Przemek0922 Opublikowano 5 Lipca 2013 Opublikowano 5 Lipca 2013 Witam przedstawiam wam moją Audi z 99roku czyli po II lificie Pod maska pracuje 1.9 TDI [AVG] 110km. Audi kupione we wrześniu 2012r , przyjechało do mnie z DE ściągniete przez kolegę. Wiadomo odrazu po kupnie został wymieniony kompletny rozdząd, olej i wsztystkie możliwe fitry. Jak sie poźniej okazało wymienione zostały 3 wahacze z prawej strony 2 koncówki kierownicze i przegub Miałem też przygode z mokrym wnętrzem auta i zostałt poprawione uszczelki pod sterownikiem i filtrem kabionwym jak i wyczyszczony odpływ wody pod aku. Wyposażenie 2x elektryczne szyby elektryczne lusterka climatronic 4x poduszki powietrzne podłokietnik podgrzewane fotele oświetlenie przy lusterku itp. Plany Pomalowanie paru elementów nadwozia wtryski 0.230 turbo awx lub brd i cała reszta potrzebnych rzeczy do zrobienia conajmniej 160km ;P Modyfikacje Wytłuczony katalizaror wyciety tłumik środkowy ,a końcowy pusty Zaślepiony EGR Program na 136KM 302nm Gwint przód, tył TaTechnix Ori ksenon 4800K Wzmacniacz AudioMedia Skrzynia JBL GT5 12 1100W Pomalowane końcówki wydechu w czarny mat Odnowione zaciski 4 sztuki i pomalowane w czarny mat Felgi s-line 18" 225/40 pomalowane w pomarańcz i polerka ramion Ramka grila czarny mat Malowanie lamp na czarny mat A to kilka fotek jak było i jak jest : Tak było po zimie Tutaj mycie autka Gwint i s-line Porównanie Klubowe ramki
flin Opublikowano 6 Lipca 2013 Opublikowano 6 Lipca 2013 Fajna sztuka moze grill w czarny mat a pierscienie audi na pomarancz z felg ? taki luzny pomysl. Widze ze kolega na rejstracji WOR, takze jakby potrzeba bylo pomocy w zrobieniu mocy w autku do zapraszam do Ostroleki : )
cptolgierd Opublikowano 6 Lipca 2013 Opublikowano 6 Lipca 2013 Ładna sztuka ale te wnęki pomarańczowe moim zdaniem są ohydne. Lepsze były poprzednie.
Przemek0922 Opublikowano 6 Lipca 2013 Autor Opublikowano 6 Lipca 2013 Tak jak że wszystkim o gustach sie nie dyskutuje, pomysla na felgi przyszedł i razem z moja dziewczyna wzięliśmy sie so dzieła efekt widoczny na foto mi sie podobają bo wyróżnia sie z tłumu takich samych b5 na drogach jest pełno. Także czekam na dalsze oceny mojego audi )
Karolchrz Opublikowano 6 Lipca 2013 Opublikowano 6 Lipca 2013 jak moja poprzednia dobry model. Nie widziałem jej w ostrowi a często bywam POZDRO
jabluszko Opublikowano 7 Lipca 2013 Opublikowano 7 Lipca 2013 jak dla mnie to kolor mistrz i wygląd kozak napewno sie ogladaja:decayed:
Przemek0922 Opublikowano 13 Września 2013 Autor Opublikowano 13 Września 2013 Na ulicy spotykam sie z różnymi reakcjami , ale zainteresowanie wzbudza duże;p ---------- Post dopisany 13-09-2013 at 20:15 ---------- Poprzedni post napisany 08-07-2013 at 14:04 ---------- Po urlopie przyszedł czas na małe majsterkowanie przy aucie Zająłem sie przednimi lampami bo wydawały sie zakurzone , więc powiedziałem sobie do dzieła ;P ale łatwo nie było lampy valeo naprawde ciezko rozebrac . W pewnym momencie juz sie poddałem i pytałem kolegi z forum o przeróbkę na bixy , ale mówię nie!! - Dam Rade i o to efekt mojej pracy. Rozbiórka Małe porównanie lamp prawa lampa tylko umyta od srodka klosze jeszcze nie polerwane A tutaj mój pomocnik , moja ukochana ;* w tkracie polerowania klosza. a tutaj widac żółte halogeny Niestety nie zrobiłem zdj na aucie po polerce kloszy. Jak pogoda sie poprawi zrobie i wstawie Pozdrawiam
Armi Opublikowano 13 Września 2013 Opublikowano 13 Września 2013 Bixy zawsze robią robotę, nie wiem jak mogłem kiedyś jeździć bez. Większa soczewka, więc i krótkie lepsze. Bardzo dobry mod:kox:
Przemek0922 Opublikowano 15 Września 2013 Autor Opublikowano 15 Września 2013 armistead ale ja bixów nie zrobiłem była tylko umyta soczewka odblysniki i reszta lampy do tego nowe żarniki hid 4300k . A tutaj filmik jak moje Audi pracuje na przelocie
paput Opublikowano 15 Września 2013 Opublikowano 15 Września 2013 Na ulicy spotykam sie z różnymi reakcjami , ale zainteresowanie wzbudza duże;p---------- Post dopisany 13-09-2013 at 20:15 ---------- Poprzedni post napisany 08-07-2013 at 14:04 ---------- Po urlopie przyszedł czas na małe majsterkowanie przy aucie Zająłem sie przednimi lampami bo wydawały sie zakurzone , więc powiedziałem sobie do dzieła ;P ale łatwo nie było lampy valeo naprawde ciezko rozebrac . W pewnym momencie juz sie poddałem i pytałem kolegi z forum o przeróbkę na bixy , ale mówię nie!! - Dam Rade i o to efekt mojej pracy. Rozbiórka http://s7.postimg.org/afm1bl8g7/DSC0992_BL.jpg Małe porównanie lamp prawa lampa tylko umyta od srodka klosze jeszcze nie polerwane http://s23.postimg.org/45k1vvhfr/DSC0999_PL.jpg A tutaj mój pomocnik , moja ukochana ;* w tkracie polerowania klosza. http://s11.postimg.org/3zdzide2n/DSC1004.jpg a tutaj widac żółte halogeny http://s11.postimg.org/5c09y00vz/DSC_0371.jpg Niestety nie zrobiłem zdj na aucie po polerce kloszy. Jak pogoda sie poprawi zrobie i wstawie Pozdrawiam z maski schodzi ci bezbarwyny? dobrze widze? żółte halo dobry mod:kox:
Przemek0922 Opublikowano 15 Września 2013 Autor Opublikowano 15 Września 2013 Paput tak dobrze widzisz bezbarwny schodzi , maska i listwa z tylu na klapie do malowania
wesz82 Opublikowano 15 Września 2013 Opublikowano 15 Września 2013 Ładnie słychać turbo bez tłumików:wink: Gratki bezawaryjności życzę
Armi Opublikowano 15 Września 2013 Opublikowano 15 Września 2013 armistead ale ja bixów nie zrobiłem była tylko umyta soczewka odblysniki i reszta lampy do tego nowe żarniki hid 4300k . A tutaj filmik jak moje Audi pracuje na przelocie szkoda, myślałem że jak lampa była rozbierana to wleciała większa soczewka:grin:
Przemek0922 Opublikowano 17 Września 2013 Autor Opublikowano 17 Września 2013 Może kiedyś przyjdzie pora na bixa wesz82 a dzięki i również bezawaryjności kaFFFar wiesz v6 to nie jest ale brzmi lepiej od seri ;D
kaFFFar Opublikowano 18 Września 2013 Opublikowano 18 Września 2013 wlasnie slysze tez mam taki sam silnik i bede musial tak zrobic dasz jakies zdj jak to od dolu wyglada ?
Przemek0922 Opublikowano 25 Października 2013 Autor Opublikowano 25 Października 2013 Sorki panowie za brak odp ale brak czasu i obowiązki przeszkodziły w odwiedzaniu forum jak rownież prac przy audi. Dziś wpadłem na pomysł żeby spróbować upalić troche opony chodź nigdy tego wcześniej aż tak nie robiłem A co do wydechu Kaffar to bedzie zmiana na kwasa i końcówki bede robił na wzór Audi A6 C5 po 70mm każda A o to fotki TAKŻE TDI TEŻ POTRAFI
kaFFFar Opublikowano 25 Października 2013 Opublikowano 25 Października 2013 Ja mam kwasowki 80mm i są kozak bierz 80
Rekomendowane odpowiedzi