koszykbb Opublikowano 6 Października 2013 Opublikowano 6 Października 2013 Będzie mnie czekała wymiana sprzędła w AJL Quattro. Ma ktoś jakieś porady a'propos tego, na jakie sprzędło można zmienić? Słyszałem, że wymieniają na jednomas z VR6 albo nie wiem ile w tym prawdy i czy warto. Czy takie sprzęgło będzie lepiej chwytało i lepiej jeździło? Każda opinia będzie cenna
15lolo Opublikowano 10 Października 2013 Opublikowano 10 Października 2013 możliwe e ja bd miał po 100tys km kpl
elmo814 Opublikowano 11 Października 2013 Opublikowano 11 Października 2013 A4 1.8 T -sprzęgło-dwumas zajechany - Racingforum - Drag, Drift & Time Attack - Racing Forum jakie sprzęgło do audi a4 b5 1.8T - Racingforum - Drag, Drift & Time Attack - Racing Forum Lekkie kolo zamachowe. : 1.8T i 20V - Najwieksze forum uzytkownikow aut Volkswagen Golf - Sprzęgło G60/VR6 w TDI ALH ASV I INNE 110 KM : TDI - Najwieksze forum uzytkownikow aut Volkswagen Golf - lepiej sie zbiera na jednomasie
Dev Opublikowano 11 Października 2013 Opublikowano 11 Października 2013 Będzie mnie czekała wymiana sprzędła w AJL Quattro.Ma ktoś jakieś porady a'propos tego, na jakie sprzędło można zmienić? Słyszałem, że wymieniają na jednomas z VR6 albo nie wiem ile w tym prawdy i czy warto. Czy takie sprzęgło będzie lepiej chwytało i lepiej jeździło? Każda opinia będzie cenna Mozna kupic jednomas z dociskiem tarcza i lozyskiem Wszystko nowe Valeo, koszt to ok 1450 zl za calosc
koszykbb Opublikowano 12 Października 2013 Autor Opublikowano 12 Października 2013 Do 1.8t czy VR6? Tapnięte z Lumii 820
koszykbb Opublikowano 12 Października 2013 Autor Opublikowano 12 Października 2013 Czyli są oryginalne jednomasy do 1.8t? Tapnięte z Lumii 820
Dev Opublikowano 12 Października 2013 Opublikowano 12 Października 2013 Nie ma w oryginale, tylko aftermarket.
JawoR36 Opublikowano 12 Października 2013 Opublikowano 12 Października 2013 Moim zdaniem nie ma sensu wymienić sprzęgła z AJL'a do AJL'a. Szybko się grzeją, słabo trzyma, ślizga się po ostrzejszej jeździe. Za słabe sprzęgło względem mocy lub zbyt ostry kierowca. Mówią, że z BEX'a 190KM pasuje i lepiej chodzi. Osobiście mi dwumas rozleciał się w trzy części po starcie z pod świateł. 2 razy wymiana sprzęgła, raz dwumas.
koszykbb Opublikowano 12 Października 2013 Autor Opublikowano 12 Października 2013 A takie sprzęgla z innych silników pasują plug&Play czy jest dużo roboty, żeby to spasować? Tapnięte z Lumii 820
Rekomendowane odpowiedzi