michalsoldat Opublikowano 30 Lipca 2013 Opublikowano 30 Lipca 2013 Siema, niedawno kupiłem audi A4 B5 z 95 roku dopiero po nocnych jazdach zauważyłem że ponad połowa żarówek podświetlających tablicę rozdzielczą jest przepalona ... przez co nie widzę ile nocą zasuwam... Czy wie ktoś jak nazywają się te żarówki? Model itp... Oraz czy do podświetlenia panelu klimatyzacji używa się tego samego modelu? dzięki za odp...
karol24 Opublikowano 31 Lipca 2013 Opublikowano 31 Lipca 2013 Chodzi Ci o licznik zapewne o licznikach jest tematów dużo http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/wymiana-diod-liczniku-258964/
jacek70 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Wszystko zależy od licznika.Ja miałem żarówki takie na plastikowym cokole nie znam symbolu ale kolor plastika jest inny dla każdej wartości Watt.Są szare ,białe , kawa z mlekiem,pomarańcz i niebieskie.Jeżeli masz żarówki to wymień wszystkie bo przy wyciąganiu licznika część może ci paść . Te typy tak mają.Natomiast jak wymieniłem licznik na sześcio-zegarowy,też 95r. to do podświetlania były czerwone ledy.
michalsoldat Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Znalazłem takie żaróweczki... ŻARÓWKI B8.3d 1.2W 12V BAX BLACK VECTA 10 szt. - B8 - Żarówki 12V - Oświetlenie - FunCars Myślicie, że będą pasować?
jacek70 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Tak jak pisałem nie znam symbolu żarówki ale ja miałem na 100procęt 1.2W.
flin Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Kolego, najprostsza metoda, wyjmij licznik ( i tak Cie to czeka) zobacz co tam siedzi, policz ile sztuk jakiej mocy musisz kupic i po temacie, w klimatroniku jedna moc, w liczniku druga moc, musisz popatrzec. Chwila roboty
jacek70 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Z tego co pamiętam to kontrolki kierunków i kontrolka długich 1,5W pozostałe kontrolki 1,1W ale ja dałem 1.2W. A do klimatronika 0,2W.Ale najlepiej będzie jak zrobisz jak pisał flin.
michalsoldat Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Już wyczaiłem jakie żarówki są potrzebne do deski rozdzielczej ( przynajmniej mojego audi z 95r) pasują żarówki: R5 w oprawce - B8.4D 12V 1,2W do nich najlepiej dokupić takie czerwone ''czapeczki'' by a czerwono świeciły gdyż folia na licznikach w połączeniu z białymi żarówkami nie daje koloru czerwonego. Mam nadzieję, że komuś się przydadzą te info
flin Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 W moim liczniku nie musialem oklejac zarowek, moze nie masz tej folii w zegarach ? bo az dziwne
Rekomendowane odpowiedzi