barton66 Opublikowano 10 Października 2013 Opublikowano 10 Października 2013 Hej, jeszcze tu mnie nie było :-) rocznik: wrzesień 2000r. Trochę Historii, autko przyjechało ze szwajcarii w 2008r. przez te wszystkie lata był jeden właściciel. W polsce jestem jego 3 właścicielem, W 2011r. w maju zakupiłem go z przebiegiem 225 000km. teraz ma przejechane 245 000. Ska była zaniedbana wizualnie strasznie, ale za to mechanicznie w miarę zdrowa. Huczało łożysko jedynie. Historia stłuczek otóż autko było delikatnie puknięte( wgniota na parkingu) czasy jeszcze szwajcara i przerysowany przedni błotnik i drzwi. Ostatnio ją calutką rozbierałem gdyż była cała malowana. Lakiernik potwierdził, które elementy były robione. Ja natomiast nie mogłem patrzeć na ryski, wniotki, odpryski od kamyczków itp. i postanowiłem ją prysnąć całą w ten sam kolor co fabryka... nałożone zostały 4 warstwy więc sporo :mrgreen: Teraz mechanicznie i wizualnie: Mechanika: - Turbiny po profesjonalnej regeneracji ( nie były padnięte ale profilaktycznie poszły na dopieszczenie przy zmianie rozrządu) - wydech z kwaski 2,75' - Wkładka k&n - Program MTM - sprzęgło RS4 - Przewody silikonowe Zawieszenie: - Wsadzony gwint AP Hamulce: - 6-łok ZR17 na tarcze 330mm (przód nowe tarcze wentylowane zimmermana i klocki ferrodo + zregenerowane zaciski) - tył seria pomalowane pod kolor przednich - naklejki brembo - przewody w stalowym oplocie Koła: Lato - BBS CH R18 8,5j et35, opony Dunlopy Sportmax 225/40R18 Zima - Avusy R17 7,5j et45, opony yokohama wdrive 225/45R17 Wizualnie: - nowy lakier - dokładka przedniego zderzaka Cupra R - Lampy przerobione na Bixenony - tylnia dokładak w czarnym połysku - chromowane lusterka - Ramki zmienione Środek: - fotele Recaro z RS4 - śliczny stan, jak nowe - radio ori din 1 z nagłośnieniem Bose I co było wymieniane: części w cholerę!!! :mrgreen: jak będę miał chwilkę to napisze, aczkolwiek nie wiem czy będzie się chciało. Zdjęcia z wczoraj ;-) lakier jeszcze przed polerką, (czekamy aż się utwardzi) więc będzie się jeszcze bardziej świecił plany: - może jakieś kombinacje z mocą okolice 420hp - dywaniki ori od S4 - polerka lakieru - bbs oddać do renowacji ( rant na srebrny połysk + napisy motorsport, reszta w czarny mat) Kilka fotek z wieczoru i jesień
mrogal Opublikowano 10 Października 2013 Opublikowano 10 Października 2013 Hej, jeszcze tu mnie nie było :-) Kilka fotek z wieczoru i jesień https://lh3.googleusercontent.com/-8p-Pkd1e2mE/UjTT1xk4ObI/AAAAAAAAAEE/I6LoujY90mM/w1197-h798-no/DSC00939.JPG https://lh4.googleusercontent.com/-fa1KFWed-No/UjTTjnQJmPI/AAAAAAAAADs/UtSXmJOK2BQ/w878-h585-no/DSC00906.JPG https://lh4.googleusercontent.com/-UYswqzo8frI/UjTTzzSIAhI/AAAAAAAAAD8/rVD81RlLipg/w878-h585-no/DSC00931.JPG https://lh3.googleusercontent.com/-6fmfkEXwXwI/UjTTjqeok-I/AAAAAAAAADw/FXJsvv45KqM/w878-h585-no/DSC00891.JPG https://lh6.googleusercontent.com/-LrjLpGkkD6w/UjTTkDdt1GI/AAAAAAAAAD0/_5MC6xFFl4Q/w878-h585-no/DSC00886.JPG fajna przedni grill precz i z tylu podkladka pod rejke wek!
barton66 Opublikowano 10 Października 2013 Autor Opublikowano 10 Października 2013 I kilka fotek z dzisiaj:
-sebo- Opublikowano 10 Października 2013 Opublikowano 10 Października 2013 ładnie sie prezentuje.Podobuje mnie sie ten wzór felgi:)
duffy Opublikowano 11 Października 2013 Opublikowano 11 Października 2013 wygląda prawie identycznie jak moja, ja mam tylko więcej wgniotek i większe felgi
barton66 Opublikowano 11 Października 2013 Autor Opublikowano 11 Października 2013 wygląda prawie identycznie jak moja, ja mam tylko więcej wgniotek i większe felgi na 19 to pewnie polujesz żeby nie trafić w dziurkę hehe
booster70 Opublikowano 11 Października 2013 Opublikowano 11 Października 2013 ooo wreszcie jakies konkretne auto i niedaleko
duffy Opublikowano 12 Października 2013 Opublikowano 12 Października 2013 wygląda prawie identycznie jak moja, ja mam tylko więcej wgniotek i większe felgi na 19 to pewnie polujesz żeby nie trafić w dziurkę hehe bbs jest twardy
barton66 Opublikowano 12 Października 2013 Autor Opublikowano 12 Października 2013 z racji tego, że trochę osób pyta się o wydech... proszę bardzo filmik dodam tylko że pod obciążeniem jest trochę głośniejszy ale ma fajne brzmienie, zwłaszcza jak wpada w rezonans
T-żółw Opublikowano 12 Października 2013 Opublikowano 12 Października 2013 fajne auto i ładnie chodzi:thumbup1:
LUKASZ1989 Opublikowano 12 Października 2013 Opublikowano 12 Października 2013 z racji tego, że trochę osób pyta się o wydech... proszę bardzo filmik dodam tylko że pod obciążeniem jest trochę głośniejszy ale ma fajne brzmienie, zwłaszcza jak wpada w rezonans Fajnie bulgocze :jerk:
Buba Opublikowano 13 Października 2013 Opublikowano 13 Października 2013 z racji tego, że trochę osób pyta się o wydech... proszę bardzo filmik dodam tylko że pod obciążeniem jest trochę głośniejszy ale ma fajne brzmienie, zwłaszcza jak wpada w rezonans jestes miszczem jak udaje ci sie z tym jezdzic ale przejdzie ci za jakis czas:grin:
barton66 Opublikowano 13 Października 2013 Autor Opublikowano 13 Października 2013 z racji tego, że trochę osób pyta się o wydech... proszę bardzo filmik dodam tylko że pod obciążeniem jest trochę głośniejszy ale ma fajne brzmienie, zwłaszcza jak wpada w rezonans jestes miszczem jak udaje ci sie z tym jezdzic ale przejdzie ci za jakis czas:grin: nie ma tragedii, wiem że też miałeś taki, ja zrobiłem ostatnio trase gorzów- frankfurt am main - gorzów w jeden dzień i dało rade, a to przeszło 1500km! u mnie drze jape jak mu się daje, jak trzymasz równe obroty to jest "cicho":decayed:
Buba Opublikowano 13 Października 2013 Opublikowano 13 Października 2013 moje uszy nie dawały rady:grin:
east-import Opublikowano 13 Października 2013 Opublikowano 13 Października 2013 Kolego jak się jeździ po tym dziurawym Gorzowie na gwincie i takim kole Ja mam 17 i zawieszenie 1BV i ciężko jest Gorzów to jedna wielka dziura Jedynie obwodnica jest w miarę jeszcze gładka
barton66 Opublikowano 13 Października 2013 Autor Opublikowano 13 Października 2013 Powoli:decayed: rzadko bywam w samym gorzowie, więcej jestem w rozjazdach... ale fakt dziury za dziurami, niektóre drogi omijam i jest nieźle! a zapytaj się jego jak mu się jeździ po gorzowie
Rekomendowane odpowiedzi