SzczYpior_n1 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Ogólnie H7 nie są zbyt wytrzymałe, ale jeśli zużywasz 3 komplety na rok, to albo musisz robić ogromne przebiegi rzędu 50kkm/rok albo jednak coś jest nie tak. Tungsramy słyną z dobrej żywotności w porównaniu do konkurencji. Jest też kilka myków, które mogą zwiększyć żywotność żarówek, np. włączanie ich dopiero po ruszeniu autem (po odpaleniu spore wahania napięć). Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysiek18 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Ja od dokładnie roku używam Osram Night Breaker .Zrobiłem na nich 16 tys. Może duży przebieg to nie jest, ale jak na tą chwilę jestem zadowolony. Nie zachwalam za bardzo bo się zaraz spalą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel85 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Ogólnie H7 nie są zbyt wytrzymałe, ale jeśli zużywasz 3 komplety na rok, to albo musisz robić ogromne przebiegi rzędu 50kkm/rok albo jednak coś jest nie tak. Tungsramy słyną z dobrej żywotności w porównaniu do konkurencji. Jest też kilka myków, które mogą zwiększyć żywotność żarówek, np. włączanie ich dopiero po ruszeniu autem (po odpaleniu spore wahania napięć). Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka Az 50 tys rocznie nie mam mozliwosci zrobic obecnie wyszlo ok 33 tys czyli srednio 10 tys i po zarowkach elektryk mowil zeby wstawic ledy do jazdy dziennej i bedzie po problemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Z moich doświadczeń wynika, że żywotność żarówki na poziomie 5-6 miesięcy przy obecnej ich jakości wykona ia to optimum, jeździłem na osram night breaker i po wymianie na nowe odczucia zawsze były takie że światła na drodze jest o wiele więcej, po miesiącu użytkowania zawsze widziałem spadek skuteczności, światła coraz mniej i mniej, ostatnio to nawet wymieniłem żarówki chociaż stare jeszcze świeciły ale tak na moje oko z 80% jasności, po wymianie żarówek znowu widzę że światła jest o wiele więcej na drodze, czy tylko ja mam takie odczucia ? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris_91 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Ktoś ma u siebie zarówki Philips Racing Vision +150%? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobias Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 dlatego nie ma co przepłacać za markowe żarówki i tak super widoczności nie osiągnięcie, dlatego polecam wurtha za śmieszne pieniądze, spokój na rok albo 30kkm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomek00 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 A jakie żarówki w5w do postojowych i h11 do przeciwmgielnych polecacie żeby światło też było w miarę możliwości białe? Wysłane z mojego PE-TL10 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitroo Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Wałkowane sto razy... Osram Cool Blue Intense. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DodoS4 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Ja najbardziej byłem zadowolony ze zwykłych żarówek.Super widoczność w każdych warunkach,czego nie mogę powiedzieć o tych z niebieską bańką.Do tego wszystkiego cena tych niby super hiper białych ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel85 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 dlatego nie ma co przepłacać za markowe żarówki i tak super widoczności nie osiągnięcie, dlatego polecam wurtha za śmieszne pieniądze, spokój na rok albo 30kkm. Zastanawialem sie własnie nad tymi Wurthami dałem szanse jeszcze Tungsramowi +90% kolejne beda Wurthy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomOskroba Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 zależy jak kto ma jeszcze odbłyśniki wypalone i soczewki brudne, żarówka to nie wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas551 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 A jakie żarówki w5w do postojowych i h11 do przeciwmgielnych polecacie żeby światło też było w miarę możliwości białe? Wysłane z mojego PE-TL10 przy użyciu Tapatalka http://allegro.pl/zarowka-h11-55w-plasma-7500k-jak-led-audi-bmw-vw-i6475698086.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magicman Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 kumpel smiga na bosma h7 plus 50% px26d i sobie chwali je jak cholera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toskańczyk Opublikowano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Założyłem te Tungsramy +120% i jestem raczej zawiedziony, barwa światła raczej żółta, może nie aż tak bardzo jak zwykła żarówka ale ogólnie słabo, dodatkowo 1 świeci bardziej żółtym światłem od drugiej, jakby 2 inne żarówki, muszę zamienić miejscami i sprawdzić czy to nie wina soczewki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Te żarówki są nastawione na jak największy strumień świetlny, wiec raczej zrozumiałe, że nie świecą na biało. Zresztą zauważyłem, że w lampach w B6 bardzo ciężko uzyskać biel z soczewce, nawet zarowkami z niebieskimi bańkami. Chyba taka natura tych lamp. Miałem Tungsramy Bluish i tez byłem zawiedziony barwą. Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toskańczyk Opublikowano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Tungsramy wielokrotnie były wymieniane w tym temacie a doyczy on jednak "Zarowki H7 swiecace na bialo efekt xenon" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roball Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Założyłem te Tungsramy +120% i jestem raczej zawiedziony, barwa światła raczej żółta, może nie aż tak bardzo jak zwykła żarówka ale ogólnie słabo, dodatkowo 1 świeci bardziej żółtym światłem od drugiej, jakby 2 inne żarówki, muszę zamienić miejscami i sprawdzić czy to nie wina soczewki A może masz gdzieś na czymś spadek napięcia. Spróbuj zmierzyć napięcie na żarówce, może właśnie tu jest przyczyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomOskroba Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Panie toć zdjęcia robiłem wrzucałem na forum. ja miałem biały odcień. oczywiście nie w 100%, ale uzyskałem efekt jaki chciałem widoczność też naprawdę na + ja tam byłem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KINIAM Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Często montuję H7 +120% i różnice pewne są ale sporo zależy od stanu lamp. Najczęściej RING, GENERAL ELECTRIC i TUNGSRAM wszystkie niby z tej samej fabryki ale nie z tej samej taśmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomOskroba Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) tak jak mówiłem. odbłyśnik i soczewka do sprawdzenia. u mnie tunsgramy dawały ładne białe światełko, jak widać na avatarze Edytowane 4 Stycznia 2017 przez TomOskroba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi