prezesik18 Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 (edytowane) Witam:hi:, przedstawię wam swoją A4 którą mam już ponad 2,5 roku. Jest to moje pierwsze autko, od tamtej pory nahulałem nią 37tys. km. Drobne usterki jak wiadomo były, na szczęście w małej ilości. Jako uczeń nie miałem za bardzo kasy na mody, raczej wszystko szło w koszty eksploatacji, paliwo lub mody niskobudżetowe. Teraz troszeczkę zainwestowałem i czas najwyższy ją pokazać Dane:Audi A4 B5, produkcja 1996r, kolor LZ3N, instalacja LPGPrzebieg 347 000km, na gazie 127 000 km przejechane Wyposażenie oryg:+ 2xAirbag,+ elek. Lusterka+ Climatronic+ Skórzana kiera i gałka zmiany biegówCo zrobiłem? (pominę czynności eksploatacyjne)+ gwint MTS TECHNIK (jak dla mnie za miękki)+ Brock B3 18”, szer przód 8,5”, szer tył 10”na nich gumy 225/40/18+ Uniwersalny Komputer Pokładowy + Podgrzewane lusterka+ Podświetlenie nóg po otwarciu drzwi – przód i tył+ Podświetlenie wnęk klamek wewnętrznych+ Oświetlenie lampki podsufitki LED+ Dekory w foli biały carbon firmy 3M+ Kierownica skórzana poliftowa+ Lampy przód polift valeo (kierunki w stylu US)+ Nawiewy podświetlane II lift+ Skrócona dźwignia zmiany biegów+ Klubowe ramki+ Lampy tył II lift+ Hidy w soczewce+ Halogeny przód na żółto+ Grill RS type+ kierunki US+ U-dimension El-comp6 w drzwiach z przouA to moje najbliższe plany:- Korekta zaniedbanego lakieru (aktualnie studiuje te zagadnienie) - sprzęt i kosmetyki zakupione- Zmiana foteli na jakieś kubły w materiale.- Wygłuszenie drzwi- Elektryka szyb tył - brakuje tylko boczków na tył i przełącznika na przód.Tak wyglądała po zakupie:https://lh4.googleusercontent.com/YzB_VbY0VgMh0K55fHxW0_xxPv1yIEv6AqILSzrIb4Q=w687-h515-noZacznijmy od środka, bo w głównej mierze tu najwcześniej pojawiły się zmiany.Było:Aktualnie:Z zewnątrz zacząłem od wywalenia obciachowych chlapaczy. Potem kupiłem obciachowy grill:Tu jakieś foto przerobione w PS:Przez jakiś czas bujałem się na 16” z Passata B5:Potem wpadły na sezon ori A4 B6:Skończyły się opony, musiałem przeprosić się ze stalówkami 15” i kołpakami;i tak minęło kilka miesięcy i bryka doczekała się poliftów valeo na przód:w końcu auto jakoś zaczęło wyglądać, 18” i gwint zrobiły robotę.Szeroki tył daje radę:i reszta fotek:Denerwuje mnie strasznie miękki gwint z tyłu:thumbdown: Z racji że mam z tyłu szeroką felgę 10”, mimo że jest naciągnięta opona, chowa się w nadkole to przy jeździe z 3 osobami, tył tak siada że muszę powoli jeździć. Z chęcią zamieniłbym się z kimś na jakieś twardsze springiOd kupna fury prowadzę statystyki:Zużycie paliwa, lpg - Audi A4 - prezes605 - Motostata to różnica w folii na lampach:ta mocno pomarańczowa jest firmy ORACAL.Aktualnie z przodu:W ramach akcji "wrzuć miedziaka dla dzieciaka" wpadłem pośmigać na tor:AKTUALIZACJA:Wczoraj 2 felgi odebrałem z prostowania, a w przyszłym tygodniu oddaje do malowania. Edytowane 24 Marca 2016 przez prezesik18
sbenios Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 Nieźle , jak będę w Koszalinie to koniecznie musisz się pochwalić jak to wygląda na żywo, trzeba będzie jakiś spocik zrobić Jeszcze klamki w kolor by się przydały.
prezesik18 Opublikowano 2 Września 2013 Autor Opublikowano 2 Września 2013 Spocik bardzo chętnie, pod koniec września wprowadzam się na Koszalin bo na polibudę idę Także okazja będzie się spotkać Gdyby łatwo dało się zdemontować te klamki to bym spróbował je prysnąć szprajem, ale narazie korekta lakieru mnie czeka
prezesik18 Opublikowano 2 Września 2013 Autor Opublikowano 2 Września 2013 Dopieszczony lakierek potrafi ładnie wyglądać - www.a4-klub.pl/audi-a4-b5-74/se-a4-latania-wsi-lansu-remiza-110868/ Ogólnie podążam w tym kierunku
Kwinto69 Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 felgi robią swoje trzeba będzie pomyśleć i u mnie:hi:
Grabek94 Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 Bardzo się zmieniła od maja, kiedy ją ostatni raz widziałem
prezesik18 Opublikowano 2 Września 2013 Autor Opublikowano 2 Września 2013 a no od maja się zmieniło, wpadło koło, wpadła gleba, zmieniona kiera, środek carbon, lampy w stylu US. W sumie dobre koło odmienia całkowicie auto. Szkoda że mam taki miękki gwint, z chęcią sukę skręciłbym na dół
Grabek94 Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 Ja większości zmian też dokonałem w wakacje. Ot dobry okres na mody "Felgi są wizytówką samochodu"
sbenios Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 Taa dobry okres, pracował i wszystką kasę wydał na mody
Grabek94 Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 Ja zrobiłem dokładnie tak samo. Cała kasa z pracy w wakacje poszła w Audi
prezesik18 Opublikowano 2 Września 2013 Autor Opublikowano 2 Września 2013 Ja tylko z zaliczek modziłem Dzisiaj dopiero wziąłem wypłatę, także nie wiem od czego zacząć, tyle tego jest
Grabek94 Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 Ja sobie zrobiłem listę celów i odhaczam po kolei
a4-freunde Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 dobre koło ..... tylko spojler z tylnej klapy out
prezesik18 Opublikowano 3 Września 2013 Autor Opublikowano 3 Września 2013 Gdybym znalazł klapę US w dobrej cenie, to bym z chęcią założył. Co do spoilera, zamontowany na wkręty i klej do klapy.
Armi Opublikowano 3 Września 2013 Opublikowano 3 Września 2013 Fajnie wygląda, pięknie ją wyprowadziłeś Plany też bardzo dobre. Tylko chyba padłeś ofiarą żółtej folii, która miała być pomarańczowa. Kilka osób też tak kupiło:kwasny:
prezesik18 Opublikowano 3 Września 2013 Autor Opublikowano 3 Września 2013 Z tą folią właśnie tak było Mimo dokładania kolejnych warstw kolor się nie zmienia
Babel Opublikowano 3 Września 2013 Opublikowano 3 Września 2013 Jeżeli masz zamiar robić polerkę i zgłębiasz temat to polecam artykuł: Polerowanie maszynowe lakieru z użyciem polerki obrotowej. Autor-DaveKG-Poradnik Detailing World. | Detailer.pl - Kosmetyki samochodowe Od siebie dodam, że nad swoim a4 pracowałem około 40 godzin i miewałem momenty zwątpienia Ale efekt finalny cieszy oko
Grabek94 Opublikowano 3 Września 2013 Opublikowano 3 Września 2013 Z racji, że lakier jest dość istotny to moim zdaniem lepiej oddać na profesjonalna korekte lakieru, niż bawić się w to samemu
rysiu2006 Opublikowano 3 Września 2013 Opublikowano 3 Września 2013 A jak tam sprawuje sie ten komputer uniwersalny cenowo jak roznica jezeli chodzi o montaz ori FIS chyba spora a jak z podswietleniem ? pasuje do czerwonego ?
Rekomendowane odpowiedzi