Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dławik klimy ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Szukalem na forum ale nie znalazlem odp. Gdzie znajduje sie dławik klimy w adr-ku 96 rok. Z góry dzieki za info.

Opublikowano

Może to Cię naprowadzi ....:wink:

bez_tytu_u.jpg

Opublikowano

przy podszybiu masz dwa przewody aluminiowe od klimy wchodzące do środka auta,ten dalej od aku jest skręcony śrubunkiem i tam w środku znajduje się dławik-dysza rozprężna,filtr

tylko przed wymianą należy odciągnąć czynnik z układu,przy okazji można wymienić osuszacz znajduje się pod prawą lampą obok chłodnicy klimy

---------- Post dopisany at 18:49 ---------- Poprzedni post napisany at 18:47 ----------

witam kolegę z mieściny

Opublikowano

dzieki koledzy. jestem w domu. przez paparucha pseudo mechaniora jestem w czarnej d.pie. w kwietniu nabijałem klime i kazałem wymienic osuszacz i dławik bo sezon wczesniej juz klima nie dawała rady. przy kasie okazało sie ze kolo tego nie zrobił. a teraz zeby to zrobic musze znowu oddac czynnik zrobic co zrobic i na nowo napełnic.dzieki i pozdro.

Opublikowano

powinien ci zrobić jako reklamacje:facepalm:

Opublikowano

gdzie robiłeś,jak można wiedzieć

Opublikowano

Robiłem to w Strzelcach Opolskich u Jałowego. Duży zakład ponoc konkretny a tu taka lipa. Mechanicy tam to w wiekszosci uczniowie , zakręceni i niekumaci. Nie polecam.

Opublikowano
dzieki koledzy. jestem w domu. przez paparucha pseudo mechaniora jestem w czarnej d.pie. w kwietniu nabijałem klime i kazałem wymienic osuszacz i dławik bo sezon wczesniej juz klima nie dawała rady. przy kasie okazało sie ze kolo tego nie zrobił. a teraz zeby to zrobic musze znowu oddac czynnik zrobic co zrobic i na nowo napełnic.dzieki i pozdro.

jaki jest objaw niesprawnego dławika i osuszacza który Cie skłonił do zlecenia wymiany tych dwóch elementów?

Opublikowano

Słabe chlodzenie wnętrza

Opublikowano

przymierzam się do nabicia klimy i orientuje się w temacie co sprawdzić i co zmienić żeby nabicie klimy nie poszło na marne. W sumie klima od zawsze mi licho chłodziła a po drugie rzadko jej używałem, więc nie wiem jakie są możliwości klimy w moim aucie. Teraz klima już nie włącza się bo czynnika za mało. Pierwsze co to muszę sprawdzić szczelność. Jak możecie to Koledzy podpowiedzcie co dalej i na co uwagę zwrócić, bo znając fachowców od klimy w moim mieście to zaczną od tyłka strony i wpierw nabiją a potem będą ewentualnie myśleć

Opublikowano

Najpierw jedz i niech Ci wyciagna czynnik z układu.

Zapamietaj ile go tam bylo. Potem (to mozesz zrobic sam) wymien osuszacz i dlawik.

No i jedz na uzupelnienie czynnika.

Opublikowano

a jakieś czynności przy sprężarce itd? dodatkowo muszę wymiennić czujniki G17 i G191 bo mam błędy na klimatroniku