Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana, rodzaje i lista liczników w Audi A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

...

Edytowane przez junior555

Opublikowano

• Witam. Moja b7 rocznik 2007, pomoże mi ktoś w sprawdzeniu jaki licznik z kolorowym FIS będzie pasował . VIN podam na pw.
Opublikowano

Do b7 1.8T licznik z kolorowym fis to

8E0920931S

8E0920932H

8E0920933B

Nie do znalezienioa te liczniki, ja szukam takiego ponad rok i ani raz się nigdzie nawet nie pojawił na sprzedaż.

Druga opcja to założenie licznika z innej b7 benzynowej i wyłączenie immo w ecu. Do tego prawdopodobnie dojdzie wymiana transponderów immo w kluczykach.

Opublikowano

VIN wauzzz8e44a115554 jakiego kolorowego szukać? Pomoże ktoś?

Opublikowano

czy ktos pomoze/doradzi jak sobie poradzic z odczytem predkosci i iloscia przejechanych km, zmienilem licznik na kolorowy fis koncowka 930K

z immo sobie poradzilem, niestety z odczytem predkosci i km juz nie

bede wdzieczny za pomoc

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

VIN WAUZZZ 8E 7 6A180806

8ED OWC 0247366

Mam czerwono czarny, chcę kolorowy jakiego szukać?

Opublikowano

VIN WAUZZZ 8E 7 6A180806

8ED OWC 0247366

Mam czerwono czarny, chcę kolorowy jakiego szukać?

8E0920933D

Opublikowano

Szukam osoby z okolic Bielska która ogarnie przekładkę licznika w B7 2006 RB8 mono na RB8 kolor 8E0920933D

Opublikowano

Szukam osoby z okolic Bielska która ogarnie przekładkę licznika w B7 2006 RB8 mono na RB8 kolor 8E0920933D

To można zrobic też wysyłkowo. Wysyłasz 2 liczniki (stary i nowy) dostajesz oba liczniki zakładasz nowy do auta i będzie wszystko jak w starym.

Opublikowano

To można zrobic też wysyłkowo. Wysyłasz 2 liczniki (stary i nowy) dostajesz oba liczniki zakładasz nowy do auta i będzie wszystko jak w starym.

Tylko ciężko bez licznika jeździć :kox:

Auto używane cały czas.

Opublikowano

no to faktycznie się tak nie da:)

3-4 dni bez auta w takim przypadku. Napisałem Ci to na wypadek gdybyś nie znalazł kogoś w pobliżu. Ale myslę że koledzy ci kogos doradzą kto ogarnie taką wymianę bez problemu

Opublikowano

Tylko ciężko bez licznika jeździć

Auto używane cały czas.

Możesz przyjechać do Gliwic, ew. jest jeszcze opcja zdalna ale jeśli miałbyś moduł VFIZ,

wygląda to tak że szafa kolorowa jest u nas, a ty robisz na chwilę dostęp zdalny przez laptopa podłączonego z VFIZ w aucie,

na podstawie z czytanego wsadu możemy zrobić klona w kolorze i wysłać zegary.

Edytowane przez kicoro

Opublikowano

A mogę wysłać swój a wy odeślecie mi już ogarnięty kolorowy.?

Opublikowano

W swojej Audi z roku 2002 (skrzynia ma impulsator) mam licznik 8E0 920 930T montowany w rocznikach >=2003. Zegary były wymieniane przez poprzedniego właściciela. Czy da się VCDS'em sprawdzić, czy prędkość odczytywana jest nadal z impulsatora, czy może już z czujnika ABS?

Mam już zgrany wsad z licznika, więc w sumie wystarczy info, który bajt odpowiada za odczyt prędkości.

Edytowane przez m1chal_p

Opublikowano

A mogę wysłać swój a wy odeślecie mi już ogarnięty kolorowy.?

Tak.

Opublikowano

Ok idzie pw

Opublikowano

Czy ktos moglby mi podac nr. licznika kolorowego i manetki do sterowania do B7 anglika?

Podaje nr. VIN WAUZZZ8E75A444962

Z gory bardzo dziekuje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano

Udało mi się naprawić swój licznik, problem był w pliku pamięci. Gdyby ktoś potrzebował wsad licznika 8E0 920 930J to posiadam takowy. Przed naprawą zakupiłem licznik 8E0 920 950J w celu podmiany a że się udało naprawić mój lepszy model

Opublikowano

Udało mi się naprawić swój licznik, problem był w pliku pamięci. Gdyby ktoś potrzebował wsad licznika 8E0 920 930J to posiadam takowy. Przed naprawą zakupiłem licznik 8E0 920 950J w celu podmiany a że się udało naprawić mój lepszy model to chętnie sprzedam ten 950J za grosze

A co niby udało ci się naprawić w tym liczniku.

Uważajcie na podmianę wsadów w licznikach może skończyć się to unieruchomieniem samochodu!!

Opublikowano

poprawiłem kod pamięci