thenaturat2 Opublikowano 30 Maja 2013 Opublikowano 30 Maja 2013 Gdy auto pracuje na wolnych obrotach czuje lekkie wibracje silnika. Jak byłem w serwisie podpieli komp i stwierdzili że może to być wtrysk ale komputer nic złego nie wykrył i wtryski wszystkie są w normie. Trochę dziwna diagnostyka. Czy faktycznie to może byc wtrysk czy coś innego , dodam że tak poza tym to autko śmiga
gelo_leczna Opublikowano 31 Maja 2013 Opublikowano 31 Maja 2013 Te silniki tak mają , telepie nimi na luzie. Bez stresu , trzeba przywyknąć.
thenaturat2 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2013 ok , dzieki bardzo. Ale dla pewności to jeszcze dzisiaj pojadę do znajomego elektronika to mi sprawdzi. Bo z tymi serwisami to róznie bywa ---------- Post dopisany at 17:35 ---------- Poprzedni post napisany at 06:28 ---------- Wszystko w normie jest. Znajomy powiedział żebym o nic się nie martwił
klucha11 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Opublikowano 1 Czerwca 2013 I ma racje bo jak by chcial to zrobic to pol auta bys wymienil a i tak by trzasl dalej Wysyłane z mojego GT-I9505 za pomocą Tapatalk 2
thenaturat2 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2013 No to fakt one tak mają. Ale jak pisałem wcześniej są to lekkie wibracje, troszkę to denerwowało mnie ale teraz to juz przyzwyczaiłem się
Wihajster Opublikowano 2 Czerwca 2013 Opublikowano 2 Czerwca 2013 wykastrować wałki balansujące to jedyny sposób na wyleczenie tej przypadłości
Majkel_1981 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Przy tego typu wibracjach wymieniłem koło dwumasowe - pomogło.
shakal1 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Ja tez mam 2.0 tdi BRE i mam dokladnie to samo delikatne telepanie na luzie .... Bez stresu audi wypuscilo nam malego bubla poprostu tak ma i tyle
thenaturat2 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2013 ja na to nie zwracam uwagi. Tak jest i będzie.
KrzysiekSPI Opublikowano 27 Czerwca 2013 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Z tego co ja sie dowiadywalem to tak jest bylo i bedzie. Chodzi poprostu o ulozenie silnika. Jest wlozony wzdluz a nie poprzecznie rozrzadem do zderzaka. Audi chcialo tym poprawic wlasnie komfort i im troche nie pyklo:)
klucha11 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Nie komfort tylko wlasciwosci jezdne i to im pyklo Wysłane z mojego GT-I9505 za pomocą Tapatalk 4
arczi_a4 Opublikowano 31 Lipca 2013 Opublikowano 31 Lipca 2013 Witam U mnie też tak lekko telepie silnikiem i trochę mnie to wkurza bo jeszcze niedawno miałem B5 AJM i wg mnie tamten silnik chodził o niebo lepiej - równiutko bez żadnego tyrpnięcia, lepiej odpalał, normalnie jak benzynka, na dotyk - ten już przy odpaleniu ma takie lekkie przymulenie i tyrpnięcie ale u brachola w A3 1.9 TDI 105 KM też tak jest więc chyba rzeczywiście tak musi być. Kumpel ma skodę oktawię 1.9 TDI 105 KM i też mówi że mu tak nierówno chodzi na biegu jałowym.
thenaturat2 Opublikowano 31 Lipca 2013 Autor Opublikowano 31 Lipca 2013 Nie przejmuj się tym. Ja już nie zwracam na to uwagii. Nawet nie wiem czy telepie:grin:
jacekdk Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 u mnie tez trzesie troche pomoglo po modyfikacji oprogramowania (tuning+35HP, +80Nm)
piotrsob1 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 wykastrować wałki balansujące to jedyny sposób na wyleczenie tej przypadłości Jeździłem dwoma AVF-ami i też bujały
Wihajster Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 wykastrować wałki balansujące to jedyny sposób na wyleczenie tej przypadłości Jeździłem dwoma AVF-ami i też bujały to znaczy ,że byly nie sprawne
piotrsob1 Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Opublikowano 10 Sierpnia 2013 wykastrować wałki balansujące to jedyny sposób na wyleczenie tej przypadłości Jeździłem dwoma AVF-ami i też bujały to znaczy ,że byly nie sprawne "Niesprawne", to znaczy że co, miałem wydać kilka tysi żeby przestały bujać? Poza tym nic im nie dolegało:naughty:
bigkaban Opublikowano 5 Września 2013 Opublikowano 5 Września 2013 Po wymianie rozrzadu telepanie zaniklo... nie wiem na jak dlugo ale jednak:)
Rekomendowane odpowiedzi