cabanmat Opublikowano 27 Maja 2016 Autor Opublikowano 27 Maja 2016 Ja wsadzam tylko knecht, koszt 170zł za wszystkie Ja też nie postępuje inaczej http://motofocus.pl/wiadomosci-rynkowe/14186/mannhummel-przejmuje-affinia-group-wlasciciela-marek-wix-i-filtron
Merlin4 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Opublikowano 28 Czerwca 2016 JA kupuję filtry polskie - pzl sędziszów, nie narzekam, bo są bardzo dobrej jakości i cena też nie ścina z nóg.
cabanmat Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Opublikowano 3 Lipca 2016 Kiedyś mój mechanik mówił... że Sędziszów na pewno jest lepsze od Filtrona, a że Filtrona się kupuje jak nie ma nic innego na sklepie
Merlin4 Opublikowano 11 Lipca 2016 Opublikowano 11 Lipca 2016 Kiedyś mój mechanik mówił... że Sędziszów na pewno jest lepsze od Filtrona, a że Filtrona się kupuje jak nie ma nic innego na sklepie PZL Sędziszów ogólnie ma coraz to większą ofertę i wg mnie warto wspierać polskie towary, produkowane od zera w PL, a nie za granicą. Od kiedy mechanik mi je polecił, czasem nawet sprawdzam ich stronę bo mają na wiosne ciekawe promocje. http://www.pzlsedziszow.pl/ Fakt, ja nie używałam nigdy filtrona, ale znajomy twierdzi że to lipa :-/
cabanmat Opublikowano 16 Lipca 2016 Autor Opublikowano 16 Lipca 2016 Jest jakaś różnica pomiędzy MAHLE a Knechtem ??? PZL Sędziszów ogólnie ma coraz to większą ofertę i wg mnie warto wspierać polskie towary, produkowane od zera w PL, a nie za granicą. Od zera jak od zera... Pan na filmiku Sędziszów S.A. sam przyznał że materiał filtrujący kupują gotowy..
sandmann Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Ja wsadzam tylko knecht, koszt 170zł za wszystkie Ja też biorę tylko Knecht, ewentualnie Mann
cabanmat Opublikowano 28 Października 2016 Autor Opublikowano 28 Października 2016 (edytowane) Ja cały czas wierny Knechtowi Edytowane 28 Października 2016 przez cabanmat
ADeK Opublikowano 29 Października 2016 Opublikowano 29 Października 2016 Na wiosnę przy wymianie będzie mieszanka. Paliwowy i olejowy będzie Knecht, powietrza i kabinowy Mann, a przy kolejnej wymianie tylko Knecht.
cabanmat Opublikowano 29 Października 2016 Autor Opublikowano 29 Października 2016 Ja do siebie kiedyś brałem Manna, ale olejowy się miął i falował. Przy Knechcie tego nie ma.
tomasz102 Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 Knechta ciężko porównywać do Manna. Knecht robi według mnie bardzo dobre filtry, natomiast filtry Manna często pozostawiają wiele do życzenia. Zauważcie, że często jest rozbieżność nawet o 1 cm w przypadku długości czy szerokości filtra powietrza, czy kabinowego. Ma to niestety niebagatelne znaczenie w tym przypadku.
Frimuś Opublikowano 15 Stycznia 2017 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Ja stosuje te: http://www.hengst-katalog.com/pl/search/extended
cabanmat Opublikowano 19 Lutego 2017 Autor Opublikowano 19 Lutego 2017 Może ktoś by wrzucił Sędziszów po przebiegu ?
Brzozek Opublikowano 23 Lutego 2017 Opublikowano 23 Lutego 2017 Filtr paliwa Knecht po 13tys. Paliwo Statoil/lotos. Wysłane z mojego XT1032
cabanmat Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Opublikowano 25 Lutego 2017 Jak po 13tyś km. jest cały czarny... to czystość paliwa pozostawia wiele do Życzenia...
romanzlasu Opublikowano 25 Lutego 2017 Opublikowano 25 Lutego 2017 Nie wiem czy ktoś tutaj napisał ale bardzo dobre filtry to filtry purflux filter ma charakterystyczny wzór nie prosty tylko pozginany przez co mieści się wiecej materiału filtrującego szczerz polecam, też dobre filtry bardziej budżetowe to blue print
Dawid P. Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 Tylko markowe filtry. Nie wymienia sie tego co tydzien zeby mozna bylo przyoszczedzic pare zloty.
Dawid Wątroba Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Witam filtr paliwa Mann po 15 tyś na niemieckim paliwie sporadycznie Polskie Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
ADeK Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 (edytowane) Jaki polecacie filtr powietrza tradycyjny papierowy, pipercross czy k&n ? Mam u siebie pipercrooss'a i zastanawiam się czy kupić preparat i czyścić czy zakładać tradycyjny papierowym mann, który akurat posiadam. Ciekawy jestem czy faktycznie pipercross będzie lepszy, bo krążą opinie, że przepuszcza więcej syfu niż tradycyjny, a znowu na nim lepiej pracuje silnik i lepsze są osiągi ze względu na większą dawkę powietrza. Co na ten temat sądzicie koledzy ? Edytowane 5 Maja 2017 przez ADeK
Rekomendowane odpowiedzi