witjacrf Opublikowano 11 Lipca 2013 Opublikowano 11 Lipca 2013 Witam. Otóż wczoraj niefortunnie przywaliłem przy prędkości 5km/h w krawężnik skręcając. Przywaliłem tylnym kołem. Poniżej zamieszczam foto bo mam wrażenie że zrobił się lekki guz na oponie po stronie zewnętrznej. Powiedzcie mi czy mogę na tym jeździć i czy coś takiego grozi wystrzałem? Uploaded with ImageShack.us [/img] Uploaded with ImageShack.us
gerlinski Opublikowano 14 Lipca 2013 Opublikowano 14 Lipca 2013 Ja bym wymienił....choć koszt będzie spory sądząc po profilku opony......
OLIVER Opublikowano 14 Lipca 2013 Opublikowano 14 Lipca 2013 Ja mam podobną sytuację tylko ze guzka mam ok 10mm średnicy ..A Ty masz o wiele większego... ,opona prawie nówka i gościu od kół powiedział że tego typu uszkodzeń się nie robi i opona do wymiany...(pęknięte -przecięte płótno wewnątrz ) no i leży czeka na złomowanie ...w jej miejsce kupiłem nowa ....
piotrsob1 Opublikowano 14 Lipca 2013 Opublikowano 14 Lipca 2013 Jak Ci życie miłe to kupuj nową, chyba że nie przekraczasz 100km/h Prawdopodobnie opona po tym uszkodzeniu będzie "tupać":whistling:
OLIVER Opublikowano 14 Lipca 2013 Opublikowano 14 Lipca 2013 Prawdopodobnie opona po tym uszkodzeniu będzie "tupać":whistling: Nic nie " łupie " Przynajmniej u mnie nic sie nie działo.......Nawet o tym nie wiedziałem ...dopiero przy zmianie na zimowe wyszło szydło z worka...Tyle ze ja miałem od wewnątrz i nie widziałem tego .. Ale również proponuje wymiane na inną ...BEZPIECZEŃSTWO NIE MA CENY!!!!!!
piotrsob1 Opublikowano 14 Lipca 2013 Opublikowano 14 Lipca 2013 Prawdopodobnie opona po tym uszkodzeniu będzie "tupać":whistling: Nic nie " łupie " Przynajmniej u mnie nic sie nie działo.......Nawet o tym nie wiedziałem ...dopiero przy zmianie na zimowe wyszło szydło z worka...Tyle ze ja miałem od wewnątrz i nie widziałem tego .. Ale również proponuje wymiane na inną ...BEZPIECZEŃSTWO NIE MA CENY!!!!!! Nie łupać tylko tupać Miałem kiedyś tak uszkodzoną oponę i pow 140 km/h był efekt jak by nie była wyważona, ponowne wyważenie nic nie pomogło i dopiero wtedy zauważyłem co jest grane. Wymiana laczka załatwiła sprawę
witjacrf Opublikowano 15 Lipca 2013 Autor Opublikowano 15 Lipca 2013 Dodam że u mnie przy prędkości nawet 180km/h nic nie trzepie nic nie tupie...
Sliwka Opublikowano 15 Lipca 2013 Opublikowano 15 Lipca 2013 Dodam że u mnie przy prędkości nawet 180km/h nic nie trzepie nic nie tupie... podziwiam Twoją odwagę
OLIVER Opublikowano 15 Lipca 2013 Opublikowano 15 Lipca 2013 Dodam że u mnie przy prędkości nawet 180km/h nic nie trzepie nic nie tupie... podziwiam Twoją odwagę Dokładni......... ja mam jak pisałem 10 mm guzka a w tym miejjscu jak od środka opony na cisne palcem to jest o wiele miękcej niż w normalnym miejscu..znaczy ze miejce to już jest sporo osłabione i grozi to wystrzałem opony A tego nikt chyba by nie chciał doświadczyć Maciek...weź sobie to do serca bo nie jesteś sam na drodze ...
Rekomendowane odpowiedzi