Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

TorSen na tylną oś, robim terenufffkie...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pozytywne swiry z was :kox:

Opublikowano
  • Autor

Gdyby doba była 2razy dłuższa to mialbym czas na wiecej takich rzeczy, a tak du...a :kwasny:

---------- Post dopisany 20-11-2013 at 14:19 ---------- Poprzedni post napisany 17-11-2013 at 20:32 ----------

Pimp my ride :naughty:

Nie długo on board :decayed:

100% blokada !!!!! :naughty:

20131120_140758.jpg

Opublikowano

Dev śledzę posty od początku i czekam aż lada dzień wymyślisz sposób wpakowania q do ośki. :buhaha:

Nie przestajesz mnie zaskakiwać :thumbup:

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj rozbiore dziada i zobaczę co dalej :decayed:

Opublikowano
Dev śledzę posty od początku i czekam aż lada dzień wymyślisz sposób wpakowania q do ośki. :buhaha:

Ale to już ktoś na forum oferował przecież :decayed:

Opublikowano

Tak ale do B6 a koledze chodziło chyba o B5 :decayed:

Opublikowano

Tak ale do B6 a koledze chodziło chyba o B5 :decayed:

dokładnie w bepińć ;D teoretycznie nie możliwe

Opublikowano

Panowie, wiem, ze jak zwykle spozniony pisze i nie w pore ale...

B5 ma takie a nie inne wymiary bo naped Quattro zostal zaadaptowany w B4 (z niewielkimi zmianami).

Opublikowano
  • Autor

mozna zapodac Torsena na przod, nie da to oczywiscie mozliwosci Q ale zawsze to lepsze

Opublikowano

Przemyślę przy swap`ie. Prędzej chyba zaminię ADR na coś większego z q :D

Opublikowano

dyferek obsadzony blokada działa zima tuż tuż:)

Opublikowano
:kox:
Opublikowano
  • Autor

Jak ogarnąłeś sterowanie blokadą ???

Opublikowano

jak zrobiles sterowanie podcisnieniem?

Opublikowano
  • Autor
:polew:
Opublikowano

hehe:D

Opublikowano

w googlach wszystko znajdziecie no chyba ze małego rumuna z dobrymi płucami pod maske upchacie :)

Opublikowano
  • Autor

Daj link

Opublikowano

odnośnie mostu z 80tki znalazłem cos takiego, opis naprawy

JEST!!

sterownik pod kanapą nie dostawał podciśnienia. Jakby ktoś jeszcze miał problem z blokadą to na najłatwiej jest sprawdzić sterowanie w następujący sposób

-odkręcamy kanapę

-ze sterownika ściągamy przewody

-jeśli żaden z przewodów nie zasysa nam palucha (przy włączonym silniku oczywiście) znaczy że z silnika nie idzie podciśnienie.

-dmuchamy po kolei we wszystkie przewody paszczą, jak cyknie i zapali się zielona lampka to spadł/zerwał się przewód z kolektora na silniku lub jest nieszczelność po drodze

-jeśli się w dalszym ciągu nie włącza należy sprawdzić gumowe przewody idące do lewego tylnego nadkola, do takiego białego urządzonka przy moście

-Jeśli wygląda że jest ok, podnosimy któreś tylne koło( najlepiej kanał) obracamy nim, a drugi "ktoś" próbuje wcisnąć siłownik wychodzący z tego "białego czegoś" przy moście

-jeśli w odpowiednim ułożeniu/obrocie koła, siłownik wejdzie głębiej, a kołem nie będzie się dało obracać znaczy że sam mechanizm jest sprawny i trzeba szukać w szczelności układu

-jeśli wciskanie siłownika nie daje efektów może oznaczać, że pękły plastikowe widełki wchodzące do mostu( ponoć dostępne w serwiscie całkiem niedrogo, ale wymiana wiąże się z rozbiórką mostu- zgadujuę że drogo lub bardzo czasochłonnie :) )

-możliwe jest też, że siłownik się po prostu zapiekł - tu już wiadomo co robić

- dodatkowe info: -niedziałający licznik nie wpływa na działanie blokady ( może ewentualnie jej nie wyłączać, powyżej zadanej mu prędkości)

-jeśli chce ktoś obejść wyłączanie blokady powyżej 25km/h (czy ilu tam) należy przeciąć biało-niebieski kabelek. idący do wtyczki, podłączonej do sterownika. Proponowałbym zrobienie przełącznika - żeby nie okazało się że ktoś w zakręcie przy 160km/h nie włączy tej blokady dla jaj czy coś :) Efekt pewnie podobny jak zaciągnięcie ręcznego

Mam nadzieję, że te informacje się przydadzą. Można większość z tych rzeczy znaleźć w tym temacie. Ja chciałem wszystko zebrać do kupy. Sam trochę się naszukałem, namartwiłem etc. Może komuś to oszczędzi czasu i nerwów. Jeśli w czymś się pomyliłem, proszę mnie poprawić. W temacie quattro.gif nie jestem jeszcze wyjadaczem

---------- Post dopisany at 10:08 ---------- Poprzedni post napisany at 09:45 ----------

Audi 80 Klub Polska :: [b4 coupeAAH] Blokada tylnego mostu

Opublikowano
  • Autor

Taaaa

?.. wszystko dobrze ale dla wolnossaka

Z turbo trzeba pokombinowac