plama :confused4:

Opublikowano

Ja mam skóre kremowa wiec nawet w lato sie tak mocno nie grzeje. :good: A co do tego ze cialo sie w lecie do niej klei to jak masz climatronik to na golasa nie trzeba jezdzic :evil:

Opublikowano

Welur :> :>.. Ale skóra fajnie wygląda :naughty:

Opublikowano

Moje zdanie jest takie.

Skora jest naprawde sliczna i latwa w utrzymaniu ale jak koledzy zauwazyli strasznie "lapie temperature" a dodatkowo (nie wiem czy w kazdym aucie) ale jest sliska i czasami mozna jezdzic w fotelu gdy nie ma trzymania bocznego.

Sam posiadam granatowy welur i jest naprawde ok w lecie prawie sie nie nagrzewa ( a zdarza sie ze jak wsiadam do auta to czuje sie jakbym wsiadl do pieca - granatowe auto). Jesli moge cos polecic to mimo wszystko welur

Opublikowano

A Ja dalej powiem ze tylko i wyłacznie Skóra lub skóra+ materiał speed ewentualnie Alcantara te wykończenia dodają uroku wnętrzu Audi :good: