Grigori Opublikowano 28 Lipca 2013 Opublikowano 28 Lipca 2013 (edytowane) Latem 2013 roku całkiem przypadkiem zakupiłem Audi B5 S4 Avant.Auto z 1998 roku a zatem przedliftowe, jednak tylne lampy są zmienione na polift tak jak i konsola w środku.Auto zakupiłem można powiedzieć w konfiguracji stage I :jeden duży intercooler z przodu, na tyle duży że nie zmieściła się chłodnica klimatyzacji ( rozkminie jak to ogarnąć bo jest gorąco )wydech 3 calowy przelotowy bez katów z jednym końcowym przelotowym tłumikiem.mocny program ( chip ) w TTC Krakówwkładka gąbkowa filtru powietrza PIPERCROSSjak pojadę na hamownię to pochwalę się wynikiem, na obecną chwilę wiem tylko że na pewno jest dobrze ponad 300 KM.Po zakupie było trochę do roboty i wykonałem następujące wymiany :komplet wahaczy prawa i lewa strona przód MOOG/TRWłączniki stabilizatora LEMFORDERtarcze tył TRWklocki tył BREMBOolej silnikowy MILLERS Racing 5W40filtr oleju WIXfiltr paliwa WIXuszczelki dekla zaworówkompletne sprzęgło z dociskiem LUKsprężyny -20mm EIBACH przód i tyłdo wymiany jeszcze mi pozostało ( części będą w przyszłym tygodniu )wyświetlacz FISsilniczek tylnej wycieraczkiplastiki w bagażniku ( pęknięty zaczep rolety )trójnik przepustnicy na wzmocniony tak aby wytrzymał 1,2 barobecnie oddałem auto do lakiernika w celu pomalowania zderzaków ( porysowane, a tylny delikatnie wgnieciony ) , tylna klapa ( delikatna wgniotka ) , lewe tylne drzwi inny kolor ( wymienione po przytuleniu się innego auta ), oraz dach ( oznaki korozji pod relingami )w przyszłym tygodniu będzie pomalowana potem jeszcze elektromechanika, problem z ABS i gotowa.Oczywiście dalsze podnoszenie mocy chodzi mi po głowie, ale na początek nie jest źle, auto daje radę.zdjęcia zaraz po zakupie w trakcie napraw. Edytowane 19 Października 2015 przez Grigori
laszek91 Opublikowano 28 Lipca 2013 Opublikowano 28 Lipca 2013 Ładna Daj troche wiecej fotek Powodzenia w modzeniu! :decayed:
slavko87 Opublikowano 28 Lipca 2013 Opublikowano 28 Lipca 2013 ogarnij jakies lepsze foto bo te to porazka
Grigori Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Opublikowano 28 Lipca 2013 te robione komórką jeszcze na kanale, w przyszłym tygodniu jak wyjedzie od lakiernika będą lepsze
kamilus Opublikowano 28 Lipca 2013 Opublikowano 28 Lipca 2013 dwururka lepiej by tu pasowała Czekamy na wiecej zdj
karol24 Opublikowano 29 Lipca 2013 Opublikowano 29 Lipca 2013 Wydech oczywiście chodzi mi o to co widać na fotach. Sprężyny Eibacha tylko -20? To oni robią takie?
Armi Opublikowano 30 Lipca 2013 Opublikowano 30 Lipca 2013 Jak na auto kupione przypadkiem to całkiem nieźle:naughty:
Grigori Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Opublikowano 5 Lutego 2015 UPGRADE : auto dostało : dwie nowe turbosprężarki K04 od RS4 dwa nowe tłumiki z nierdzewki środkowy i końcowy wtryski BOSCH 440cc wkładkę filtra BMC doloty do turbin 60mm z nierdzewki pompę paliwa WALBRO 255lph sterownik od polifta program w DIGITUN docisk od RS4 nabicie kevlaru na tarczę sprzęgła remont skrzyni biegów doładowanie peak 1,6 , stałe 1,4 bar Obecnie po testach porównawczych, auto jest szybsze od najnowszej S8, od Carrery Turbo 997 co mnie cieszy niezmiernie. Duże problemy z trakcją na pierwszych 2 biegach na suchym, na mokrym 4 mieli z niutona, ale jest przyjemnie
matteusz Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 wykres z hamowni dawaj Super auto, moje marzenie
chudy30 Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 trochę zaniedbane ale powodzenia w doprowadzania do ładnego stanu
Grigori Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Opublikowano 27 Lutego 2015 owszem, jak były parchy to zrobione kwasami i lakierowanie i auto zdrowe, a zarysowaniami ja się w ogóle nie przejmuje tym bardziej że auto odkąd się przeprowadziłem stoi na ulicy zatem nie ma co przeżywać . Hamownia będzie jak przy okazji gdzieś się wybiorę, po przepływce wychodzi w okolicach 440 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/23a79ddd812b1010.html
emay Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 I pewnie zaraz Twoja bedzie na sprzedaż
Rekomendowane odpowiedzi