johnnythebest Opublikowano 21 Czerwca 2019 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Czy trzeba pasować te błotniki z intercarsu czy od razu do lakiernika i zakładać na auto?
Voucher Opublikowano 22 Czerwca 2019 Opublikowano 22 Czerwca 2019 8 godzin temu, johnnythebest napisał: Czy trzeba pasować te błotniki z intercarsu czy od razu do lakiernika i zakładać na auto? Ja dawalem od razu do lakiernika i pozniej zakladane na auto.
zapsu Opublikowano 22 Czerwca 2019 Opublikowano 22 Czerwca 2019 Teraz, Voucher napisał: Ja dawalem od razu do lakiernika i pozniej zakladane na auto. Bardziej polecasz kupić z Intercars i lakierować niż kupić gotowca z allegro za 300-400 zł? Jak spasowanie z Intercars? Ile zapłaciłeś za lakierowanie i montaż?
Voucher Opublikowano 22 Czerwca 2019 Opublikowano 22 Czerwca 2019 1 minutę temu, zapsu napisał: Bardziej polecasz kupić z Intercars i lakierować niż kupić gotowca z allegro za 300-400 zł? Jak spasowanie z Intercars? Ile zapłaciłeś za lakierowanie i montaż? Zalezy jak chcesz robic. Ja dawalem do lakiernika z cieniowaniem aby jak najmniej bylo widac roznice na aucie. Spasowanie naprawde ok. Sam bylem zaskoczony. Placilem 300 zl za lakierowanie jednego blotnika.
zapsu Opublikowano 22 Czerwca 2019 Opublikowano 22 Czerwca 2019 Dzięki za info. Widzę, że tanio nie będzie. Chyba odpuszczę. Auto ma 17 lat. Lepiej nowe kupić.
YoGi1984 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Kurcze też stoję przed tym dylematem, czy z inter i lakierowanie czy może z alledrogo już w kolorze, na portalu aukcyjnym niby 600zł za komplet, w inter wychodzi trochę drożej bo części 400+ lakierowanie, tylko z drugiej str. osobiście wolałbym trochę dołożyć i mieć w miarę blisko ori niż tanio ale z blachy jak w hondzie, grubości kartki papieru, co byście polecali?
_małyTM_ Opublikowano 26 Czerwca 2019 Opublikowano 26 Czerwca 2019 (edytowane) to co zbiorowe/grupowe zamówionko na ori błotniki? b6 855zł/szt b7 855zł/szt Edytowane 27 Czerwca 2019 przez _małyTM_ vw
YoGi1984 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Opublikowano 27 Czerwca 2019 A co to masz kolego mały za błotniki?
_małyTM_ Opublikowano 27 Czerwca 2019 Opublikowano 27 Czerwca 2019 @YoGi1984 sorki nie dopisałem ori nówki szt
YoGi1984 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Ale to oczywiście tylko w podkładzie? lakierowanie już we własnym zakresie:)
greg2505 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Opublikowano 27 Czerwca 2019 W tej cenie za 1 macie 2szt zamiennika w kolorze ,czy warto inwestować ,te ori też pewnie nie wiele dłużej wytrzymają, wszystko zależy od zabezpieczenia
YoGi1984 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Z jednej str. co ori to ori, ale z drugiej str. fakt jest taki że cena czyni cuda:D 1700 + lakierowanie dwóch elementów to faktycznie robią się już koszta. W tej kwocie to z inter pewnie ze dwa razy bym wymienił błotniki razem z lakierowaniem:D
_małyTM_ Opublikowano 28 Czerwca 2019 Opublikowano 28 Czerwca 2019 dokładnie zasada 3x "c" tylko jest też inna strona czy ta część którą kupisz w polcarze interze itd przypasuje bez rzeźby młotka itd większość blacharzy właśnie narzeka na pasowania
greg2505 Opublikowano 28 Czerwca 2019 Opublikowano 28 Czerwca 2019 Montowałem kilka szt i spasowanie spoko nie widać różnicy poza trochę cieńszą blachą
nitroo Opublikowano 28 Czerwca 2019 Opublikowano 28 Czerwca 2019 12 godzin temu, _małyTM_ napisał: większość blacharzy właśnie narzeka na pasowania Podaj przykład. Montowałem te z Allegro, chłopaki z InterCars i spasowanie super. Mój blacharz/lakiernik był pełen podziwu spasowania.
_małyTM_ Opublikowano 29 Czerwca 2019 Opublikowano 29 Czerwca 2019 @nitroo ale co ci mam podać..namiary na blacharzy? czy jakie elementy nie pasowały albo od kogo kupowane? wystarczy że posiedzisz w biurze i masz styczność z blacharzami/wymieniaczami w ic mieli kiedyś klockenhorma teraz jest "ich" blic czy tam 4max
zapsu Opublikowano 29 Czerwca 2019 Opublikowano 29 Czerwca 2019 25 minut temu, _małyTM_ napisał: @nitroo ale co ci mam podać..namiary na blacharzy? czy jakie elementy nie pasowały albo od kogo kupowane? wystarczy że posiedzisz w biurze i masz styczność z blacharzami/wymieniaczami w ic mieli kiedyś klockenhorma teraz jest "ich" blic czy tam 4max Skoro piszesz, że był problem ze spasowaniem to napisz gdzie były kupione te elementy. Oskarżać jest łatwo.
Randor Opublikowano 30 Czerwca 2019 Opublikowano 30 Czerwca 2019 (edytowane) Ja przerabiałem zamienniki w poprzedniej B5. Szkoda nawet słów. Miałem dwa komplety, te najtańsze i te niby o najwyższej jakości. Po przymiarce bez malowania oba komplety wróciły do sklepu. Syf i ściek najgorszy. Do tego cieńsza blacha i jak by tego nie zabezpieczyć po 2-3 latach wyłazi ruda. Mam znajomego blacharza który robi sporo aut. Odsyła z kwitkiem z miejsca jeśli ktoś przyjedzie ze swoimi zamiennikami. Sam doradza zakup zdrowych używek (w przypadku B6 to chyba niemożliwe) lub zakup zmiennika jakiejś tam firmy do których ma dostęp. Musiałbym dopytać, podobno trzymają formę. Ja bym raczej nie porównywał ori do zamiennika nawet tego najdroższego. Jeśli ktoś robi auto dla siebie wrzuci ori, a jeśli chce je pogonić za rok lub dwa to ulepi wszystko najtańszym kosztem i po Polskiemu niech następny się buja. Edytowane 30 Czerwca 2019 przez Randor
greg2505 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Opublikowano 30 Czerwca 2019 U kumpla 2 rok 2 zamienniki siedzą w b6 i nic się nie dzieje,spasowanie ok ,jeden ma nawet przytarty i zero rudej,kupione na allegro w kolorze
Rekomendowane odpowiedzi