Opublikowano 19 Sierpnia 201411 l Panowie jakieś foto po zakończonej pracy może ja się skusze Kilka postów wyżej masz fote w moim poście , postaram sie wrzucić jeszcze kilka fotek
Opublikowano 20 Sierpnia 201411 l Coś tam udało sie cyknąć Coś tam udało sie cyknąć Edytowane 20 Sierpnia 201411 l przez Mario82A4
Opublikowano 21 Sierpnia 201411 l Coś tam udało sie cyknąć Coś tam udało sie cyknąć Dzięki Został mi jeszcze wymienić łącznik gumowy pomiędzy kolektorem a rurą dolotową bo stary jest troche za krótki i całość jest trochę na styk . Przez to rura dolotowa nie jest idealnie w osi z kolektorem , po założeniu dłuższej złączki powinno byc idealnie i nie trzeba było przesuwać mocowania rury z lewej strony silnika .
Opublikowano 23 Sierpnia 201411 l Co daje zaslepienie tego egr? Jest gdzieś to opisane? Opłaca sie i jak to zrobic w AEB
Opublikowano 23 Sierpnia 201411 l Co daje zaslepienie tego egr? Jest gdzieś to opisane? Opłaca sie i jak to zrobic w AEB Tyle daje że gorące spaliny nie wracają z powrotem do silnika i nie zasyfiają kolektora . Wiadomo że ciepłe powietrze w układzie dolotowym nie jest wskazane , im zimniejsze tym lepiej . Silnik jest bardziej żwawy po zaślepieniu EGR , jedyny minus takiego zabiegu to że zimą silnik wolniej sie nagrzewa , ale w benzynie to raczej nie problem , gorzej w dizlu
Opublikowano 4 Października 201411 l Panowie potrzebuje rysunek techniczny lub zdjecie z wymiarem zaslepki kolektora wydechowego
Opublikowano 4 Października 201411 l dzieki moze ktos chetny na flansze i takie zaslepki, bo bede dla siebie wypalal ?
Opublikowano 4 Października 201411 l dzieki moze ktos chetny na flansze i takie zaslepki, bo bede dla siebie wypalal ? Jaki koszt
Opublikowano 5 Października 201411 l chłopaki kupicie sobie fabryczną tą zaślepke, jest tańsza niz te najtańsze robione na alegro u gajosa ASO kosztuje raptem 15,50zł, wiec w byle motoryzacyjnym nie będzie drozsza niz 18zł
Opublikowano 5 Października 201411 l tylko ciekawe jak ze stanem, czy będą to mieli też musze ogarnać, bo u mnie standard flanasza i kolektor awx leżą już jakiś czas i zebrać się nie mogę jest 1,5 i 4 mm grubości przynajmniej te wg allegro, która tam idzie? 4mm? jeszcze inaczej, wyżej jest rysunek 2mm grubości ile tam powinno być?
Opublikowano 5 Października 201411 l u gajosa pokazuje 56szt na dzień dzisiejszy fabryczna ma chyba 2mm
Opublikowano 5 Października 201411 l Kiedyś kupiłem te 2 zaślepki z allegro i tak sobie wisiały ze 2 lata , dopiero niedawno udało sie znaleść czas żeby to ogarnąć , ja zalłożyłem tą grubszą .
Opublikowano 7 Października 201411 l a nie lepiej na szybko obciąć rurkę od Egr a otwór zaspawać?ja dałem tą blachę od rurki a dziurę zaślepiłem blaszką i spełnia swoje zadanie
Opublikowano 14 Października 201411 l Czy jest ktoś , kto wywali mi zawór egr i go zaślepi w warszawie niedrogo ? A4 B6 1.9tdi 130km .
Opublikowano 13 Listopada 201411 l panowie specowie, czy ten kolektor od sharana podejdzie do afna? i co jeszcze potrzebuje oprocz flanszy co do niego przykręce? http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/kolektor-sharan/4370486/4#zdj6
Opublikowano 13 Listopada 201411 l podejdzie, kazdy z ahu, avf czy awx do pelni szczescia wypadaloby nowa uszczelke kupic i oczywiscie zaslepke na wydechowy