czarny286 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Opublikowano 11 Czerwca 2013 koledzy,pewnie nie raz montowaliście w swoich audiczkach wahacze na przód,moje pytanie jest takie jak poprawnie założyć wahacze z przodu ? dokręcać normalnie mając auto na lewarku ? czy zrobić to w inny sposób ? jak powinien wyglądać poprawny montaż ?
darko Opublikowano 11 Czerwca 2013 Opublikowano 11 Czerwca 2013 składasz wszystko dom kupy,auto na kołach spuszczasz na ziemie,kilka razy bujasz przodem i wtedy śmiało można wszystko poskręcać na mocno,wahaczy nie skręca się na podnośniku bo zaraz będzie po gumowych tulejach
czarny286 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2013 ok,rozumię ale po czynnosći wymienionej przez ciebie z powrotem trzeba podnieść auto do góry na lewarek i skręcić,więc wychodzi na to samo tak ? czy skręcamy wahacze kiedy auto stoi na kołach,wtedy jest gorszy dostęp,praktycznie wogólę,muszę u mnie wymienić wahacze a nie chcę lipy odwalić,dodam,że raz już wymieniałem ale nie wiem czy to dobrze zrobiłem ?
Bartoszzz Opublikowano 11 Czerwca 2013 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Tam gdzie są sworznie dokręcasz na podniesionym aucie, natomiast gdzie są tuleje gumowe to tylko załapujesz śrubę z nakrętką, ale nie skręcasz na gotowo. Auto na koła bujasz nim, możesz nawet się przejechać parę metrów i wtedy co ważne skręcasz nie podnoszą auto, tak jak stoi. Jak dla Ciebie jest mało miejsca to zamiast koła jakieś klocki pod piastę aby za symulować wysokość koła.
xXPiotrekXx19 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Opublikowano 12 Czerwca 2013 koledzy ja też przymierzam sie do wymiany już zamówiłem sobie lemfordery i teraz tylko pytanie o montaż napewno będę to montował w garażu nie mam żadnego kanału ani podnośnika więc co możecie polecić żeby to dobrze zrobić
xXPiotrekXx19 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Opublikowano 12 Czerwca 2013 spoko już znalazłem właśnie teraz czytam.
Rekomendowane odpowiedzi