Opublikowano 28 Sierpnia 201312 l Fiolet to się robi jak metal trze o metal bez smarowania, musi powstać wysoka temperatura ok 700-800 stopni Nie podejżewam takowej na klawiaturze , chyba że ją już zmieliło
Opublikowano 28 Sierpnia 201312 l Fiolet to się robi jak metal trze o metal bez smarowania, musi powstać wysoka temperatura ok 700-800 stopni Nie podejżewam takowej na klawiaturze , chyba że ją już zmieliło mimo ze wymieniane byly w lutym to widze ze 2 sa jakby bardzie przetarte ale najlepiej jak bym zapodal zdjecia starych na ktorych bylo widac wyraznie.
Opublikowano 30 Sierpnia 201312 l Autor Problem rozwiazany. Popychacze hydrauliczne. Temat można zamknąć. Pozdrawiam
Opublikowano 31 Sierpnia 201312 l To w lutym zamontowałeś jakąś lipę Myślę że teraz już badziewia nie kupiłeś
Opublikowano 31 Sierpnia 201312 l To w lutym zamontowałeś jakąś lipę Myślę że teraz już badziewia nie kupiłeś INA kurcze nie wiem
Opublikowano 30 Listopada 201312 l Ja mam taki sam problem ale po odpaleniu. Dodam delikatnie gazu i cichnie. Co to może być?
Opublikowano 30 Listopada 201312 l Ja mam taki sam problem ale po odpaleniu. Dodam delikatnie gazu i cichnie. Co to może być? Zrob plukanke, zmien olej.
Opublikowano 14 Marca 201412 l Powiem tak, u mnie cykało tak samo.. miała być szklanka a w ostateczności urwał sie zawór na wydechu. Po zawaleniu głowicy na trzech garach szrapnele z wysypanej u poprzedniego właściciela turbiny( miałem takie informacje). Wniosek: skrzywiony zawór przez odłamek który dostał sie miedzy gniazdo a zawór. Skończyło sie na wymianie całego słupka na drugi. Teraz nie cyka heh
Opublikowano 30 Marca 201412 l To cykanie to wtrysk sterujący-ten większy. Na forum mój wątek "sprytny przyżąd....." z 23maja 2010r. Opis Działania dałem dzisiaj w innym wątku AFN cykanie. Stetoskop drewniany to kawałek kija od szczotki z zamocowanym poprzecznie kawałkiem sklejki przykładanym do ucha a drugim do wtrysku sterującego i trzech innych dla metody porównawczej. dodatkowe informacje: [email protected]
Opublikowano 31 Marca 201412 l spr ciśnienie oleju? spr rozrząd a przede wszystkim wałek rozrządu czy jest idealnie ustawiony?
Opublikowano 4 Maja 201412 l Moim zdanie może to być zawór przestawiacza kąta wtrysku N108. Na Vagu jak robi jego test to silnik tak właśnie chodzi podczas przestawiania. Proponował bym podpiąć vag i sprawdzić błędy.
Opublikowano 9 Maja 201412 l Takie same stuki potrafi dawać zawór N75, w moim poprzednim zetorze stukał aż miło, ale oprócz cykania nic więcej się nie działo.
Opublikowano 10 Maja 201412 l u mnie tak buczy jak dla pana #1 2 lata i nic sie nie stalo i nie zamierzam tego naprawiac
Opublikowano 15 Maja 201412 l Ja mam metaliczny dźwięk kilka sekund po odpaleniu silnika na zimno potem ustaje
Opublikowano 15 Maja 201412 l kilka sekund to nic złego, na porządnym oleju problem znika ale szkoda do starego tdi taki lać
Opublikowano 16 Maja 201412 l No właśnie ja leje motula 5w40 i to chyba dobry olej a nie zniknęło cykanko