graba83 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Witam Otóz przyszedł ten czas kiedy trzeba rozkminić nad wymianą kompletu z przodu. Stad moje pytanie bo przymierzam się do zakupu MS ale są straszne rozbieżności od 480-650zł. Nie przejmować sie tą rozbieżnościa w kasie czy może wyszła jakaś słabsza partia? Mogę zamiast tych MS mieć w tej samej cenie QAP (mam założone dwa wahacze i o dziwo są dobre po 15kkm). Moze macie jakiegoś dobrego dostawcę?
Bartoszzz Opublikowano 12 Czerwca 2013 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Może czegoś w komplecie nie ma i jest inna cena. Każdy sprzedawca ustala swoją marże więc i rozbieżność będzie. Odezwij się to TOM77 u nas na forum, pracuje w hurtowni moto, więc cena będzie spoko i pewność co do towaru.
Johny_92 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Opublikowano 12 Czerwca 2013 A kupując nowy komplet o co zadbać aby było? Pewnie najlepiej wymienić od razu wszystkie śruby itd tak?
Bartoszzz Opublikowano 12 Czerwca 2013 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Generalnie w komplecie powinno być 8 wahaczy, 2 łączniki stabilizatora i końcówki drążków oraz śruby montażowe. Niektórzy producenci dokładają nawet drążki kierownicze do zestawu. Jeżeli kupujemy wahacze z MS to nie zakładać końcówek drążków (szybko padają i podwójne koszty ustawiania zbieżności), tylko kupić jakiejś lepszej firmy np. Lemfordera i wtedy powinniśmy mieć na dłuższy czas spokój nie wielkim kosztem.
graba83 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2013 Wlasnie jest cały komplet z koncowkami stabilizatorami + gumy stabilizatora
Johny_92 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Jakiś czas temu wymieniałem końcówki drążków, jeśli teraz będę zmieniał wszystkie wahacze, to powinienem wymienić też te końcówki ?
Bartoszzz Opublikowano 12 Czerwca 2013 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Wlasnie jest cały komplet z koncowkami stabilizatorami + gumy stabilizatora Wszystko zapewne zależy od marży pewnie, choć te najtańsze mogą być jakieś trefne, choć to nic pewnego. Tak ja pisałem wcześniej, bym odezwał się do TOM77, będą z pewnego źródła i dlatego bym nawet dołożył parę złotych dla pewności. Jakiś czas temu wymieniałem końcówki drążków, jeśli teraz będę zmieniał wszystkie wahacze, to powinienem wymienić też te końcówki ? Jeżeli niedawno zmieniałeś i są w porządku to nie ma absolutnie żadnego sensu je zmieniać wraz z wahaczami.
Johny_92 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Czyli teraz pozostaje czekać na odpowiedź od TOM77, ile sobie życzy za wahacze i łączniki stab. Dzięki za pomoc
Fifiński Opublikowano 13 Czerwca 2013 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Ja rok temu kupowałem na allegro, wybrałem najtańszego gościa - jak do tej pory wszystko super, przegląd w tamtym tygodniu robiłem - przód dobry. Jedynie co to brałem końcówki drążków lema, bo te z ms nie wytrzymują podobno za długo. Ps - nie muszę mówić jakie mamy wspaniale drogi na śląsku, tak że z całego serca polecam MS
stomi Opublikowano 13 Czerwca 2013 Opublikowano 13 Czerwca 2013 końcówki ms wytrzymują długo, u mnie już ok 40kkm i nic się nie dzieje tylko z one są tak skonstruowane że brakuje im sztywności cały czas ten drążek idący od maglownicy chodzi w nim delikatnie wzdłużnie i przy ustawianiu zbieżności ustawia się średnią tego luzu. Raczej nie do wyczucia podczas jazdy.
graba83 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2013 Wahadła zakupine. Okazało się, że te najtańsze najzwyczajniej nie miały końcówek drążków i taka opcja mnie osobiście interesowała po licznych wypowiedziach na forum. Domówiłem sobie 2x mooga i zaczynam testować od połowy tygodnia. THX
Chadury89 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Chyba byly dwa rodzaje wachaczy MS. Raz widzialem z gwarancja na 60000km a innym razem 20% wzmocnione z gwarancja na 80000km. Ja rok temu z allegro kupilem te drugie za 570zl i jak do tej pory nie narzekam:)
graba83 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2013 Dzwoniłem do gościa wcześniej co ma na stanie i ma świeże partie z Gorlic z gw na 80000 lub 2lata. Musisz mieć tylko rachunek z miejsca gdzie robiłeś, kwit z ust zbieżności i co rok pieczątke od diagnosty, że nic z tym aluminium się nie dzieje. Tyle z teorii. W praktyce wychodzi to różnie i się zobaczy choć pewien scenariusz można sobie dopowiedzieć.
Rekomendowane odpowiedzi