thomson2 Opublikowano 21 Lipca 2008 Opublikowano 21 Lipca 2008 Witam ! Przedstawiam moją furmankę W skrócie : Audi A4 B5 1996 r. 1.9 TDI AFN 110 HP Przebieg licznikowy : 214.000 km + ~100k = przebieg rzeczywisty Z ciekawszych rzeczy to : - 2x elektryczne szyby, elektryczne lusterka - klimatronik - tempomat - szyberdach - felgi 16" - zmieniarka na 6 płyt w bagażniku Co dotychczas zostało zrobione w aucie : - wymiana amortyzatorów z tyłu - wymiana intercoolera - zaślepiony zawór EGR - wymiana rozrządu i wszystkich płynów - zmiana kierunków bocznych na białe - zdjęcie haka - zdjęcie oznaczenia 1.9 TDI z tylniej klapy - wymiana termostatu - wymiana kilku wahaczy z przodu + końcówki drążków i łożyska - wymiana klocków hamulcowych przód + tył Zdjęcia : Wszelkie sugestie oczywiście mile widziane
rafalekx Opublikowano 21 Lipca 2008 Opublikowano 21 Lipca 2008 Ładna maszynka Jak będziesz zakładał większe felgi to proponuję ją trochę obniżyć (-20/-30) Bo trochę wysoko stoi i na większych felgach będzie wyglądała jak "koza" Plany masz bardzo dobre, przednie lampy proponuję takie jak ori poliftowe Valeo soczewkowe Albo identyczny zamiennik Depo Powodzenia w modyfikacjach
Nowak_zg Opublikowano 21 Lipca 2008 Opublikowano 21 Lipca 2008 1. felgi 2. gleba 3. kierunki boczne na biale 4. przednie lampy na valeo/depo/fk 5. sciema szyb 6. chip 7. zdjecie haka ja bym radzil tych 7 modow na poczatek .... jak wykonasz to to dam nastepna liste a tak serio to ladna ... pokaz wnetrze
thomson2 Opublikowano 21 Lipca 2008 Autor Opublikowano 21 Lipca 2008 1. felgi 2. gleba 3. kierunki boczne na biale 4. przednie lampy na valeo/depo/fk 5. sciema szyb 6. chip 7. zdjecie haka ja bym radzil tych 7 modow na poczatek .... jak wykonasz to to dam nastepna liste a tak serio to ladna ... pokaz wnetrze No właśnie, boczne kierunki bardzo dobry pomysł ( i niedrogi) Zdjęcia środka wrzucę w najbliższym czasie, a co do gleby to raczej nie mam tego w planach na razie. Wiem, że auto wyglądałoby fajniej, ale jednak względy praktyczne biorą górę Nie dałbym rady wjechać nawet do garażu mojego
pawelc Opublikowano 21 Lipca 2008 Opublikowano 21 Lipca 2008 autko super .. Ale faktycznie, Hak .... Tagedia ..
efcio Opublikowano 22 Lipca 2008 Opublikowano 22 Lipca 2008 jesli hak taka tragedia to chetnie przygarne go do siebie bo niestety nie posiadam sprzedajacemu bardzo sie spodobal, a czesto jest mi potrzebny i lipa
thomson2 Opublikowano 28 Lipca 2008 Autor Opublikowano 28 Lipca 2008 Zapodaję (z lekkim opóźnieniem) zdjęcia środka. Wyglądem nie powala, ale tragedii też nie ma : I od razu małe pytanko do was : które kierunki boczne ładniejsze ? czy Chyba, że macie jakieś inne propozycje
rafalekx Opublikowano 29 Lipca 2008 Opublikowano 29 Lipca 2008 Kieruneczki te pierwsze całe białe Te drugie typu clear daruj sobie... Nie wyglądają ładnie, te pierwsze są tanie i ładniejsze Ja mam te pierwsze Czy Twoje autko pochodzi z Włoch? I jaki masz tam przebieg podany Bo kierownicę masz wytartą masakrycznie Wybierz się do kogoś niech Ci ją ładnie obszyje, za 100 będziesz miał ładnie obszytą kierę - najlepiej bierz perforowaną
thomson2 Opublikowano 29 Lipca 2008 Autor Opublikowano 29 Lipca 2008 Właśnie zamówiłem te pierwsze kierunki, rzeczywiście będą ładniej wyglądać na aucie. Kierownica jak widać nie jest w najlepszym stanie (na zdjęciu widać jak zakleiłem taśmą małą dziurę w obszyciu ), ale nie jest to dla mnie szczególnie denerwujące. Cały czas odkładam kasę na inne rzeczy, dopiero potem pomyśli się o jakiś poprawkach wewnątrz. Auto kupiłem od prywatnego gościa, który kiedyś sprowadził je sobie z Niemiec. Przebieg w momencie kupna to 206 tys. km .
szybki34 Opublikowano 29 Lipca 2008 Opublikowano 29 Lipca 2008 Ładny Avant, ale ten przebieg to :gwizdanie:
topor Opublikowano 31 Lipca 2008 Opublikowano 31 Lipca 2008 ładne autko:) avanty maja cos w sobie:D:) ale cos z tym przebiegiem nie teges.... u mnie przy 195tys kiera jak nowa.
Nowak_zg Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 ta kiera ma lekko nalatane powyzej 400 000 - 500 000km ja obstawiam miedzy 500 a 600 tys km
topor Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 ja uwazam tak samo... sam kiedys cofalem o 200tys licznik:)
dario_spider Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 ja mam nalatane niby 180 tys i kiery tez nie mam zbytnio zurzytej wiem ze przy przebiegach około 200-240 tys piepszy sie ta siatka na tłumiku tutaj przy silniku sprawdz jej stan i bedziesz miał tez jakis tam poglad na to
topor Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 heheh a jak sprawdzisz jej stan kolego?? :gwizdanie:
loco87 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Ma nalatane 1-2,5mln. A może Ktos poprostu jezdzil z sygnetami....Może mial szorstkie ręce...
thomson2 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Ta kierownica raczej nie jest od tego modelu. Ktoś wcześniej musiał sobie wymienić oryginalną kierownicę na taką i może była już ona wtedy dość mocno zużyta. Ogólnie całe wnętrze dość mocno wytarte, fotele z przodu też nieoryginalne, ale nie ma się czym przejmować
topor Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 moze byc:) oby tak bylo:) zobacz po kodach jaka miales pierwotnie kierownice:)
Smieszny Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Coś jest nie tak bo manetka od biegow jak nowka, gumki na pedalach wytarne jak przy przebiegu 200tys a kierownica
Rekomendowane odpowiedzi