scubi206 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Kupiłem lampy xenon (nie bi) niestety bez silniczków regulacji poziomu. Przełożyłem silniczki ze swoich lamp (H7), zmieniłem wtyczkę z 4 pinowej na 3 pinową i niestety ręczna regulacja nie działa Wie ktoś jak to podłączyć, kupić inne silniczki, coś tam zmostkować? Przeszukałem całe forum ale nie znalazłem odpowiedzi jak to zrobić w xenonie, jest tylko opis jak zrobić w bixenonie.
Chowix Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 bixenon a xenon to raczej niczym się nie różni jeżeli chodzi o silniczki regulacji - jedynie może być różnica w podpięciu drogowych świateł. Bi a zwykły różni się soczewką raczej ino.. ale mogę się mylić !
wrclaguna Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Moze cos ten temat pomoże ===> http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/wyrezac-reczna-regulacje-lampach-bi-xenon-audi-a4-b6-271058/index2.html
scubi206 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Temat rozwiązany. Regulacja z kabiny działa Zmiana pinów w kostce przy silniczku regulacji. Dla potomnych: silnik w xenonie ma 4 piny, w zwykłej lampie H7 na 3 piny. Wyjmujemy silniczki wraz z kostką z lampy H7 i przekładamy do ksenonów. Podłączenie kabelków kolorami w kostce: 1.Czarny 2.Brązowy 3.Niebieski.
Dbaluch Opublikowano 4 Marca 2022 Opublikowano 4 Marca 2022 Witam wiem że temat bardzo stary ale nadal przerabiany a więc Mógłbyś bardziej po kolei i szczegółowo to opisać, mam ten sam problem co ty . Pisałeś że przełożyłeś silniczku z lamp h7 do lamp xenon, one pasują idealnie bo inni piszą że ze różnią się znacznie długością , czy wtyczki od strony instalacji również muśiałeś zmieniać ?
Dbaluch Opublikowano 4 Marca 2022 Opublikowano 4 Marca 2022 Dzięki za zainteresowanie się tematem, czyli wyjmuje silniczki z lamp xenon w ich miejsce wkładam silniczku od lamp h7 i co dalej ?
Langista Opublikowano 21 Marca 2022 Opublikowano 21 Marca 2022 Wydaje mi się, że silniczki z lamp ksenon są inne ale tu pewny będzie @kamil-vag
Dbaluch Opublikowano 21 Marca 2022 Opublikowano 21 Marca 2022 Sam już nie wiem , autor tematu opisał co i jak ale powiem szczerze że nie do końca to rozumiem jak on przekładał te silniczki, jak dla mnie za mało szczegółów
Langista Opublikowano 21 Marca 2022 Opublikowano 21 Marca 2022 Jak do rąk nie weźmiesz to i tak nie będziesz wiedział co zrobić.
Dbaluch Opublikowano 21 Marca 2022 Opublikowano 21 Marca 2022 Nakupic części może potrzebnie może nie potrzebnie żeby wziąść je do rąk to jak dla mnie średni pomysł
kamil-vag Opublikowano 21 Marca 2022 Opublikowano 21 Marca 2022 Same silniczki pasują bez problemu z lamp xenon do H7 i na odwrót, inny jest w bixenonie tylko. Jeśli robisz przekładkę (z h7 na xenon) silniczka, to żeby działała ręczna regulacja to musisz zmienić piny na tej małej wtyczce od silniczka, xenon jest sterowany z 4 przewodów, zwykła regulacja z 3 i są w innych miejscach...nie pamiętam teraz dokładnie co i jak ale zwykły miernik i można sprawdzić sobie jak jest w zwykłej lampie a jak w xenonie i wyciągnąć wnioski, jak sobie nie poradzisz to pisz, to sprawdzę to w wolnej chwili.
Langista Opublikowano 21 Marca 2022 Opublikowano 21 Marca 2022 W dniu 29.08.2013 o 14:26, scubi206 napisał: Temat rozwiązany. Regulacja z kabiny działa Zmiana pinów w kostce przy silniczku regulacji. Dla potomnych: silnik w xenonie ma 4 piny, w zwykłej lampie H7 na 3 piny. Wyjmujemy silniczki wraz z kostką z lampy H7 i przekładamy do ksenonów. Podłączenie kabelków kolorami w kostce: 1.Czarny 2.Brązowy 3.Niebieski.
Dbaluch Opublikowano 21 Marca 2022 Opublikowano 21 Marca 2022 1 godzinę temu, kamil-vag napisał: Same silniczki pasują bez problemu z lamp xenon do H7 i na odwrót, inny jest w bixenonie tylko. Jeśli robisz przekładkę (z h7 na xenon) silniczka, to żeby działała ręczna regulacja to musisz zmienić piny na tej małej wtyczce od silniczka, xenon jest sterowany z 4 przewodów, zwykła regulacja z 3 i są w innych miejscach...nie pamiętam teraz dokładnie co i jak ale zwykły miernik i można sprawdzić sobie jak jest w zwykłej lampie a jak w xenonie i wyciągnąć wnioski, jak sobie nie poradzisz to pisz, to sprawdzę to w wolnej chwili. Dzięki za zainteresowanie się tematem. Opiszę temat , u mnie w aucie jest h7 a mam możliwość przekładki z innego auta oryginalnego xenonu , myślę tylko o tym aby przełożyć same lampy bez samopoziomowania i bez spryskiwaczy, bo sam to raczej tego juz nie ogarne a nie ma mi kto pomóc☹️chciałbym żeby lampy xenon po przekładce miały chociaż regulację góra, dół z kabiny ale zabierając z drugiego auta xenon i wkładając h7 muszę dorobić regulację z kabiny więc podwójna robata, jak to zrobić ?
MaTeo85 Opublikowano 21 Marca 2022 Opublikowano 21 Marca 2022 Wkładasz do lamp xenon obecne silniczki regulacji z lamp h7, najprościej przełożyć też kawałek wiązki od silniczków do kostki głównej lampy i tyle, ori regulacją z kabiny będzie działać, ale jest to najgorsze rozwiązanie pod względem oślepiania innych kierowców jadących z przeciwka.
Dbaluch Opublikowano 21 Marca 2022 Opublikowano 21 Marca 2022 Koledzy a można zrobić taką regulację góra, dół z kabiny przy oryginalnych lampach xenon zostawiając oryginalne silniczki w lampach czy trzeba wkładać silniczki z lamp h7 ?
Langista Opublikowano 21 Marca 2022 Opublikowano 21 Marca 2022 Można, jest wyżej podlinkowane poradnik jak to zrobić, chociaż nie wiem po co strzelać sobie w kolano.
Dbaluch Opublikowano 22 Marca 2022 Opublikowano 22 Marca 2022 8 godzin temu, Langista napisał: Można, jest wyżej podlinkowane poradnik jak to zrobić, chociaż nie wiem po co strzelać sobie w kolano. Klikam w ten podlinkowany poradnik i nic tam już chyba nie ma , jak to rozumieć z tym szczelaniem sobie w kolano ?
Langista Opublikowano 22 Marca 2022 Opublikowano 22 Marca 2022 (edytowane) Na co ręczna regulacja, skoro przy Ori ksenonie masz auto poziom? https://a4-klub.pl/topic/233002-jak-wyrezac-reczna-regulacje-w-lampach-bixenon/ Edytowane 22 Marca 2022 przez Langista
Rekomendowane odpowiedzi