Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

TorSen na tylną oś, robim terenufffkie...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

dopiero w czwartek mogę je do Ciebie wysłać

musisz mi podać długośc tylnych przewodów

Opublikowano

łaczna tych 3 ?

---------- Post dopisany at 23:45 ---------- Poprzedni post napisany at 23:42 ----------

ETKA pokazuje 160 (elastyczy) 160 (sztywny) i 215 (elastyczny) czyli razem 535mm

Opublikowano
  • Autor

Potrzebuje dlugosc tylnych przewodów.

Musisz wlesc pod auto i zmierzyc od sztywnego przewodu do zacisku. Bo nie pamiętam :facepalm:

Opublikowano

to juz ci napisalem powyzej ale zmierze dla pewnosci, miedzy zaciskiem a sztywnym z pominieciem tych trzech dwoch elastycznych i sztywnego

Opublikowano
  • Autor

Zmierz dokładnie bo wydaje mi sie ze byl 3cm krótszy

Opublikowano
Potrzebuje dlugosc tylnych przewodów.

Musisz wlesc pod auto i zmierzyc od sztywnego przewodu do zacisku. Bo nie pamiętam :facepalm:

U mnie było zrobione 74 cm jak pamiętam...ale jest ciut przydługi...(źle zmierzyqłem..) bym robił teraz to ...70-71 cm.

wysłane z one v :)

Opublikowano
  • Autor

ale u Ciebie sa zaciski od S4 B7 a tam przewód wchodzi od góry

Opublikowano

tomik nie wiem jak to zmierzyc, drogą tak jak idzie obecny przewód czy oby jak najkrótszy tak aby nie był nigdzie zbytnio zagięty

Opublikowano
  • Autor

dobra, zmierze we wtorek

dzisiaj gadałem z gosciem który tez ma dwa Torseny, ale on ma jednego na przodzie :whistling:

mówił ze tez chciał wrzucic na tył ale wydawało mu sie to zbyt proste :grin::grin::grin:

auto bardzo dobrze sie prowadzi, ale jak mówił zrobiło sie bardziej podsterowne :eusathink:

Opublikowano
dobra, zmierze we wtorek

dzisiaj gadałem z gosciem który tez ma dwa Torseny, ale on ma jednego na przodzie :whistling:

mówił ze tez chciał wrzucic na tył ale wydawało mu sie to zbyt proste :grin::grin::grin:

auto bardzo dobrze sie prowadzi, ale jak mówił zrobiło sie bardziej podsterowne :eusathink:

To normalny efekt, dlatego dziwiłem się jak pisałeś ze Twój się prostuje z torsenem z tyłu zamiast zacieśniać :dontknow:

Opublikowano
  • Autor

też mnie to dziwi ale sprawdzałem kilka razy i za kazdym razem jest to samo

wie ktos może jakie oznaczenie ma skrzynia biegów w moim pazdzierzu ?

EEP, DWM, DWR, ENP ????

jest to zapisane w kodach wyposazenia ????

Opublikowano

pewnie, powinno być na wlepie w bagażniku

Opublikowano

Jest na wlepce na 100%:wink:

Opublikowano
  • Autor

dobra dzieki, zapomniałem o wlepce :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Opublikowano

Jak dyfer daj to skrzynia dwr

Opublikowano
Jak dyfer daj to skrzynia dwr

no a u mnie eep jest z daj

Opublikowano

ale w benzynie tak było :) DWR to najkrotsza skrzynia, były też nieco dłuższe DWMy w 1.8T chyba (rzadko) i V6 benzynach 5 biegowki ale wtedy dyfry miały oznaczenie DAK - 37/9 przełożenie

musze kiedyś się nauczyć całej tej filozofii w skrzyniach, czemu właśnie w 1.9TDI były skrzynie o tych samych przełożeniach 35/9 co w 1.8T a mimo to mają inne predkości na tych samych obrotach, a dyfry też wraz mają te same - wiem że rozmiar kół zębatych na poszczegolnych biegach mają różne ale co jeszcze to nie wiem, bo jeśli to jedyna różnica to można by było wsadzić jedynie koła d piątego biegu z TDI do benzyny i pierwsze 4 biegi mieć normalne a 5ty bieg to by był nadbieg na ponad 250 km/h ;D

Opublikowano
  • Autor

Piotrek, to jest przełożenie przekładni głownej

musisz jeszcze zwrócic uwage na przełozenia poszczególnych biegów

stąd ta róznica w predkosciach i obrotach

Opublikowano

tak wiem dlatego koła mają różne rozmiary/ilość zębów - tak jak w rowerze z przerzutkami

musze po prostu pobawić się kalkulatorem i policzyć jakie predkosci miało by 1.8T na skrzyni np EEP na poszczegolnych biegach, ale nie wiem jak to zrobić bo przecież przełożenia głowne mają te same i nic mi to nie daje do obliczen

---------- Post dopisany at 19:46 ---------- Poprzedni post napisany at 19:35 ----------

po prostu brak mi przelozen poszczegolnych biegow skrzyn DWR i EEP i nie wiem gdzie moge znalezc takie dane :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

w ETCE jest przeciez info

1 bieg: DWR 34/9 EEP 35/10

2 bieg: DWR 37/17 EEP 35/18

3 bieg: DWR 40/28 EEP 38/31

4 bieg; DWR 35/34 EEP 31/37

5 bieg: DWR 31/37 EEP 27/41